Chec cu afine si nuca de cocos

10 august 2017Diva in Bucatarie

Chec cu afine si nuca de cocos

Mi-au fost cerute retete in care sa nu fie nevoie sa batem albusurile separat. Ei bine, reteta de chec cu afine si nuca de cocos se pregateste fix asa, fara sa separam ouale. Totul de face atat de repede, incat nici nu iti dai seama cand ai pus tava in cuptor. Singura problema va fi asteptarea pentru coacere… apoi pentru racire.

Dar, merita! Fiecare minut, fiecare secunda. Cand scoatem checul din cuptor miroase atat de bine, caci trebuie un adevarat test de rezistenta. Ei bine, eu am plecat din camera, mi-am facut de lucru prin gradina pentru a nu-l taia prea repede si checul sa para necopt.

INGREDIENTE:

320 g faina

180 g zahar

1 plic zahar vanilat

30 g nuca de cocos

1 lingurita praf de copt

1 varf cutit sare

2 oua

150 ml ulei

200 ml lapte batut (sana, chefir)

1 lingura esenta rom

1 lingura lichior cocos

100 g afine

Pentru decor:

20 ml suc lamaie

120 g zahar pudra

3-4 linguri nuca de cocos

PREPARARE:

Punem intr-un vas toate ingredientele solide, iar il altul pe cele lichide (oua, lapte batut, ulei, rom, lichior).

Omogenizam bine compozitiile din fiecare vas, apoi punem lichidele peste solide si amestecam pana obtinem un aluat de consistenta relativ groasa. Punem in forma de chec un strat de aluat, presaram o parte din afine, acoperim cu aluat si iar cu afine, terminand cu un strat simplu de aluat.

Coacem checul in cuptorul preincalzit la 180°C pana trece testul cu scobitoarea (50-60 minute). Il lasam sa se raceasca primele 10 minute in forma, apoi pe un gratar. Sucul de lamaie il amestecam cu zaharul pudra pana cand acesta este bine contopit, punem pe chec un strat foarte subtire, apoi presaram nuca de cocos.

In momentul in care s-a racit il putem felia.

Iata cat de frumos I-a iesit Anei Simion! Multumesc, draga mea!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *