Cartofi inabusiti cu ciuperci si ardei

3 noiembrie 2023Diva in Bucatarie

Cartofi inabusiti cu ciuperci si ardei. Reteta cartofi inabusiti cu ciuperci si ardei. Reteta de post de cartofi inabusiti cu ciuperci si ardei. Cartofi la tigaie cu ciuperci si ardei.

Retetacartofi inabusiti cu ciuperci si ardei. Reteta de post de cartofi inabusiti cu ciuperci si ardei. Cartofi la tigaie cu ciuperci si ardei.

Reteta de cartofi inabusiti cu ciuperci si ardei este simpla, ieftina si usor de facut.

Are gust bun, arome si texturi placute.

O poti pregati in perioada postului ca fel principal de mancare, dar poate fi transformata si in garnitura.

Imi place ca am reusit sa aduc in acest preparat culori frumoase, ce il fac sa fie apetisant.

Pentru ca reteta de cartofi inabusiti cu ciuperci si ardei sa iasa bine iti las cateva indicatii:

  • 1. Alege ardei grasi mari de culori diferite.
  • 2. Ciupercile champignon sa fie de merime mica spre medie. Daca sunt mari trebuie sa le tai in cuburi medii.
  • 3. Daca speli ciupercile le lasi la uscat, caci nu vrei sa lase multa apa in tigaie
  • 4. Nu pui apa peste ciuperci cand le prajesti caci pierzi gustul si textura finala a ciupercii prajite.
  • 5. Daca nu ai patrunjel poti sa pui alte verdeturi (marar sau cimbru)

Iti las ca inspiratie si alte retete de post cu cartofi:

Iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de cartofi inabusiti cu ciuperci si ardei:

Ingrediente cartofi inabusiti cu ciuperci si ardei:

900 g cartofi

250 g ciuperci

1 ardei gras rosu

1 ardei gras galben

1 ceapa mare

150 ml ulei

200 ml apa

3 catei mari de usturoi

1/2 legatura patrunjel verde

sare

piper

Cum se face reteta de cartofi inabusiti cu ciuperci si ardei:

Am curatat cartofii de coaja, i-am spalat bine si i-am taiat in jumatate, apoi fiecare in felii de grosime medie (cca 7mm-1cm).

Ceapa am tocat-o juliene, iar ardeii pe lungime, in fasii de 1 cm. Fiecare fasie am taiat-o in jumatate.

Am curatat ciupercile foarte bine si le-am feliat, apoi am tocat patrunjelul verde.

In acest moment am avut toate ingrediente gata pentru a fi gatite.

Mod de preparare cartofi inabusiti cu ciuperci si ardei:

Am incins 30 ml ulei si am calit ciupercile pana s-au rumenit frumos pe ambele parti.

In acelasi timp, in alta tigaie, am incins 20 ml ulei si am sotat ardeii taiati fasii in jur de 1 minut.

Peste acestia am pus ceapa tocata juliene, am presarat putina sare si am sotat-o, amestecand din cand in cand, pana cand s-a inmuiat.

Daca vrei sa fii sigur ca ceapa se inmoaie bine poti sa adaugi 30 ml apa si lasi pana se evapora.

Intr-o tigaie foarte mare (diametrul de 24-26 cm) am incins restul de ulei.

Trebuie sa fie un strat  subtire de 1-2 mm. Eu am folosit 100 ml ulei.

Cand s-a incins uleiul am pus cartofii si i-am calit la foc mediu in jur de 2 minute, amestecand destul de des in tigaie. Am turnat apa peste cartofi si am presarat putina sare.

Am pus capacul si i-am lasat la foc mediu, amestecand usor, din cand in cand, in jur de 15 minute sau pana cand a fost absorbita apa.

Am luat capacul si i-am lasat sa se rumeneasca usor, pe ambele parti.

Cu aproximativ 3 minute inainte sa opresc focul am adaugat usturoiul dat prin presa si am amestecat.

La un minut dupa ce am pus usturoiul am adaugat ardeii cu ceapa si ciupercile si am amestecat usor.

Am mai lasat in jur de 2 minute, cat sa se imprieteneasca aromele.

Am oprit focul si am presarat patrunjel verde.

Servire cartofi inabusiti cu ciuperci si ardei:

Preparatul acesta este apetisant atat din punct de vedere vizual, cat si al aromelor.

Miroase atat de bine, incat o sa simti ca rabdarea iti este pusa la incercare pana primesti o farfurie cu cartofi inabusiti cu ciuperci si ardei.

Poti sa ii servesti simpli, cu o salata alaturi, dar poti sa pui alaturi si muraturi.

Daca nu tii post sau nu esti vegetarian poti sa ii transformi in garnitura langa friptura la cuptor.

Ma poti urmari si pe  INSTAGRAM.

Pagina de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *