Dovlecei caprese

19 iulie 2016Diva in Bucatarie

Dovlecei caprese. Retete simple, rapide, de vara, sunt perfecte atat pentru cei care isi fac debutul in bucatarie, dar si pentru exeperimentati ce isi doresc sa scape rapid din bucatarie.

Retete simple, rapide, de vara, sunt perfecte atat pentru cei care isi fac debutul in bucatarie, dar si pentru exeperimentati ce isi doresc sa scape rapid din bucatarie.

Dovlecei (zucchini) cu mozzarella si rosii sunt atat de buni si se pregatesc atat de usor, incat ii veti adora si ii veti face de cate ori veti avea ocazia.

INGREDIENTE:

2 dovlecei mari (zucchini gaben si verde)

250 g mozzarella proaspata

ulei de masline

4-6 rosii

4 catei usturoi

sare

piper

crema de otet balsamic

frunze de busuioc

PREPARARE:

Incalzim cuptorul al 200°C . Taiem dovleceii (zucchini) in felii de 1-1.5 cm grosime pe lungime, indepartand partea rotunda pentru a se putea pregati la gratar cat mai bine pe ambele parti. Cand s-au prajit, luam de pe foc, stropim feliile cu ulei de masline, presaram usturoi pisat, sare si piper proaspat macinat.

dovlecei-caprese-1dovlecei-caprese-2

Aranjam felii de mozzarella si rosii alternativ si coacem pana se topeste mozzarella (maxim 5 minute).

dovlecei-caprese-3a

Cand scoatem din cuptor presaram frunze de busuioc, turnam crema de otet balsamic (dupa gust) si mancam imediat.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Foarte buni dovleceii! Usor de facut chiar si de soti. Iar copiii nu isi dau seama ca mananca legume si nu doar mozzarella. Vom incerca si alte retete!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *