Budinca de chia cu fructe
Budinca de chia cu fructe
Semintele de chia sunt o sursa execelenta de acizi grasi Omega 3, antioxidanti si fibre. Pregatirea unei budinci de chia se face extrem de rapid, insa timpul de asteptare este mare, asa ca este de preferat sa o punem seara in frigider si dimineata este gata pentru savurat, obtinand astfel cel mai sanatos mic dejun.
INGREDIENTE:
16 g seminte chia (1 lingura varfuita)
140 ml lapte vegetal – in aceasta reteta lapte din cocos
fructe dupa preferinta sau ce avem in casa (pot fi proaspete sau din compot)
Optional:
pentru indulcire 1 lingurita sirop de orez, sirop de artar sau miere
1 lingurita rasa nuca cocos
PREPARARE:
Punem semintele de chia intr-un pahar sau intr-un borcanel, dar ar fi mai bine sa alegem un borcanel cu capac, care se poate inchide ermetic.
Turnam laptele peste seminte, punem capacul si agitam borcanul in jur de 1 minut, apoi il punem la rece peste noapte. Putem sa mai amestecam in borcan dupa o ora, pentru o mai buna omogenizare. Vom observa ca laptele a devenit usor gelatinos.
Pe parcursul a 6-8 ore semintele isi maresc volumul foarte mult. Daca vrem sa fie mai dulce, putem adauga o lingurita de sirop de artar sau orez , miere sau 1/4 lingurita stevia si amestecam pentru a dizolva indulcitorul ales. Daca vrem un gust mai intens de cocos putem adauga si o lingurita rasa de nuca de cocos.
Punem un topping de fructe peste budinca de chia si micul dejun este gata!
Pofta buna!
Budinca pregatita de Anda Mihaela este chiar mai frumoasa decat a mea.
Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube