Prajitura cu capsuni si ciocolata alba
Prajitura cu capsuni si ciocolata alba. Reteta prajitura cu capsuni si ciocolata alba. Prajitura fara coacere cu capsuni si ciocolata alba.
Reteta prajitura cu capsuni si ciocolata alba. Prajitura fara coacere cu capsuni si ciocolata alba.
Prajitura cu capsuni si ciocolata alba este un desert proaspat, racoritor, care se topeste in gura.Prajitura cu capsuni si ciocolata alba fara coacere.
Este delicioasa, cu aroma de fructe, eleganta, simpla si usor de facut.
In maxim 30 de minute poti pune prajitura in frigider.
Poti pregati prajitura cu capsuni cu ciocolata alba tot anul, caci aceste fructe se gasesc in permenenta in supermaketuri, dar gustul cel mai bun este acum la sfarsit de primavara, inceput de vara.
Poti folosi si capsuni congelate, dar le vei lasa o ora se scurga apa dupa ce se decongeleaza.
Este sezonul capsunilor si profit la maxim de gustul bun al acestora.
In plus, sunt si mai ieftine acum.
Iti las aici cateva sugestii de deserturi cu capsuni pe care nu ar trebui sa le ratezi in acest sezon:
- 1. cheesecake cu capsune si iaurt
- 2. pavlova cu capsuni
- 3. prajitura simpla cu capsuni
- 4. prajitura cu iaurt si capsuni
Pentru a pregati prajitura cu capsuni cu ciocolata alba ai nevoie de putine ingrediente.
Dar, acestea trebuie sa fie de calitate.
Ai nevoie de smantana pentru frisca cu min 30% grasime. Aceasta trebuie sa fie rece, din frigider.
Mascarpone trebuie sa fie rece, abia scos din frigider.
Eu am folosit piscoturi, dar poti sa o pregatesti si cu biscuiti.
O gasesc mai frumoasa in sectiune cu piscoturi.
Iti recomad sa gusti crema dupa ce adaugi pireul de capsuni. Daca ti se pare ca nu este suficient de dulce trebuie sa tii cont ca ai in plus glazura de ciocolata.
Daca vrei ca totusi aceasta sa fie si mai dulce adaugi inca 20 g zahar pudra.
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Iti recomand sa ai putina rabdare cu aceasta prajitura cu capsuni si ciocolata alba, sa o lasi macar o ora in frigider, apoi poti sa o tai.
Ai nevoie de un cutit cu lama lunga foarte subtire, bagat in apa fierbinte si curatat dupa fiecare taiere.
Poti sa o decorezi cu capsuni mici sau taiate pe jumatate, cu flori comestibile sau frunze de menta.
Desi aveam pregatite fructele, am uitat sa le pun pentru poza.
Ma grabeam foarte tare sa fac 2 poze cu telefonul inainte sa vina prietenii in vizita.
Nu au iesit cele mai frumoase poze, dar prajitura este foarte buna.
Acestea fiind spuse iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de prajitura cu capsuni si ciocolata alba:
Ingrediente prajitura cu capsuni si ciocolata alba:
(forma 23*23 cm)
14 piscoturi (125 g)
150 ml lapte
Pentru crema prajitura cu capsuni si ciocolata alba:
300 g capsuni bine coapte
250 g mascarpone
200 ml smantana pentru frisca 30% grasime
90 g zahar
15 g gelatina
30 ml apa rece
Pentru glazura prajitura cu capsuni si ciocolata alba:
200 g ciocolata alba
110 ml smantana pentru frisca
Cum se face:
Pentru inceput am spalat bine fructele, le-am uscat, apoi le-am pasat cu ajutorul unui mixer vertical.
In momentul in care s-au transformat intr-o masa lichida le-am strecurat.
Pentru ca semintele sa ramana in sita deasa am amestecat compozitia incercand sa desprind semintele, nu sa le apas.
Ridicand de jos in sus, cat mai uniform, am reusit sa pastrez in strecuratoare pulpa de fruct si semintele.
Pireul de capsuni strecurat imi asigura o crema cu textura fina si gust bun.
Am trecut la pregatirea cremei.
Am scos mascarpone din frigider si l-am mixat cu zahar pudra si cu smantana pentru frisca foarte rece.
Am amestecat pana au devenit o compozitie omogena de consistenta tare, dar nu foarte tare.
Am turnat apa peste gelatina, am amestecat rapid si am lasat-o sa se hidrateze. In 3 minute a devenit o masa compacta.
Am dizolvat gelatina la baine-marie, apoi am turnat-o peste pireul de capsuni.
Am mixat cu viteza medie spre mare, apoi am pus totul peste crema de mascarpone.
Am mixat pana s-a omogenizat compozitia.
Am lasat-o la temperatura camerei.
Am pus laptele intr-un bol, am inmuiat piscoturile, apoi le-am aranjat in tava.
Mi-au intrat perfect 2 randuri a cate 7 piscoturi.
Am turnat crema de mascarpone cu capsuni si am nivelat.
Prajitura cu capsuni si ciocolata alba mai are nevoie doar de glazura.
Am pus pe foc 110 ml smantana pentru frisca.
Cand a ajuns la punctul de fierbere am luat de pe foc si am adaugat in vas cuburile de ciocolata, avand grija sa fie acoperite de lichid.
Le-am lasat in jur de 4 minute, apoi am mixat.
Am turnat ganache-ul de ciocolata alba peste crema de capsuni.
Pentru o acoperire uniforma am inclinat tava il directiile in care a fost nevoie sa ajunga ciocolata alba.
Daca pui cu lingura incercand sa acoperi golurile este posibil sa se vada urat.
Cu se pastreaza prajitura cu capsuni si ciocolata alba:
Poti pastra prajitura cu capsuni si ciocolata alba in frigider pana la 5 zile daca o tii in tava acoperita cu o folie alimetara.
Daca pui folia direct peste prajitura se poate lipi de glazura.
Cel mai bine tai feliile cand le servesti. Daca o portionezi si o pastrezi in frigider mai mult de 24 h isi poate schimba aspectul exterior.
Servire prajitura cu capsuni si ciocolata alba:
Am taiat cuburi cu ajutorul unui cutit cu lama lunga, foarte subtire, bagat in apa fierbinte si curatat dupa fiecare taiere.
Poti sa o decorezi cu capsuni mici intregi sau taiate pe jumatate, cu flori comestibile sau frunze de menta.
Eu am uitat sa o decorez pentru poze, dar mi se pare frumoasa si asa.
Nici nu a rezistat prea mult in farfurie! Este atat de buna, racoritoare, cu textura fina si eleganta.
Nu-mi ramane decat sa iti doresc spor la prajiturit!
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Foarte aspectuoasa prajitura si cred ca si foarte buna. Super explicatii. Multumesc mult!
multumesc pentru aprecieri!