fbpx

RETETE RECENTE

CHEC CU AFINE

July 15, 2013 | CATEGORIA

chec-cu-afine

INGREDIENTE:

4 oua (separam albusul de galbenus)
220 g zahar tos
1 praf de sare
1 plic praf de copt
200 g faina + 1 lingura faina + faina pentru tapetare
3 linguri ulei + ulei pentru tapetare
2 linguri frisca lichida rece (lapte rece)
120 g afine
2 linguri suc lamaie
coaja rasa de la 1 lamaie

PREPARARE:

Pentru inceput batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul. Le batem pana devin spuma foarte tare, ca pentru bezele, apoi oprim mixerul si punem galbenusurile unul cate unul, apoi uleiul. Amestecam usor cu o lingura sau o spatula, de jos in sus.

chec-cu-afine-1

Incorporam faina. Apoi adaugam frisca lichida (sau lapte rece) coaja rasa de portocala si praful de copt stins in sucul de lamaie.

chec-cu-afine-2

chec-cu-afine-3

La final punem afinele amestecate usor cu o lingura de faina.

chec-cu-afine-4

Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt si il coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este copt. In acest caz il scoatem si punem pe un gratar sa se raceasca.

chec-cu-afine-5

Il pudram cu zahar si servim.

Pofta buna!

Comentarii

  • Ce bine arata! Saptamana aceasta ma duc sa culeg afine, sper sa mai gasesc ceva…

    • diva in bucatarie

      😉

  • Anne

    Dar cele 3 linguri de ulei când le punem?

    • diva in bucatarie

      “Le batem pana devin spuma foarte tare, ca pentru bezele, apoi oprim mixerul si punem galbenusurile unul cate unul, apoi uleiul. Amestecam usor cu o lingura sau o spatula, de jos in sus.”

  • Ce frumos arata checul tau !!! <3

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Adina!

  • Frumos si bun bun!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Rocsy!

  • Cat de frumos arata!!!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *