Chec simplu cu lamaie. Reteta chec cu lamaie, pufos, aromat si foarte gustos. Cel mai bun chec cu lamaie. Chec pufos si delicios cu lamaie.
Cum sa faci cel mai bun chec cu lamaie. Reteta simpla si economica de chec, foarte usor de facut. Chec pufos si gustos cu lamaie.
Chec fara unt cu lamaie. Chec simplu, delicios si aromat cu lamaie. Chec cu lamaie cu ingrediente simple.
Reteta chec. Retete cu lamaie. Desert cu lamaie. Desert simplu cu lamaie.
O felie din acest chec va fi desertul perfect langa o ceasca de cafea, dar este potrivit si pentru pachetelul copiilor.
Cu siguranta vei iubi si tu aceasta reteta de chec simplu cu lamaie. Iti las mai jos cateva motive:
Daca iti place acest desert poate vrei sa te inspiri si sa pregatesti si alte retete asemanatoare:
Pentru a pregati acest chec simplu cu lamaie am plecat de la cea pe care o folosesc si pentru prajiturile simple cu fructe.
O gasesti publicata inca din 2011 (chec cu mac si lamaie).
Pentru reteta de chec simplu cu lamaie am schimbat foarte putin cantitatile, in asa fel incat sa se simta mai intens gustul si aroma de lamaie.
Iti recomand sa folosesti lamai bio, cu coaja netrata dupa culegere.
Chiar daca este bio o vei spala foarte bine inainte sa o razi.
Daca nu gasesti in comert lamai bio poti cumpara pudra de coaja de lamaie.
Incearca sa colectezi si putina pulpa de lamaie cand storci sucul. Aduce un plus de gust.
Alege cea mai buna faina, caci desertul acesta va iesi foarte pufos si moale.
Eu am folosit faina superioara Baneasa tip 000 si iti pot spune ca rezultatul a iesit fix asa cum mi-am dorit.
In plus, acest chec simplu cu lamaie s-a pastrat perfect 4 zile intr-o punga inchisa cu zip (fermoar).
Iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de chec simplu cu lamaie:
Ingrediente chec simplu cu lamaie:
6 oua
1 g sare
300 g zahar tos
10 g zahar vanilat Bourbon
130 ml ulei
70 ml suc lamaie (cu pulpa)
5 g coaja rasa de lamaie bio cu coaja netratata
310 g faina superioara 000 de la Baneasa.
5 g praf de copt
Mod de preparare chec simplu cu lamaie:
Iti las pentru inceput reteta in format video.
Mai jos gasesti explicatiile scrise si poze, pas cu pas.
Am cernut faina. Folosesc faina superioara 000 de la Baneasa pentru ca deserturile mele ies perfect cu aceasta.
Am ras coaja de la 2 lamai bio prin razatoarea cu gauri mici. Am cumparat lamai cu coaja netrata dupa recoltare.
Am stors si sucul acestora.
Am separat albusurile de galbenusuri. Peste albusuri am pus 1 g de sare si am mixat pana cand acestea au devenit o spuma alba tare.
Am adaugat zaharul in cateva transe, amestecand dupa fiecare in parte. La final spuma de albusuri va fi tare, ca pentru bezea.
Am amestecat galbenusurile cu zahar vanilat bourbon, coaja rasa de lamaie si uleiul adaugat in fir subtire, ca la maioneza.
Am turnat sucul de lamaie si am amestecat foarte bine.
Am pus compozitia de galbenusuri peste cea de albusuri si am amestecat usor, de jos in sus, fara sa omogenizez complet.
Am incorporat treptat faina cernuta si praful de copt, amestecand cu miscari largi, de jos in sus, incercand sa nu scot aerul din albusuri.
Am turnat aluatul in tava de chec tapetata cu hartie de copt si l-am copt timp de 45 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.
Cand a trecut testul cu scobitoarea l-am lasat sa se raceasca complet pe un gratar.
L-am tapetat cu zahar pudra si l-am feliat.
Erste aerat, foarte moale si pufos si extrem de delicios si aromat.
Trebuie sa il incerci si tu!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.
Te invit sa ma urmarestii si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Comentarii
Multumesc!
Imi place cand lamaie taie din dulce. 😋
Super!