Imi plac vinetele si le pregatesc foarte des, caci si sotul meu este fan al acestei legume. Rondele de vinete acoperite cu un sos de rosii extrem de gustos si aromat, putina mozzarella si cuburi de rosii pot fi o idee perfecta pentru o gustare sau o cina lejera.
INGREDIENTE:
2 vinete mari
200 ml suc gros de rosii
1 lingura oregano uscat
1/2 lingurita crema de otet balsamic
3 catei de usturoi pisati
sare
ulei de masline
100 g mozzarella rasa sau taiata cuburi foarte mici
1-2 rosii mari taiate cuburi mici
PREPARARE:
Taiem vinetele felii de 1 cm grosime. Le saram si le stropim cu ulei de masline – uleiul va intra imediat in vinete, asa ca punem cu moderatie. Le coacem timp de 5 minute in cuptorul preincalzit la 200°C. Pregatim sosul amestecand sucul de rosii cu oregano si usturoi si acoperim fiecare felie de vinete.
Punem la cuptor vinetele pentru alte 10 minute, apoi le scoatem si presaram mozzarella si cucuri de rosii. Continuam sa coacem pizzettele din vinete inca 5 minute, apoi le putem scoate si manca.
Le scoatem din cuptor si decoram pizzettele de vinete cu frunze de busuioc. Le mancam imediat, daca daca ne raman cateva felii putem sa le mancam chiar si a doua zi.
Pofta buna!
Bucurati-va de aceste pizzette din vinete cu rosii, iar daca va place reteta puteti sa ii dati un share. Daca ii faceti poze le voi publica cu drag. 🙂