Cele mai bune bauturi cu care sa te relaxezi in aceasta vara

24 iunie 2022Diva in Bucatarie

Cele mai bune bauturi cu care sa te relaxezi in aceasta vara. Exista o conexiune intre bauturile delicioase si vremea calda. O bautura extraordinara te duce cu gandul la vacanta, chiar si atunci cand nu esti in concediu.

Cele mai bune bauturi cu care sa te relaxezi in aceasta vara

Exista o conexiune intre bauturile delicioase si vremea calda. O bautura extraordinara te duce cu gandul la vacanta, chiar si atunci cand nu esti in concediu.

Iar daca aceasta este preparata de tine, atunci satisfactia este mai mare. Desigur, intregul proces de preparare poate fi o experienta religioasa, pe care toata lumea ar trebui sa o experimenteze macar o data in viata.

Nici nu este obligatoriu ca acestea sa fie alcoolice. Pentru ca este vara, cele mai bune bauturi sunt in primul rand racoritoare si hidratante. Iata ce bauturi trebuie sa prepari in aceasta vara la tine acasa.

Cele mai bune bauturi cu care sa te relaxezi in aceasta vara

Lapte vegetal

Laptele de ovaz, de orez si cel de migdale este foarte scump in comert. Dar poti sa il faci la tine acasa foarte simplu. Ingredientele le poti lua de la cel mai apropiat supermarket.

Acestea se fac trecand prin blender nucile inmuiate in apa peste noapte si apoi punsand preparatul la rece. Poti adauga miere sau curmale pentru a fi mai dulce.

Verifica un catalog Penny inainte sa pleci la cumparaturi pentru a lua nucile la pret redus. Astfel, poti sa reduci din cheltuieli si sa prepari bauturi delicioase chiar la tine acasa. Mai mult, acestea sunt o baza excelenta pentru alte preparate sanatoase, cum ar fi prajiturile vegane.

Siropuri de fructe

Apa minerala amestecata cu sirop este una dintre cele mai revigorante bauturi dulci pe care le poti bea vara. Iar pentru ca acum este sezonul de coacere al celor mai delicioase fructe, poti sa prepari chiar la tine acasa aceste siropuri.

Ai nevoie doar de fructe si de apa pe care sa le fierbi impreuna, cu o ratie de 1 la 1. Dupa fierbere le poti trece prin blender si apoi strecura, pentru a avea un lichid clar, fara impuritati.

Siropul se tine apoi la frigider, sau poti adauga conservant pentru a-l folosi la iarna. Tot la Penny poti merge pentru a cumpara fructe proaspete, deoarece este un supermarket accesibil tuturor.

Limonade

Limonada este cu siguranta cea mai racoritoare bautura pe o poti bea pe timpul verii. Este acrisoara si revigoranta.

Prepararea acesteia este extraordinar de simpla. Insa, nu trebuie sa te limitezi la amestecarea sucului de lamsaie cu apa si putin zahar. Poti adauga menta, ghimbir si piure de fructe, pentru un plus de gust. De asemenea, florile de soc si lamaia sunt o combinatie excelenta.

Iar daca vrei sa optezi pentru o limonada cu adevarat delicioasa, lasa peste noapte in apa cojile de lamsaie si indulceste-o cu miere de albine. Astfel, la masa de prsanz vei avea o bautura aromata care sa te ajute sa depasesti soarele puternic al dupa-amiezii.

Kombucha

Kombucha nu este o bautura foarte cunoscuta la noi in tara, dar odata cu TikTok-ul a devenit o senzatie. Prin urmare, poti sa o incerci si tu in aceasta vara. Are un gust intepator, dar delicios.

Kombucha se poate prepara acasa, cu investitii minime. Ai nevoie de ceai verde sau negru, otet de cidru si ciuperci de ceai, pe care le poti gasi la magazinele naturiste. La un litru de ceai preparat si indulcit se adauga o lingura de otet si la final trebuie sa pui ciupercile (scoby). Lasi 10 zile la fermentat bautura, o strecori prin tifon fin si apoi te poti bucura de ea.

Pe langa gustul deosebit, aceasta are si beneficii de detoxifiere a organismului si este energizanta, ceea ce o face o bautura excelenta pentru vara.

Kefir

Poti sa cumperi kefir de la orice supermarket. Insa, cel facut acasa cu siguranta este deosebit. In plus, inveti sa economisesti bani pe produsele lactate, ceea ce este intotdeauna un avantaj. De asemenea, poti sa ii adaugi arome dupa bunul plac.

Ca sa il prepari au nevoie de lapte de vaca, ciuperca de lapte de kefir si un recipient, eventual de sticla pentru a-l pastra. La un litru de lapte dulce adaugi doua linguri de ciuperca de kefir si il lasi la fermentat intre 8 si 48 de ore, in functie de cat de gros si intepator il vrei.

Dupa fermentare poti adauga fructe proaspete pentru un plus de gust.

O bautura delicioasa complimenteaza perfect o zi calduroasa de vara. Iar daca iti place sa incerci lucruri noi, atunci bauturile preparate acasa sunt cea mai buna optiune pentru tine, pentru ca le poti personaliza asa cum iti doresti.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *