Chec cu afine si nuca de cocos
Chec cu afine si nuca de cocos
Mi-au fost cerute retete in care sa nu fie nevoie sa batem albusurile separat. Ei bine, reteta de chec cu afine si nuca de cocos se pregateste fix asa, fara sa separam ouale. Totul de face atat de repede, incat nici nu iti dai seama cand ai pus tava in cuptor. Singura problema va fi asteptarea pentru coacere… apoi pentru racire.
Dar, merita! Fiecare minut, fiecare secunda. Cand scoatem checul din cuptor miroase atat de bine, caci trebuie un adevarat test de rezistenta. Ei bine, eu am plecat din camera, mi-am facut de lucru prin gradina pentru a nu-l taia prea repede si checul sa para necopt.
INGREDIENTE:
320 g faina
180 g zahar
1 plic zahar vanilat
30 g nuca de cocos
1 lingurita praf de copt
1 varf cutit sare
2 oua
150 ml ulei
200 ml lapte batut (sana, chefir)
1 lingura esenta rom
1 lingura lichior cocos
100 g afine
Pentru decor:
20 ml suc lamaie
120 g zahar pudra
3-4 linguri nuca de cocos
PREPARARE:
Punem intr-un vas toate ingredientele solide, iar il altul pe cele lichide (oua, lapte batut, ulei, rom, lichior).
Omogenizam bine compozitiile din fiecare vas, apoi punem lichidele peste solide si amestecam pana obtinem un aluat de consistenta relativ groasa. Punem in forma de chec un strat de aluat, presaram o parte din afine, acoperim cu aluat si iar cu afine, terminand cu un strat simplu de aluat.
Coacem checul in cuptorul preincalzit la 180°C pana trece testul cu scobitoarea (50-60 minute). Il lasam sa se raceasca primele 10 minute in forma, apoi pe un gratar. Sucul de lamaie il amestecam cu zaharul pudra pana cand acesta este bine contopit, punem pe chec un strat foarte subtire, apoi presaram nuca de cocos.
In momentul in care s-a racit il putem felia.
Iata cat de frumos I-a iesit Anei Simion! Multumesc, draga mea!