INGREDIENTE:
5 oua
200 g zahar
5 linguri ulei
250 g faina
1 praf de sare
1 plic praf de copt
sucul si coaja de la 1 lamaie mare
2 linguri seminte mac
Pentru topping:
1 lingura zeama de lamaie
6 linguri zahar pudra
PREPARARE:
Pentru inceput frecam galbenusurile cu 100 g zahar. Adaugam uleiul si macul. Amestecam putin pana se omogenizeaza.
Separat mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat si restul de zahar. Mixam pana spuma este foarte tare. Punem albusul si coaja de lamaie peste galbenus si amestecam usor cu o lingura.
Turnam praful de copt stins cu sucul de lamaie peste compozitie, apoi incorporam faina. Continuam sa amestecam usor. Punem aluatul in forma tapetata cu ulei si hartie de copt. Coacem checul in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 de minute.
Cand il scoatem din cutor il ungem cu glazura de lamaie si zahar pudra, la care folosim doar 4 linguri, restul il pastram pentru a pudra.
Pofta buna va doresc!
Arata tare pufos acest chec, de mult nu am mai facut, mi sa facut pofta! Puup si o zi minunata!
Multumesc! o zi frumoasa si tie!
ce frumos arata !!!
multumesc!
ce bine arata, prezentarea de exceptie asa cum ne-ai obisnuit!!!!pup :*
Multumesc Dana, te pup!
Ador macul:) checul tãu e super delicios…eu am o pungã cu mac dar e mãcinat, merge si asa?Bj
poti incerca, nu ar trebui sa fie o problema.
Asi vrea sa stiu daca din aceasta compozitie ies 2 checuri!.Arata super si pe cat de frumos arata banuiesc ca tot pe atat de bun este!
Jasmine, din acesta compozitie iese doar un chec.
Este intr-adevar delicios acest chec l-am incercat si merita.Multumim pentru retetele tale.
Multumesc si eu pentru incredere!