Prajitura pufoasa cu visine si bezea
Prajitura pufoasa cu visine si bezea

Prajitura pufoasa cu visine si bezea, desertul perfect pentru zilele de vara.
Prajitura cu visine si bezea este un desert clasic, care imbina blatul aerat si pufos, gustul acrisor al visinelor si delicatetea bezelei.
Este un desert perfect pentru zilele de vara, cand visinele sunt in sezon, dar poate fi preparat si cu visine congelate sau conservate.
Te poti bucura de aceasta delicatesa tot anul.
Daca nu ai pregatit pana acum reteta de prajitura cu visine si bezea este momentul bun sa o incerci, caci va deveni preferata ta.
Daca iti plac deserturile cu visine sau cirese poti incerca si alte retete:
- Tort cremsnit cu crema de vanilie si visine
- Chec cu mascarpone si visine
- Briose de post cu cacao si visine
Iti las cateva sfaturi si ponturi pentru o prajitura cu visine si bezea perfecta:
- Daca folosesti visine congelate asigura-te ca le scurgi bine dupa decongelare.
- Ai grija ca ouale sa fie proaspete, altfel risti ca blatul sau bezeaua sa nu iasa corect.
- Pentru ca bezeaua sa fie delicata si sa se coaca corect mixezi albusurile cu zahar pana cand acesta se dizolva si nu se simte la mana.
- Foloseste sare atat pentru blat, cat si pentru bezea caci potenteaza gustul si aromele.
- Verifici daca blatul trece testul cu scobitoarea cand pui bezeaua, caci exista riscul sa ramana cruda in mijloc.
- Daca faci prajitura in forme mai mici timpul de coacere va creste.
- Foloseste faina de calitate superioara pentru rezultate exceptionale.
- Dupa coare o scoti cu grija si o lasi sa se raceasca pe un gratar.
Faina alba superioara 000 Baneasa este vedeta incontenstabila a tuturor prajiturilor mele.
Combinatia dintre blatul pufos al prajiturii, visinele acrisoare si bezeaua dulce este irezistibila.
Poti adapta reteta adaugand alte fructe acrisoare, in funtie de sezon: zmeura, caise, prune, coacaze.
Prajitura pufoasa cu visine si bezea este un desert delicios si elegant, potrivit pentru orice ocazie.
Se face usor si o sa va incante papilele gustative.
Incearca reteta si bucura-te de un desert deoseboit, cu arome si texturi ce te vor cuceri de la prima miscatura.
Pentru inceput gasesti reteta in format video.
Mai jos las explicatiile scrise pas cu pas, cu poze.
Ingrediente
- Pentru blat - tava diametrul de 28-30 cm Pentru bezea In plus
Instrucțiuni
- Am preincalzit cuptorul al 180°C, apoi am spalat si curatat visinele de codite. Le-am scos samburii.
- Pentru ca totul sa mearga rapid am cernut faina. Folosesc faina alba superioara 000 de la Baneasa. Este vedeta incotenstabila a tuturor prajiturilor mele.
- Am separat ouale. Albusurile le-am mixat cu putina sare, apoi am incorporat in cateva transe zaharul. Am mixat pana am obtinut o spuma tare.
- Peste galbenusuri am turnat uleiul si am amestecat pana am obtinut o emulsie. Am adaugat pe rand laptele, romul, pasta de vanilie si coaja rasa de lamaie. Le-am pus peste albusuri si am amestecat usor. Am incorporat praful de copt si faina, amestecand usor, cu miscari largi, de jos in sus.
- Aluatul l-am turnat in tava tapetata cu hartie de copt. Peste acesta am presarat visine pe care le-am trecut prin faina. In acest mod lichidul ce se va scurge din fructe nu va influenta textura blatului. Am copt prajitura la 180°C timp de 30 minute sau pana a trecut testul cu scobitoarea in mijloc.
- In acest timp am pregatit bezeaua din 4 albusuri pe care le-am amestecat pentru inceput cu sare. Zaharul l-am adaugat in trei transe si am mixat pana cand acesta s-a dizolvat. Am scos prajitura, cand a trecut testul cu scobitoarea in mijloc, am turnat rapid bezeaua si am intors prajitura in cuptor pentru alte 10-15 minute sau pana isi schimba putin culoarea.
- Cand a fost gata am scos cu grija prajitura din forma si am lasat-o sa se raceasca complet pe un gratar, apoi am feliat-o.
Notă
Prajitura cu visine se bezea se poate pastra la temperatura camerei maxim 3 zile. Nu o acoperi, caci bezeaua se va inmuia.
Rețeta poate fi adaptată cu alte fructe acrisoare în funcție de sezon, cum ar fi zmeura sau caisele.
Sigur!