Cheesecake cu coacaze negre la pahar
Cheesecake cu coacaze negre la pahar. Biscuitii pisati sau macinati ii amestecam cu unt, ii frecam in mana pentru a intra bine untul in ei, apoi ii impartim in pahare si ii presam usor.

Cheesecake cu coacaze negre la pahar, rasfatul dulce pentru zile caniculare de vara, m-a cucerit din momentul in care am pus sosul. Pe cat de simplu se pregateste, pe atat de gustos este, asa ca nu stati prea mult pe ganduri si incercati-l. Putem inlocui cocazele negre cu afine, zmeura, mure, coacaze rosii. 🙂
INGREDIENTE:
(pentru 4 portii)
100 g biscuit digestivi
25 g unt
120 g coacaze negre
3 linguri zahar tos
120 ml apa
1 lingurita amidon
250 g mascarpone
50 g zahar pudra
100 ml frisca lichida
1 lingura zahar pudra
4 frunze menta pentru decor
PREPARARE:
Biscuitii pisati sau macinati ii amestecam cu unt, ii frecam in mana pentru a intra bine untul in ei, apoi ii impartim in pahare si ii presam usor.
Mixam mascarpone cu zahar pudra. Separat mixam frisca lichida cu o lingura zahar pudra pana devine tare, apoi o amestecam cu mascarpone.
Impartim crema obtinuta in cele 4 paharele si dam la rece.
Punem la fiert 100 g coacaze spalate si curatate de codite cu zahar tos si apa timp de 3-4 minute. Luam de pe foc, strecuram siropul obtinut si il amestecam cu amidon. Il punem iar pe foc pentru 30-60 secunde, amestecand constant. Luam de pe foc, lasam sa se raceasca si punem apoi peste mascarpone.
Decoram cu restul coacazelor spalate bine si cu frunze de menta.
Dam la rece pentru o ora apoi putem manca.
Delicios!!!