Mancare la bordul avionului: Ce mancaruri poti lua cu tine cand zbori

11 ianuarie 2024Diva in Bucatarie

Călătoritul poate fi o experiență foarte scumpă. Iată ce puteți lua la bordul aeronavei.

La bordul avionului poti lua sandwinch-uri si alte gustari de acasa

Putem cadea cu totii de acord ca orice vizita la aeroport include cheltuirea unei sume enorme de bani pe mancare si pe bauturi. Daca mai degraba vrem să ne bucuram de acel buget in vacanta, atunci ar fi bine sa pregatim un pachet de acasa. Inainte de a ne apuca de treaba, mai intai trebuie să aflam care sunt alimentele si bauturile pe care avem voie sa le luăm in avion, dar si care sunt restrictiile impuse de Uniunea Europeana si de compania aeriana.

Restrictionarile companiilor aeriene in spatiul european

Majoritatea companiilor aeriene nu au multe restrictionari cu privire la alimentele pe care le puteti la bordul unei aeronave. Cele mai importante sunt legate de lichide si alcool in bagajul de mana.

Conditia principala pentru a putea lua produse alimentare la bordul avionului este ca acestea sa fie intr-un ambalaj sigilat cu marca comerciala. Acest lucru insa nu este valabil si pentru alimentele luate de acasa cum ar fi sandwich-uri, chec, biscuiti de casa, prajituri. Aceste produse trebuie sa fie ambalate fie individual pentru sandwich-uri, fie intr-un container in care pot fi usor de controlat. Este recomandabil, totusi, sa impachetati o portie in plus cand va pregatiti calatoria. Acest lucru va poate ajuta foarte mult daca zborul Wizz Air este anulat sau Intarziat si sunteti blocati in aeroport mai multe ore. Astfel, evitati, sau cel putin amanati momentul in care va trebui sa cheltuiti bani.

Regulile companiilor aeriene

Unele companii aeriene, cum ar fi Wizz Air ar putea impune propriile reguli si restrictionari cu privire la alimentele pe care le puteti lua la bord pentru a asigura confortul si siguranta celorlalti pasageri. In general, este recomandat sa fie evitate alimentele cu un miros puternic. Chiar daca in avion aerul conditionat este functional, nu poate face intotdeauna fata la aromele emanta de diferite tipuri de mancaruri. Printre alimentele care pot fi restrictionate se numara urmatoarele produse perisabile:

  • Branzeturi moi sau cu mucegai;
  • Mancare gatita in casa (de exemplu, tocanite, ciorbe, mancarica);
  • Peste si fructe de mare;
  • Mancaruri cu condimente puternice (de exemplu, curry-uri, mancaruri foarte picante).

In general, obiectivul companiei aeriene este acela de a asigura o calatorie cat mai placuta pentru toti passagerii. In ciuda faptului ca ati putut trece cu anumite alimente de securitate, asistentii de zbor v-ar putea cere sa aruncati sau sa puneti mancarea inapoi in geanta.

Restrictionari privind lichidele si alcoolul

Regulile cu privire la lichide sunt universale. Aveti dreptul sa luati lichide in bagajul de mana daca acestea sunt In recipiente de pana la 100 ml, depozitate Intr-o punga de tip ziplock. In cazul unui bagaj de mana, cantitatea totala de lichide se limiteaza la 1 litru.

Sticlele de alcool nu sunt permise In bagajul de mana. Astfel, daca aveti o sticla de alcool, fie ea sigilata, vi se va cere sa renuntati la ea la securitate. Totodata, nu exista restrictii cu privire la transportarea unor sticle de alcool In bagajul de cala pe care il lasati cand faceti check-in-ul.

Pe de alta parte, puteti transporta la bordul aeronavei sticlele de alcool pe care le achizitionati in sectiunea de duty free a aeroportului, dupa controlul de securitate. Retineti, totusi, ca pasagerii nu au permisiunea de consuma bauturi alcoolice care nu au fost achizitionate la bord.

Catering la bordul aeronavei

Multe companii aeriene, chiar si cele low-cost ofera servicii de catering cu mese, gustari si bauturi racoritoare si alcoolice. Aveti posibilitatea sa le achizitionati cand asistentii de zbor trec cu carucioarele cu produse pe culoarul aeronavei.

In meniul disponibil puteti gasi sandwich-uri, chipsuri, biscuiti si alune, precum si cafele, ceaiuri, sucuri, bere si bauturi alcoolice. Preturile acestor produse este, In general, mai mare decat pretul produselor de la sol. Astfel, daca intentionati sa achizitionati ceva de la bordul aeronavei, asigurati-va ca aveti numerar In bancnota tarii de plecare sau ca platiti cu cardul.

Exceptii la alimente si bauturi la bordul aeronavei

Companiile aeriene, precum Wizz Air, mentioneaza ca exista circumstante in care aceste restrictii nu se aplica. Intr-o prima instanta, parintii cu bebelusi au dreptul sa aduca la bord mai mult de 100 ml de lapte pentru copil cu conditia ca acesta sa fie Impachetat In conformitate cu cerintele companiei aeriene.

Persoanele cu probleme medicale pot lua la bord alimente si bauturi care se potrivesc conditiei lor. De exemplu, persoanele cu diabet au dreptul sa aiba gustari si bauturi dulci pentru a-si regla glicemia. Acest lucru se aplica si medicamentelor de tip insulina. Atata timp cat exista un certificat medical care sa ateste conditia pasagerului, restrictiile pot fi depasite.

Persoanele cu alergii sau cu restrictii alimentare pot, de asemenea, sa ia la bordul aeronavei alimente si bauturi care sa respecte intolerantele. Insa, este recomandat sa verificati acest lucru cu compania aeriana, si, eventual, sa obtineti un certificat care sa dovedeasca conditia.

Concluzii

Orice calatorie poate fi stresanta, dar daca puteti elimina grija mancarii, deja v-ati asigurat o excursie mai linistita. Impachetati-va mancare si dulciuri de acasa, lasati sticlele mai mari In bagajul de cala si bucurati-va de mica economie pe care o faceti. Companiile aeriene au restrictii, Insa acestea nu se impun peste tot, asa ca profitati si mancati acei biscuiti cat asteptati Imbarcarea!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *