Dovlecei caprese
Dovlecei caprese
Dovlecei caprese, reteta delicioasa de vara
Retete simple, rapide, de vara, sunt perfecte atat pentru cei care isi fac debutul in bucatarie, dar si pentru exeperimentati ce isi doresc sa scape rapid din bucatarie.
Dovlecei (zucchini) cu mozzarella si rosii sunt atat de buni si se pregatesc atat de usor, incat ii veti adora si ii veti face de cate ori veti avea ocazia.
INGREDIENTE:
2 dovlecei mari (zucchini gaben si verde)
250 g mozzarella proaspata
ulei de masline
4-6 rosii
4 catei usturoi
sare
piper
crema de otet balsamic
frunze de busuioc
PREPARARE:
Incalzim cuptorul al 200°C . Taiem dovleceii (zucchini) in felii de 1-1.5 cm grosime pe lungime, indepartand partea rotunda pentru a se putea pregati la gratar cat mai bine pe ambele parti. Cand s-au prajit, luam de pe foc, stropim feliile cu ulei de masline, presaram usturoi pisat, sare si piper proaspat macinat.
Aranjam felii de mozzarella si rosii alternativ si coacem pana se topeste mozzarella (maxim 5 minute).
Cand scoatem din cuptor presaram frunze de busuioc, turnam crema de otet balsamic (dupa gust) si mancam imediat.
Pofta buna!
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube
Foarte buni dovleceii! Usor de facut chiar si de soti. Iar copiii nu isi dau seama ca mananca legume si nu doar mozzarella. Vom incerca si alte retete!
🙂 Ma bucur ca I-ati incercat!