fbpx

RETETE RECENTE

CHEC CU UNT, MAC SI LAMAIE

December 27, 2014 | CATEGORIA

chec-cu-unt-si-mac

Checul cu unt, mac si lamaie este un chec irezistibil! Este foarte bun, aromat, parfumat, afanat, umed si in acelasi timp pufos, cu aspect frumos.

Am pregatit foarte multe retete de chec pe blog. Le gasiti pe toate postate in aceasta postare, dar reteta de chec cu unt, mac si lamaie are ceva special.

Cei care iubesc macul in prajituri vor intelege perfect ce spun. Nu are cum sa va lase indiferenti acest desert simplu, dar sofisticat in acelasi timp.

Iar cei care nu au incercat inca un astfel de desert este momentul sa o faca. S-ar putea sa le placa mult. Foarte mult! Imi place macul combinat si cu martipan. Il folosesc la cozonac.

Macul si lamaia merg foarte bine impreuna. Combinatia ideala as spune eu. Checurile cu unt se fac usor, nu trebuie sa va speriati.

 

chec-cu-unt-si-mac-4

Pentru a pregati acest chec cu unt, mac si lamiae am folosit un produs nou lansat pe piata din Romania, ceva ce imi doream de mult timp: faina care creste singura.

Datorita ei nu trebuie sa imi fac probleme ca pun prea mult sau prea putin praf de copt. Nu ma tem ca nu va creste checul.

Orice incepator in bucatarie va fi fericit cu faina aceasta. Poate scoate prajitura din cuptor cand prietenii din vizita si acestia vor fi placut surprinsi de talentul pe care il aveti.

Asa ma laud si eu acum. Eu vin cu reteta, iar faina face treba buna in cuptor. Iar eu ma laud cu checul acesta la voi.

Voi nu ati face la fel ca mine?

Am avut noroc ca nu era nimeni acasa cand am facut pozele. Primele felii le-am savurat cu o ceasca de cafea langa ele.

Am avut grija sa imi pun si pentru cafeaua de la amiaza inca o felie. Cu restul se vor rasfata baietii mei.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru chec cu unt, mac si lamaie:

INGREDIENTE:

120 g unt

150 g zahar

1 plic zahar vanilat

4 oua

3 linguri suc lamaie

coaja rasa de la 1 lamaie

200 g faina Baneasa  – cu agent de crestere

80 g mac

Pentru topping:

120 g zahar pudra

1 lingura limoncello

1 lingura apa fierbinte

PREPARARE:

chec-cu-unt-si-mac-i

Mixam untul cu jumatate din cantitatea de zahar si galbenusuri.

chec-cu-unt-si-mac-1

Adaugam albusul batut spuma tare cu restul de zahar si zahar vanilat si amestecam usor, de jos in sus.

chec-cu-unt-si-mac-2

Incorporam faina amesetcata cu seminte de mac, apoi adaugam coaja rasa si sucul de lamaie.

chec-cu-unt-si-mac-3

Punem aluatul in forma de chec tapetata cu hartie de copt (sau ulei si faina) si il coacem in cupotorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute.

chec-cu-unt-si-mac-4

Lasam checul sa se raceasca pe un gratar si pregatim glazura: amestecam intr-un bol zaharul pudra cu apa fierbinte si limoncello. Ungem checul cu glazura, asteptam sa se intareasca, apoi putem felia.

Sa aveti pofta!

 

Multumesc Ramona Olteanu pentru participare la concurs si pentru poza!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *