Spaetzle cu branza si ceapa
Spaetzle cu branza si ceapa. Spaetzle cu branza si ceapa. reteta spaetzle cu branza si ceapa. Spaetzle cu branza si ceapa reteta. Spaetzle reteta diva. Spaetzle

Spaetzle cu branza si ceapa
Spaetzle cu branza si ceapa, käsespätzle, este o reteta foarte simpla, usor de facut, inspirata din bucataria bavareza. Este un preparat simplu, vegetarian si foarte gustos.
Trebuie sa impartasesc cu voi aceasta reteta savuroasa caci este un deliciu special si o sa va arat cat de usor se pregatesc aceste paste acasa.
Acestea pot fi servite pe post de garnitura, dar si ca fel principal cu o salata alaturi.
Ce imi place la reteta de käsespätzle este nu doar ca ai ingredientele pentru paste in casa, dar si faptul ca etapele merg cursiv, rapid, fara efort.
Daca reusesti sa le sincronizezi in 30 de minute te poti aseza la masa.
Branzeturi bavareze
Am folosit branzeturi original bavareze pentru ca mi se pare ca nimic nu merge mai bine cu aceste paste: Goldsteig Emmentaller, Aplenhain Brie si Fromage Bleu de la Paladin.
Mi se pare ca este combinatia perfecta de branzeturi pentru aceasta reteta.
Noi am mancat aceste spaetzle cu branza la cina, dar sunt perfecte si pentru pranz.
Exista mai multe retete de spatzle cu branza, unele cu smantana, altele cu crema de branza.
Din documentarile pe care le-am facut pe internet, reteta traditionala bavarez este cu branzeturi si paste in straturi, la cuptor.
Ceapa prajita crocanta aduce un plus de gust, asa ca ar fi pacat sa nu o incercati.
Ca sa iasa crocanta trebuie sa o pudrezi cu faina inainte sa o pui la prajit.
In mod traditional, langa spaetzle cu branza– käsespätzle – merge o bere, asa ca am avut grija sa pun pe masa bere bavareza.
Ar fi pacat sa nu pastrez o atmosfera de sarbatoare si sa ii fac pe ai mei sa se simta fie in vacanta, in Bavaria, fie la Oktoberfest.
Pe mine m-a inspirat faptul ca zilele acestea este in desfasurare evenimentul „Zilele Bavareze”, iar informatiile despre acesta le-am lasat deja pe pagina de facebook intr-un mic filmulet.
Este un eveniment pe care nu l-am ratat in ultimii ani.
Alte retete cu branzeturi bavareze:
- 1. briose aperitiv cu branzeturi bavareze
- 2. tarta cu branzeturi bavareze
- 3. platou cu aperitive reci
- 4. platou de branzeturi
Puteti citi mai multe despre branzeturile bavareze daca apasati aici.Â
Sfaturi:
- faina indicata este 404 sau 450, dar poti folosi si faina alba cu 1 lingurita de gris in ea.
- nu uita sa adaugi sare in aluat, dar si in apa in care fierbi pastele.
- se recomanda 1 ou la 100 g faina.
- apa minerala face pastele mai pufoase.
- marimea oualor influenteaza cantitatea de apa adaugata. Adaugi cat este nevoie pentru a obtine un aluat vascos si usor curgator.
Acestea fiind spuse iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de spaetzle cu branza – käsespätzle:
INGREDIENTE:
(pentru 4 persoane)
Pentru spaetzle:Â
400 g faina
1 lingurita sare
4 oua
100-200 ml apa minerala
Branzeturi original bavareze:
150 g Goldsteig Emmentaller
70 g Aplenhain Brie
70 g Fromage Bleu de la Paladin
In plus:
2 cepe medii
150 ml ulei
2 linguri varfuite faina
20 g unt
sare
piper proaspat macinat
1/4 lingurita nucsoara macinata
Pentru decor:
chives sau ceapa verde
Mod de preparare spaetzle cu branza
Pentru ca totul sa mearga rapid mi-am pregatit ingredientele la indemana.
Am pus o oala mare cu 3 l de apa si 1 lingura de sare pe foc.
Pregatire paste spaetzle
Intr-un bol am amestecat faina cu sare si oua.
Am adaugat apa minerala treptat, pana am ajuns la consistenta dorita.
Trebuie sa fie un aluat cu o consistenta mai moale, sa cada de pe lingura, dar sa fie vascos.
Daca este prea tare mai adaugi apa minerala.
Acesta va sta sa se odihneasca 10-15 minute.
In acest moment am preincalzit cuptorul la 200°C, cu ventilatie.
Fierbere paste
Pentru a forma spaetzle se foloseste o razatoare speciala, dar daca nu ai poti folosi un cutit.
Vei taia aluatul formand pastele direct peste oala si le lasi sa cada in apa.
Cand apa a dat in clocot, cu ajutorului cutitului, am realizat pastele.
Treaba aceasta am realizat-o foarte rapid, astfel incat acestea sa fie gatite uniform, in acelasi timp.
Le-am lasat sa fiarba pana s-au ridicat la suprafata.
Le-am scurs, dar am pastrat 100 ml din apa in care au fiert si am adaugat 20 g unt in lichidul fierbinte.
Pregatire branzeturi
Cat timp pastele au fiert m-am ocupat de branzeturile bavareze.
Am ras emmentaler-ul, iar restul le-am taiat cuburi.
Montare spaetzle cu branza
Am pus un strat de paste intr-un vas de fonta.
Peste acesta am aranjat jumatate din compozitia de branzeturi,.
Am presarat putina sare, piper proaspata macinat si foarte putina nucsoara rasa, apoi am repetat operatiunea.
Am terminat cu un start de spaetzle, apoi am turnat lichidul in care au fiert amestecat cu untul (care s-a topit intre timp).
Preparatul a stat la cuptor timp de 20 minute (sau pana cand a prins o culoare aramie deschisa).
Pregatire ceapa
In acest timp am feliat ceapa si am presarat faina peste felii.
Le-am prajit pana s-au rumenit si au devenit crocante.
Intre timp s-a copt spaetzle cu branza – käsespätzle.
Servire
Am pus ceapa prajita peste ele si putin chives tocat marunt. Poti folosi si verdeturi (patrunjel, cimbru, lamaita, oregano).
Doamne ce bine miros si cat de cremoase sunt!
Sper ca o sa le incerci si tu cat mai curand.
Mă găsești și pe  INSTAGRAM.
Pagina mea de  Facebook este  aici.
Te invit să mă urmărești și pe YouTube. Nu uita să apeși pe clopoțel pentru a fi notificat când postez o rețetă nouă.