Braduti din foietaj

24 decembrie 2023Diva in Bucatarie

Braduti din foietaj, reteta pentru sarbatori. Reteta de braduti din foietaj. Aperitiv braduti din foietaj.

Cum faci braduti din foietaj, reteta simpla si gustoasa.

Aperitivele din foietaj sunt la mare cautare atunci cand vrei sa faci ceva rapid ca aperitiv sau pentru rontait intre mese.

Se fac usor si sunt foarte gustoase.

Aluatul de foietaj este fara indoiala unul din cele mai versatile aluaturi.

Se adapteaza usor produselor de patiserie dulci sau sarate.

Acesti braduti din foietaj sunt umpluti cu pesto si mozzarella, dar poti folosi sunca sau ii lasi simpli.

Reteta de braduti din foietaj este perfecta in perioada sarbatorilor de iarna, dar poti sa apelezi la ea de cate ori ai pofta.

Desi aluatul de foietaj facut in casa este cel mai bun, intr-o aglomerata in care nu ai timp mult pentru acest lucru poti apela la cel din comert.

Este important sa respecti cateva reguli pentru ca acesti braduti din foietaj sa iti iasa pufosi, crocanti si gustosi:

  • 1. Lasi aluatul sa se dezghete in frigider in jur de 6 ore, apoi la temperatura camerei 20 minute
  • 2. Ai grija sa nu se inmoaie prea tare. Nu il vei recongela!
  • 3.Daca l-ai uitat prea mult pe masa il poti lasa in frigider o ora sau pana se intareste.
  • 4. Trebuie sa lucrezi rapid cu acesta, astfel incat sa nu se incalzeasca.
  • 5. Il coci la temperatura mare.

Daca ai nevoie de sugestii pentru alte retete cu foietaj iti las mai jos cateva sugestii:

Ingrediente:

400 g aluat foietaj

2 linguri pesto de busuioc

100 g mozzarella rasa

Mod de preparare:

Am intins aluatul de foietaj pana am obtinut o inaltime de 40 cm si latime de 24 cm.

Am uns jumate din aluat cu pesto in strat subtire.

Am presarat mozzarella rasa, apoi am pliat jumatatea libera peste umplutura.

Am apasat putin cu sucitorul, ca sa se lipeasca mai bine intre ele.

Daca aluatul s-a inmuiat poti sa il pui in congelator pentru 20 minute.

Este important sa fie rece si usor tare, dar usor de indoit.

In acest timp iti pregatesti 16 bete de frigarui si pornesti cuptorul la 200°C.

Am scos aluatul din congelator si l-am taiat in 16 fasii de 1.5 cm latime.

Poti sa faci  bradutii mai mari, taind fasiile late de 2 cm.

Le-am modelat creand o baza mai mare pe care am intepat-o cu batul de frigaruie la jumatate.

Prin unduire am facut inca doua randuri din ce in ce mai mici si un varf, intepandu-le cu batul de frigaruie si lasand putin spatiu intre ele.

Se vor umfla la coacere si au nevoie de loc sa creasca.

Le-am copt timp de 13 minute.

In functie de puterea cuptorului si de grosimea aluatului pot fi gata in 12 sau 15 minute.

Mozzarrella pe partea cu hartia de copt se va inchide la culoare.

Servire braduti din foietaj.

Cand sunt gata se lasa la racit pe un gratar.

Este important sa fie scosi din tava, pentru ca mozzarella va continua sa se inchida la culoare in tava fierbinte.

Pot fi mancati cand se racesc, de preferat in aceeasi zi.

Sunt buni si a adoua zi daca sunt acoperiti cu un clopot de sticla sau un capac de plastic.

Pentru a fi la curent cu tot ce se intampla in bucataria mea te invit sa ma urmaresti si pe canalele InstagramFacebookTikTok. 

Te poti abona la canalul meu de YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *