Chec cu mascarpone si visine sau cirese
Chec cu mascarpone si visine sau cirese. Chec cu mascarpone si visine sau cirese – prajitura pufoasa cu mascarpone si visine – prajitura fina si delicioasa, rapid si usor de pregatit.
Chec cu mascarpone si visine sau cirese – prajitura pufoasa cu mascarpone si visine – prajitura fina si delicioasa, rapid si usor de pregatit.
Checul cu mascarpone si visine este pufos, dulce-acrisor, extrem de placut la gust.
Il puteti savura in orice moment al zilei, fie pe post de desert, fie la micul dejun sau langa ceasca de cafea.
Eu mi-am inceput ziua cu prima felie din acest chec. Nici ca se putea sa incep ziua mai bine!
A urmat si felia a doua, apoi mi-am,spus ca mai bine fac rapid pozele, sa fiu sigura ca am ce sa va arat.
Crema de branza mascarpone inlocuieste untul, uleiul sau iaurtul pe care le intalnim de obicei in astfel de retete.
Daca scoateti mascarpone din frigider cu 30-45 minute inainte veti lucra foarte usor cu acesta.
Pentru creme de prajituri acesta trebuie sa fie rece, insa in aceasta reteta este chiar mai bine sa se comporte precum untul tinut la temperatura camerei.
Mascarpone are de doua ori mai multa grasime decat crema de branza, ceea ce ii va oferi acestui chec un gust si mai bun.
Un chec asemanator cu acesta este cel cu crema de branza si afine. Puteti citi reteta daca apasati aici. Toate retetele de chec (peste 70) le puteti vedea daca apasati aici.
Trebuie sa mentionez si faptul ca aceasta reteta nu este a mea (eu am pus doar visine si am umblat putin la cantitatea de zahar), iar sursa de inspiratie este aceasta.
Partea buna la acest chec cu mascarpone si visine este ca nu trebuie sa pierd timp cu mixatul separat al abusurilor si galbenusurilor. Iese pufos chiar daca am folosit cu ouale intregi, asa cum se observa si in prima poza.
Eu am preferat sa pregatesc checul cu visine, dar merg foarte bine si cu cirese, afine, capsuni, coacaze, zmeura sau mure. Reteta din care m-am inspirat nu avea fructe.
In ceea ce priveste aromele am folosit extract de vanilie, dar, in functie de gust si fructele folosite puteti adauga coaja rasa de lamaie sau portocala sau 2 picaturi esenta de migdale.
Nu as folosi rom langa fructele de vara, cel putin in aceasta combinatie.
Pentru ca textura checului cu mascarpone si visine sau cirese sa nu fie influentata de umezeala lasata de fructe am grija sa acopar gaurile prin care am scos samburele cu faina (prin simpla tamponare).
In cazul in care pun fructe in interior am grija ca acestea sa fie complet imbracate in faina, ce are rolul de a absorbi lichidul lasat de fructe.
Am folosit fructe proaspete, caci sunt in sezon, dar daca vreti sa il pregatiti in mijlocul iernii, ci visine congelate, atunci trebuie sa le dezghetati si sa le lasati sa se scurga foarte bine in strecuratoare.
Le veti tavali si pe acestea prin faina.
Daca se intampla sa aveti in frigider o cutie de mascarpone cumparata cu intentia de a face tiramisu, puteti sa incercati ceva nou si va asigur ca nu veti regreta alegerea facuta.
Are un singur dezavantaj acest desert: se termina prea repede!
Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru chec cu mascarpone si visine sau cirese.
INGREDIENTE:
(tava 11*30cm)
4 oua
200 g zahar
1 varf cutit sare
2 plicuri zahar vanilat
250 g mascarpone
250 g faina
1 plic praf de copt
1 lingurita extract natural de vanilie
150 g visine – fara samburi
1 lingura varfuita faina pentru tapetare fructe
PREPARARE:
Pentru inceput am scos samburii visinelor si le-am lasat pe o farfurie. Daca fructele lasa mult lichid le puneti intr-o sita.
Pentru inceput am mixat ouale cu un varf cutit de sare, zahar tos si zahar vanilat pana si-au marit volumul foarte mult. Am adaugat mascarpone in 3 transe, mixand bine dupa fiecare in parte.
Am adaugat extractul natural de vanilie, apoi am incorporat faina (cernuta in prealabil) si praful de copt. Am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.
Am pus un strat de aluat, apoi o parte din visine. Acestea fiind in interiorul aluatului le-am acoperit complet de faina.
Am pus inca un strat de aluat, apoi visine tapetate cu faina doar pe partea care a intrat in contact cu aluatul.
Am copt checul in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute, dar daca nu trece testul cu scobitoarea il mai lasati inca 5-10 minute.
Dupa ce s-a copt l-am scos si l-am lasat sa se raceasca pe un gratar.
L-am tapetat ci zahar pudra doar dupa ce s-a racit complet.
A fost tare bun si nu pot decat sa va doresc sa incepeti si voi diminetile cu o felie de chec cu mascarpone si visine langa o ceasca de cafea.
Parca ziua incepe mai bine asa!
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.
Anca Ursa a incercat reteta si i-a placut, asa ca a pregatit-o in varianta cu capsuni, caise si visine.
Multumesc pentru poze, Anca!
Maria Bichis l-a pregatit cu ciocolata