RETETE RECENTE

CONOPIDA PANE IN STIL ASIATIC – DE POST

aprilie 1, 2013 | CATEGORIA

conopida-pane-in-stil-asiatic---de-post-

Asa cum v-am mai spus nu imi place sa arunc mancarea. Am o zi pe saptamana in care incep sa scot resturile din frigider si cele mai multe din ele ajung sa fie refolosite in diverse retete. Asa s-a nascut si aceasta reteta…

INGREDIENTE:
(Pentru 2 persoane)

400 g conopida
80 g faina
50 g amidon
1 praf de sare
1 lingurita praf de copt
1 lingura fulgi nuca de cocos
1 lingura fulgi de migdale fin macinati
20 ml vodca
60-70 ml apa
cateva picaturi sos tabasco
ulei de palmier pentru prajit

Pentru topping:
200 ml sos dulce acrisor
2 cepe verzi – doar partea verde

PREPARARE:

Amestecam faina, amidonul, sarea, praful de copt cu nuca de cocos si fulgii de migdale fin macinati, apoi adaugam vodca si apa. Apa punem cate putin pentru a fi siguri ca nu avem nevoie de mai putina (in functie de mediul in care este pastrata faina poate absorbi mai multa apa).

conopida-pane-in-stil-asiatic--de-post-1

Buchetelele de conopida le spalam bine sub jet de apa, le uscam pe cat posibil, apoi le scufundam in aluat si le prajim in uleiul incins, avand grija sa le rumenim uniform pe toate partile.

conopida-pane-in-stil-asiatic---de-post-2

Le scoatem pe un servetel pentru a absorbi surplusul de ulei apoi tavalim conopida pane in sosul dulce-acrisor.
Cand servim presaram frunzele de ceapa verde tocate marunt.

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *