Mere rase la borcan pentru iarna, reteta fara zahar. Cum prepari mere rase la borcan pentru iarna.
Daca se intampla sa ai in curte un mar mare sau sa primesti mai multe mere decat poti manca, atunci ar fi pacat sa nu le conservi.
Le poti transforma in gem, compot, felii de mere deshidratate sau puteti sa le radeti si sa le pastrati in borcan.
Anul acesta marul nostru ne-a rasfatat si am mancat foarte multe fructe, dar am pregatit si prajituri, compot, gem.
Cand vecinul ne-a oferit un castron mare de mere mi-am spus ca este momentul sa pun si cateva borcane cu mere rase pentru prajituri.
Chiar daca se gasesc mere pe tot parcursul anului, pentru a evita rispia alimentara poti sa le pastrezi in acest mod.
In plus, prin pregatirea in avans, faci economie de timp in pregatirea placintelor.
M-am gandit sa va arat si voua cat de usor se fac, asa ca mai jos vei gasi modul de preparare.
Reteta este fara zahar, astfel incat acesta sa fie adaugat, dupa gust, cand faci placinta sau prajitura.
Daca ai o problema medicala ce te impiedica sa consumi zahar, reteta mea iti va fi de folos.
Aceasta este perioada perfecta pentru pregatit gem de gutui, de pere sau peltea de gutui sau combinata cu mere.
Te poti inspira din retetele de mai jos:
Acestea fiind spuse iti las mai jos lista de ingrediente fara gramaje (nu ai nevoie de cantitati fixe) si poti citi mai jos cum se pun mere rase la borcan pentru iarna:
Ingrediente:
1,5 kg Mere
sucul de la 1/2 lamaie mare, proaspat stors
1 lingurita rasa pudra de scortisoara
Mi-am pregatit la indemana o razatoare, un castron mare, scortisoara si cateva borcane sterilizate.
Am sterilizat si capacele acestora.
Am stors sucul de la o lamaie mare.
Am ales merele sanatoase si le-am lasat pentru consum ca atare.
Pe cele cazute si lovite, cu semne sau atacate de viermi, le-am curatat si am indepartat partile cu probleme. Am eliminat toate impuritatile.
Am ras merele prin razatoarea cu gauri mari. Pe masura ce le-am ras, le-am stropit cu suc de lamaie.
La final am adaugat o lingurita rasa pudra de scortisoara.
Chiar daca par oxidate, de la scortisoara, dupa sterilizare se vor albi.
Am umplut borcanele cu mere rase, indesandu-le foarte bine.
Nu trebuie sa ramana aer intre straturile de mere.
Am distribuit si zeama lasata de acestea.
Le-am infiletat si le-am pus intr-o oala larga, tapetata cu prosopele de bucatarie si umpluta cu apa astfel incat borcanele sa fie acoperite pe trei sferturi.
Am avut un borcan mai mic ce a fost ridicat la inaltimea celorlalte cu ajutorul prosoapelor.
Am pus oala pe aragaz si am lasat flacara pe mediu.
Din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca le-am lasat 30 minute.
Le-am lasat sa se raceasca treptat in oala in care au fiert pana a doua zi.
A doua zi se scot din apa, se sterg, se eticheteaza si se pun in camara.
La iarna imi vor prinde daca nu am mere in casa si nu vreau sa ies din casa doar pentru asta.
Nu-i asa ca reteta de mere rase la borcan pentru iarna este foarte simpla?
Acestea fiind spuse iti doresc sa te bucuri de preparate delicioase pregatite cu mere rase la borcan pentru iarna.
Ma poti urmari si pe INSTAGRAM.
Pagina de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Comentarii