fbpx

RETETE RECENTE

BARCUTE DIN DOVLECEI CU OREZ SI ROSII

July 21, 2015 | CATEGORIA

barcute-de-dovlecei-cu-orez-si-rosii

Barcute din dovlecei umplute cu orez si rosii sunt alegerea perfecta pentru o zi de vara cand renuntam la mancarurile pe baza de carne. O reteta simpla, gustoasa si satioasa, ce va avea grija sa ne incante papilele gustative.

Barcute din dovlecei este o reteta ieftina, uosr de pregatit. Oricine poate pregati barcute din dovlecei cu orez si rosii. Pregatirea dureaza cateva minute (10-15) si din momentul in care le pui la cuptor uiti de ele timp de 15 minute.

Eu am avut doi dovlecei uitati in frigider. Initial am vrut sa fac cu ei o ciorba de dovlecei, dar mama a pregatit intre timp alta ciorba, asa ca nu avea sens sa fac si eu inca o oala de zeama. Daca va simititi inspirati si vreti sa va inspirati din retele mele cu dovlecei va las aici colectia de retete cu dovlecei.

Avand in vedere ca este o reteta simpla, vegana, de post, va recomand si colectia mea de retete de mancare de post.

Reteta de barcute de dovlecei cu orez si rosii este gustoasa si plina de savoare. In plus, ingredientele folosite de mine se gasesc pe tot parcursul anului in supermarket. Veti spune ca rosiile nu sunt bune si nu au gust. Incercati ca in sezonul rece sa lasati rosiile in bucatarie, pe masa sau pe un dulap, timp de 5 zile. Veti vedea ca vor fi mai bune. Puteti folosi si pulpa de rosii de la conserva.

Pentru aceasta reteta am folosit dovlecei, orez, pulpa de rosii din conserva si o rosie medie pentru decor, ardei gras rosu. Condimentele aduc aroma deosebita acestei mancari si sunt importante: usturoi, oregano, 1 pastaie de cardamom, sare, piper proaspat macinat.

Asa cum observati, toate ingredientele sunt la indemana. Poate pastaia de cardamom vi se pare ca nu o gasiti, dar exista in Mega Image Selgros, Metro, Kaufland. Cardamomul poate fi folosit si la alte retete din bucataria indiana sau araba, dar si la deserturi. Este cel mai costisitor lucru folosit in reteta mea. daca vi s epare prea scump, greu de procurat, inlocuiti cu un praf de pudra de scortisoara. Nu va fi acelasi lucru, dar dam putin gust, aroma.

Va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru barcutele de dovlecei cu orez si rosii:

INGREDIENTE:

2 dovlecei medii

2 linguri ulei pentru calit

1 ceapa mica

1 felie ardei gras rosu (20 g)

35 g orez basmati

150 ml supa legume(apa)

150 g pulpa rosii pasata

1 lingurita pasta de rosii (bulion)

1 catel usturoi mare – pisat

1/4 lingurita oregano

sare

piper

1 pastaie cardamom zdrobita

1 rosie medie tocata cuburi

2 linguri ulei pentru copt

patrunjel verde pentru servit

parmezan ras fin – optional – copilul meu nu tine post si nu este nici vegan

PREPARARE:

Pentru a pregati barcute de dovlecei umplute cu orez si rosii pregatim ingredientele la indemana astfel incat sa mearga totul rapid. Spalam dovleceii, ii taiem pe lungime in jumatate, apoi le scobim miezul, lasand putina pulpa pe coaja. Ii oparim timp de 1-2 minute in apa clocotita cu sare, apoi ii lasam pe o farfurie pana pregatim umplutura. Tocam ceapa marunt si o calim in ulei. Adaugam orezul, ardeiul tocat si miezul de dovlecei tocat cuburi si mai calim 2 minute.

barcute-de-dovlecei-cu-orez-si-rosii-1barcute-de-dovlecei-cu-orez-si-rosii-2

Turnam supa de legume (putem pune si apa), pulpa de rosii pasata, bulionul, condimentele (scapati putin mai mult piper decat in mod obisnuit 😉 ), usturoiul pisat si lasam la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand se evapora lichidul. Scoatem pastaia de cardamom din compozitie si umplem dovleceii. Presaram cubulete de rosie, apoi ii punem intr-un vas termorezistent, ii stropim cu 2 linguri ulei si coacem barcutele de dovlecei umplute cu orez si rosii 20 minute in cuptorul preincalzit la 200°C.

barcute-de-dovlecei-cu-orez-si-rosii-3barcute-de-dovlecei-cu-orez-si-rosii-4

Mancam imediat, avand grija sa presaram patrunjel verde si optional parmesan ras fin.

Pofta buna!

Comentarii

  • Geanina

    Foarte ușoară și rapida rețeta. Singurul neajuns este ca dovlecelul este fără gust. Ma gândesc ca ar mai merge ceva pus in apa pentru opărit. Și puțin zahăr la roșiile pasate și orez.
    In rest, nota 9.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *