Tort rondele de pizza
Tort rondele de pizza
Tort rondele de pizza este un fel de paine umpluta, realizata din aluat si umplutura folosita pentru pizza cu sunca, masline si ciuperci.
Desigur, umplutura poate fi schimbata dupa gustul fiecaruia. Partea buna este ca in cazul in care ramane ceva poate fi mancata la micul dejun cu mezel sau alaturi de o salata bulgareasca sau o salata greceasca.
INGREDIENTE:
(pentru o forma cu diametrul de 28 cm)
Pentru blat:
500-530 g faina + faina pentru masa de lucru
20 g drojdie proaspata (7 g drojdie uscata)
30 ml ulei masline
10 g sare
1 lingurita zahar
350 ml apa calda
Pentru umplutura:
3 linguri suc gros de rosii
sare
piper
busuioc uscat
200 g sunca
100 g mozzarella rasa
100 g ciuperci tocate marunt (din conserva)
2-3 linguri masline feliate
Pentru topping:
100 g mozzarella
PREPARARE:
Punem intr-un castron drojdia cu zaharul, doua linguri faina si 200 ml apa calda. O lasam sa dospeasca 10-15 minute, apoi o incorporam in faina amestecata cu sare. Adaugam restul de apa calda si uleiul de masline, apoi incepem sa framantam pana obtinem un aluat neted, elastic, care nu se lipeste de maini. Lasam sa creasca in loc cald pana isi dubleaza volumul.
Intindem aluatul intr-un blat dreptunghiular. Ungem blatul cu suc de rosii, presaram sare, piper si busuioc, apoi mozzarella rasa, sunca, ciuperci si masline. Taiem blatul in jumatate pe lungime si rulam cele doua jumatati.
Taiem cate 1 cm din fiecare capat, apoi taiem cele doua rulori obtinute in rondele groase de aproximativ 5-6 cm. Le aranjam in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam sa creasca 15-20 minute, apoi le coacem la 200°C in jur de 30 minute (in functie de puterea cuptorului). Cand este gata presaram restul de mozzarella rasa si mai lasam 3-4 minute, pana se topeste mozzarella.
Mancam imediat, dar merge si a doua zi – arata ca o paine umpluta :).