Chec cu crema de branza si afine
Chec cu crema de branza si afine. Acest chec cu crema de branza si afine l-am pregatit acum cateva zile cand aveam un chef nebun de noi experimente in bucatarie.
Acest chec cu crema de branza si afine l-am pregatit acum cateva zile cand aveam un chef nebun de noi experimente in bucatarie.
Lumina cazuse si nu mai puteam face poze bune, asa ca etapele sunt imortalizate cu telefonul. 🙂
Cand s-a racit a disparut aproape instant. Prin urmare, am mai pregatit unul special pentru poza finala.
Sunt convinsa ca va fi unul din cele cerute deserturi in urmatoarea perioada.
Am mai pregatit si alte retete de chec cu afine, asa ca le las aici pentru inspiratie:
Toate retete de chec le-am strans intr-o singura poastare. Le gasiti daca apasati aici.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de chec cu crema de branza si afine:
INGREDIENTE:
2 oua – 100 g
150 g zahar
1/2 lingurita esenta naturala de vanilie
100 g unt topit si racit
200 g crema de branza Philadelphia
200 g faina
1 plic praf de copt
30 g afine congelate sau proaspete + 1 lingura faina
Cum se face reteta de chec cu crema de branza si afine:
Am lasat ingredientele la temperatura camerei 20 minute.
Am mixat oualele cu zaharul pana au devenit cremoase si si-au dublat volumul. Am adaugat crema de branza si am continuat sa mixez.
Am incorporat faina amestecata cu praf de copt, iar la final esenta de vanilie si untul topit.
Am omogenizat compozitia. Am pus un strat de aluat in tava tapetat cu hartie de copt. Am presarat cateva afine tavalite in faina, apoi am pus iar aluat si fructe si am terminat cu aluat.
Am copt checul in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 60 minute (sau pana trece testul cu scobitoarea).
Dupa 45 minute l-am acoperit cu o foaie de copt pentru a nu se rumeni prea tare.
Atat de simplu si atat de delicios!
Daca va place reteta si o incercati va astept pozele, iar daca o distribuiti va multumesc!
Mariana S. l-a incercat. Nu-i asa ca i-a iesit pufos?
Ma poti urmari si pe INSTAGRAM.
Pagina de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Magazinul meu din colț nu avea decât brânză Almette. Mult mai gustos decât checul obișnuit. Ușor umed și foarte delicios.
Multumesc, Flori! <3