Fusilli cu pesto alla siciliana

16 martie 2023Diva in Bucatarie

Fusilli cu pesto alla siciliana. Fusilli cu pesto alla siciliana. Reteta fusilli cu pesto alla siciliana. Paste cu pesto alla siciliana. Paste cu sos cremos din rosii proaspete.

fusilli cu pesto alla siciliana v

Fusilli cu pesto alla siciliana. Reteta fusilli cu pesto alla siciliana. Paste cu pesto alla siciliana. Paste cu sos cremos din rosii proaspete.

Cum se face reteta de fusilli cu pesto alla siciliana. pesto din rosii si ricotta. 

fusilli cu pesto alla siciliana o

Daca te-ai plictisit de clasicul pesto de busuioc si vrei sa schimbi culoarea si gustul, reteta aceasta este ceea ce cauti.

Fusilli cu pesto alla siciliana este una din cele mai rapide si mai gustoase retete de paste.

Am folosit paste din grau dur Antonio di Vaio, cu un continut ridicat de proteine ce aduc organismului un aport important de fibre si substante nutritive.

Reteta din bucataria italiana merge de minune cu aceste paste.

Asocierea pastelor cu sosuri poate parea simpla, dar este important sa ai in vedere ca fusilli merg extraordinar de bine cu sosuri cremoase de rosii sau alte legume.

Antonio diVaio este deja un brand apreciat in tara noastra, iar eu am pregatit de-a lungul timpului mai multe retete.

Cele mai apreciate retete de catre cei care imi urmaresc postarile sunt:

Cat e vara de lunga poti sa faci aceste paste cu sos cremos din rosii proaspete si dulci.

Te vei bucura de o cina rapida si foarte gustoasa.

Pentru ca reteta sa iasa gustoasa trebuie sa fierbi pastele conform intructiunilor de pe pachet.

Daca le fierbi prea mult se vor inmuia si nu vor mai avea gustul pe care il cauti.

Pentru fiecare 100 g de paste ai nevoie de 1 l de apa si 1 lingurita de sare.

Nu clati pastele dupa fierbere, caci sosul nu se mai lipeste de ele.

Fusilli cu pesto alla siciliana Adv

Daca nu ai seminte de pin poti sa folosesti migdale decojite.

Sosul se mai numeste si pesto Trapanese pentru ca reteta a luat nastere in portul Trapani.

Sicilienii au modificat reteta sosului pesto alla genovese introducand ingrediente de pe pamantul sicilian: rosii cherry, migdale si ricotta din lapte de vaca.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de fusilli cu pesto alla siciliana:

Ingrediente fusilli cu pesto alla siciliana:

250 g fusili din grau dur Antonio diVaio

4-5 buc sau 500 g rosii

60 g seminte de pin

100 ml ulei de masline

1 catel usturoi

3-4 crengute de busuioc

100 g parmezan ras fin

150 g ricotta

sare

piper proaspat macinat

Mod de preparare fusilli cu pesto alla siciliana:

Iti las pentru inceput reteta in format video. Mai jos gasesti explicatiile scrise:

Cum se  face reteta de fusilli cu pesto alla siciliana:

Pentru inceput am pus apa la fiert. Le-am lasat sa fiarba timp de 8 minute din momentul in care apa a inceput sa fiarba.

Am prajit semintele de pin timp de cateva minute (1-2 minute) intr-o tigaie fara sa folosesc ulei, apoi le-am pus pe farfurie.

fusilli cu pesto alla siciliana 5fusilli cu pesto alla siciliana 1

Am taiat rosiile in jumatate si am eliminat semintele si sucul acestora.

Am taiat rosiile inca o data pentru ca sa intre in mixer.

Le-am pus in vasul mixerului, am adaugatr frunzele de busuioc, semintele de pin, piper proaspat macinat, sare, ulei de masline, ricotta, parmezan ras si un catel de usturoi.

fusilli cu pesto alla siciliana 2fusilli cu pesto alla siciliana 3

Am mixat pana cand am obtinut o crema fina si omogena.

Intre timp s-au fiert pastele. Le-am scurs si am pastrat 100 ml din apa in care au fiert.

Am pus pesto alla siciliana peste paste si am amestecat.

Nu am avut nevoie de lichidul pastrat, dar acest lucru depinde de cat lichid lasa rosiile.

fusilli cu pesto alla siciliana 4fusilli cu pesto alla siciliana 6

Servire fusilli cu pesto alla siciliana:

Le-am impartit in farfurii si am mai presarat putin parmezan.

Tare bune sunt fusilli cu pesto alla siciliana!

Vei fi placut surprins de rezultatul delicios obtinut cu cateva ingrediente simple.

Fusilli cu pesto alla siciliana pot fi mancate si a doua zi, daca iti raman, dar adaugi lichidul pastrat cand incalzesti pastele.

Abia astept sa imi spui cat de mult ti-au placut!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *