Frigarui din foietaj cu branza si rozmarin
Frigarui din foietaj cu branza si rozmarin

Frigarui din foietaj cu branza si rozmarin
Frigarui din foietaj, asa le-au numit ai mei. Pe mine ma duc insa cu gandul la panglicile fetelor de la gimnastica aerobica. 🙂 Dar, nu conteaza ce ne inspira, important este ca sunt frumusele, foarte gustoase si se pregatesc usor si rapid. Pentru peterceri, o seara cu prietenii, mese festive, nu ezitati sa le incercati. Se vor termina foarte repede.
Ingrediente:
400 g aluat foietaj
1 ou
100 g branzeturi (cascaval, mozzarella si telemea – in cantitati relativ egale)
2-3 crengi rozmarin tocat marunt
bete pentru frigarui
Mod de preparare:
Lasam aluatul de foietaj sa se dezghete peste noapte in frigider, apoi il intindem putin si il taiem fasii. Amestecam intr-un bol branzeturile rase.
Ungem fasiile din foietaj cu ou, presaram branza, apoi rozmarinul tocat. Le pliem usor, lasand spatii intre ele pentru ca acestea sa se umfle, iar prin mijlocul fasiilor introducem batul de frigaruie.
Le coacem in cuptorul preincalzit la 200°C timp de aproximativ 30 minute sau pana se rumenesc usor.
Asa cum observati se pregatesc foarte usor si sunt de efect.
Daca va place reteta si o pregatiti, va astept pozele. Daca ii dati un share, va multumesc! 🙂
Va invit si pe YouTube