Budinca de paste cu legume
Budinca de paste cu legume
Budinca de paste cu legume este reteta perfecta pentru mesele in familie.
Este un preparat versatil, sanatos si foarte gustos ce poate fi servit la pranz sau la cina.
Cu aceasta reteta vei introduce mai multe legume in dieta zilnica, oferind un preparat complet si echilibrat pentru intreaga familie.
Pe masura ce gatesti legumele vei avea deja satisfactia ca vei pune pe masa un preparat plin de culoare, arome si gusturi minunate.
Reteta de budinca de paste cu legume se face foarte usor si rapid si poate fi modificata dupa gust sau ce ai prin casa.
- Poti sa schimbi legumele. Inlocuiesti dovleceii cu vinete, poti sa pui morcovi sau fasole verde.
- Daca ai facut legume la gratar si ti-au ramas le poti refolosi in aceasta reteta.
- In cazul in care nu ai in casa mozzarella, poti sa folosesti cascaval sau emmentaler.
- Poti sa inlocuiesti chiar si pastele: in loc de penne poti folosi fusilli.
Ca sa iti iasa perfect ai grija sa nu fierbi pastele excesiv! Se vor gati si la cuptor.
Le fierbi in apa cu sare. Pentru 100 g de paste folosesti 1 l de apa si o lingurita de sare.
Reteta de budinca de paste cu legume mi-a fost inspirata de campania Baneasa pentru lansarea filmului „Intors pe Dos 2”, cea mai noua productie Disney si Pixar.
Cumpara cel putin 2 produse participante in promotie, scaneaza codul QR de pe ambalaj si inscrie bonul fiscal pe pagina concursului.
Sarbatoreste lansarea filmului „Intors pe Dos 2”, cea mai noua productie Disney si Pixar si poti castiga super premii!
Cum se pastreaza budinca de paste cu legume.
Este delicioasa proaspat scoasa din cuptor, dar si cand se raceste.
Daca iti ramane pentru a doua zi o poti reincalzi in cuptor la 200°C timp de 8-10 minute sau in cuptorul cu microunde.
Daca iti plac retetele de paste la cuptor iti sugerez sa incerci si alte retete de pe site:
Te las sa descoperi cum se face budinca de paste cu legume.
Pentru inceput gaseti reteta in format video. Mai jos gasesti explicatiile scrise, pas cu pas.
Ingrediente
Instrucțiuni
- Am pus apa la fiert pentru paste. In acest timp am taiat buchete de broccoli in jurul tulpinii. Le-am fiert in apa cu sare in jur de 5 minute.
- Am taiat dovleceii in rondele, apoi in cuburi de marime mica. Din fiecare ardei gras am taiat 2 felii pe care le-am sectionat in fasii, apoi in cuburi.
- Am incins 15 ml ulei de masline si am calit dovleceii. Cand s-au inmuiat am adaugat oregano si am mai lasat pe foc 30 secunde. Am pus la incins 15 ml ulei masline si am sotat ardeii grasi pana s-au inmuiat. In acest moment am adaugat usutroiul dat prin presa, am amestecat si am pus spanacul. Am lasat pe foc pana cand apa din spanac s-a evaporat si a scazut mult in volum.
- Cand apa a dat in clocot am adaugat sare si am pus pastele la fiert. Le-am fiert 7 minute din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca.
- In acest timp am spart 2 oua intr-un bol. Le-am amestecat cu sare, piper si smantana grasa.
- Cand pastele au fost fierte le-am scurs si le-am amestecat cu dovleceii si ardeii cu spanac. Am adaugat ouale si am amestecat.
- Am uns o forma termorezistenta cu unt si am presarat doua linguri de pesmet auriu granulat de la Baneasa. Am pus jumatate din cantitatea de paste cu legume, apoi am presarat jumatate din cantitatea de mozzarella. Puteti sa ii faceti loc printre paste sa se lipeasca mai bine. Am aranjat buchetele de broccoli, apoi am repetat operatiunea cu paste si mozzarella. Am turnat si restul de ou ramas in oala. Am copt budinca de paste pana s-a rumenit usor la suprafata.
Notă
Reteta de budinca de paste cu legume este delicioasa. Este mancare perfecta pentru pranz sau cina, un preparat vegetarian ce se gateste rapid si usor.