RULADA DIN CARNE TOCATA SI MUSCHIULET IN PRAPUR

December 28, 2014 | CATEGORIA

rulada-de-carne-tocata-cu-muschiulet-in-prapur

rulada-de-carne-tocata-cu-muschiulet-in-prapur-0

Rulada din carne tocata cu muschiulet de porc imbracata in prapur este de departe cea mai buna rulada de carne pe care o putem pregati de sarbatori. Indicatii pas cu pas veti gasi mai jos.

INGREDIENTE:

carne tocata de porc – pregatita pentru carnati de casa

1 ceapa medie calita

sare

piper

boia dulce de ardei

2 catei usturoi pisati

cimbru

2-3 buc. muschiulet de porc mici

1 bucata prapur de porc

ulei

 

PREPARARE:

Carnea tocata condimentata cu sare, piper si boia din belsug pentru o culoare frumoasa, amestecata cu ceapa tocata marunt si calita, cimbru si usturoi pisat,  se pune peste bucata de parpur intinsa bine (aceasta a fost bine spalata inainte si tinuta in apa cu otet). Trebuie sa avem cam 2 degete grosime de carne tocata. Condimentam si cele doua bucati de muschiulet cu sare si piper, le impletim si le punem peste carne.

rulada-de-carne-tocata-cu-muschiulet-in-prapur-1arulada-de-carne-tocata-cu-muschiulet-in-prapur-2a

Rulam strangand capetele la interior si prindem cu o sfoara.

rulada-de-carne-tocata-cu-muschiulet-in-prapur-3arulada-de-carne-tocata-cu-muschiulet-in-prapur-4a

rulada-de-carne-tocata-cu-muschiulet-in-prapur-1

Stropim cu ulei, condimentam cu sare, piper, boia de ardei si putin cimbru, apoi acoperim cu o folie de staniol si coacem in cuptorul preincalzit la 160°C timp de 3 ore si jumatate, avand grija sa stropim din cand in cand cu uleiul din tigaie – eventual o mai rotim din cand in cand, cu grija mare sa nu se rupa prapurul.

rulada-de-carne-tocata-cu-muschiulet-in-prapur-2

Dupa acest interval de timp scoatem folia si mai lasam 15-30 minute la 180°C.

rulada-de-carne-tocata-cu-muschiulet-in-prapur-b

rulada-de-carne-tocata-cu-muschiulet-in-prapur-a

A doua metoda de pregatire a ruladei : turnam peste aceasta 3-4 cani de apa si sa o fierbem in jur de 30 minute. O scoatem apoi si o mutam in tava, punem 2-3 linguri de untura de porc si o coacem usor pana se rumeneste. Rulada pregatita in acest mod o dam apoi la afumatoare si o servim peste cateva zile.

Sa va fie de folos!

 

 

Comentarii

  • Un preparat perfect pentru Sarbatorile de iarna!
    Iti doresc un An Nou Minunat cu sanatate, fericire si multe bunatati!

  • Verushca

    Superba aceasta rulada.
    O voi incerca negresit.

  • petru

    super multumesc sint multumit …..

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *