Placinta cu smochine si branza brie

6 octombrie 2023Diva in Bucatarie

Placinta cu smochine si branza brie. Ar merge langa brie si putina branza sarata (feta sau branza de capra).

Reteta de placinta cu smochine si branza brie am gasit-o la un moment dat pe canalul de YouTube (la finalul retetei las si sursa de inspiratie), asa ca am retinut ideea si am facut-o si eu.

Ar merge langa brie si putina branza sarata (feta sau branza de capra).

Imi plac aperitivele in care pot combina fructe cu branzeturi, asa ca in momentul in care am gasit smochinele la un pret mic am pregatit-o.

Poti sa o faci si in varianta de placinte individuale, in forme de briose.

Avand in vedere ca am simtit nevoie de a alatura branza sarata, in lista de ingrediente a retetei de placinta cu smochine si branza brie am marit cantitatea de sare.

Foile de placinte sunt fine si delicate. Trebuie sa le dezgheti doar cand vei avea nevoie de ele si nu le lasi neacoperite sau fara punga, caci se vor intari.

Foile congelate vor avea nevoie de aproximativ 2-3 ore la temperatura camerei, iar cele care au stat in frigider de 1-2 ore.

Iti recomand sa incerci si alte retete de aperitive cu smochine:

Pentru ca placinta sa iasa perfect iti recomand sa o coci la 180°C, in partea de mijloc sau pe treapta a doua a cuptorului.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de placinta cu smochine si branza brie:

Ingrediente placinta cu smochine si branza brie:

350 g foi de placinta

6-7 smochine mari

120 g branza brie

60 g unt topit

2 oua mari (XL) sau 3 oua medii

600 ml smantana pentru gatit

1 lingurita sare

1/4 lingurita piper proaspat macinat

3 crengute cimbrisor

Cum se face placinta cu smochine si branza brie:

Am dezghetat foile de placinta, astfel incat sa ajunga la temperatura camerei.

Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca.

Pentru ca totul sa mearga rapid am preincalzit cuptorul la 180°C.

Am uns o foie de placinta cu unt, apoi am pus alta foaie subtire peste ea si am inceput sa le strang ca pe un evantai.

Am foia stransa in tava, apoi am repetat procedeul pana am terminat foile.

Am taiat smochinele in felii de 2-3 mm grosime, apoi branza brie.

Le-am aranjat intre foile de placinta.

Intr-un bol inalt am amestecat ouale cu smantana pentru gatit, sare si piper.

Am turnat compozitia peste foile impanate cu smochine si brie.

Am presarat frunzulite de cimbrisor.

Am copt placinta cu smochine si branza brie timp de 30 minute.

Servire placinta cu smochine si branza brie:

Am scos-o din cuptor, am portionat-o si am mancat-o cu mare pofta!

Este minunata cat este inca calda.

Daca se raceste o poti incalzi.

Ma poti urmari si pe  INSTAGRAM.

Pagina de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Sursa de inspiratie este aici.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *