Conopida pane de post, in aluat cu bere
Conopida pane de post. conopida pane de post. conopida de post. conopida pane in aluat de bere. reteta conopida pane de post. aluat cu bere de post. conopida

Conopida pane de post in aluat cu bere
Conopida pane de post este o reteta foarte gustoasa, simpla si usor de pregatit, perfecta pentru pranz sau cina.
Reteta de conopida pane de post nu contine oua sau lapte, aluatul fiind realizat doar din bere si faina.
Este asezonat cu sare si piper proaspat macinat, dar puteti adauga, in functie de gusturi, diverse condimente.
Puteti adauga verdeturi uscate, boia dulce sau picanta, pudra de usturoi, nucsoara sau 1 varf de cutit din condimentul meu preferat: 7 piperuri (un condiment libanez ce contine cuisoare, enibahar, piper negru, scortisoara, ghimbir, cardamom si nucsoara).
Reteta de conopida pane de post in aluat de bere este una din retetele mele preferate in perioada postului.
Mama folosea aluatul acesta si pentru a face alte retete de pane, cand ramanea fara oua in perioada comunismului.
Despre conopida
Pentru a obtine buchete ferme de conopida trebuie sa aveti o conopida ferma, proaspata, de culoare alba sau usor crem, cu buchetele bine stranse in jurul tulpinii.
Conopida pe care o veti cumpara nu trebuie sa aiba pete negre sau maro.
Din fericire, conopida poate fi cumparata pe tot parcursul anului din supermarketuri, dar trebuie folosita relativ repede dupa ce a fost cumparata.
Se taie doar in momentul in care va fi gatita si se spala dupa ce este este taiata.
Pentru a va asigura ca nu exista insecte ascunse in buchete puteti tine buchetele de conopida in apa cu sare sau apa cu lamaie/ otet in jur de 10 minute, apoi spalati buchetele si le gatiti.
Despre modul de taiere si gatire a conopidei am povestit mai multe intr-o postare pe care o puteti citi daca apasati aici.Â
Noi suntem fani conopida, asa ca veti gasi pe blog mai multe retete cu aceasta. Le gasiti pe toate daca dati clicki aici.
Peste 300 retete de post gasiti daca dati click aici.
Va las mai jos link catre retetele mele preferatede post cu conopida:
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru conopida pane de post in aluat de bere.
Ingrediente:
1 buc conopida mica – 500 g
370 ml bere fara alcool (sau apa minerala)
160 g faina
150 g pesmet
sare
piper
ulei pentru prajit
Optional:
oregano uscat
fulgi de ardei iute sau boia picanta
Cum se face conopida pane de post :
Fierbere conopida
Am indepartat frunzele  astfel incat sa ajung la tulpina, apoi am taiat conopida in buchetele.
Le-am pus intr-un bol cu apa si sare pentru 10 minute, apoi le-am clatit si le-am pus la fiert in apa cu sare.
In functie de marimea buchetelor timpul d efierbere poate fi de 3 pana la 5 minute.
Eu am taiat buchete mai mari, asa ca le-am fiert aproape 5 minute.
Le-am pus apoi intr-o strecuratoare si le-am lasat sa se raceasca complet.
Pregatire aluat de post cu bere
Intre timp am amestecat berea cu faina.
Am pus faina treptat si am avut grija sa nu se formeze cocoloase.
Consistenta obtinuta trebuie sa fie mai groasa, ca la smantana grasa.
Conopida in aluat
Am luat fiecare buchet de conopida in parte si l-am acoperit complet cu acest aluat, apoi l-am tapetat uniform cu pesmet.
Am imbracat in aluat de bere si am tapetat cu pesmet toate buchetele, apoi am trecut la prajirea lor.
Prajire
Am incins uleiul si am prajit la foc mediu spre mare, in mai multe transe.
Dupa ce s-au rumenit uniform am pus conopida pane pe servete de hartie ce au absorbit surplusul de ulei.
Servire
Tare buna este conopida pane de post in aluat de bere!
Interiorul este ferm, nu foarte moale, iar crusta este crocanta si savuroasa!
Le-am mancat calde cu sos de rosii picant, dar puteti sa aveti alaturi ketchup, mujdei sau crema de usturoi Toum (reteta este aici), dar si o salata verde.
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.