Conopida pane in stil asiatic, de post

1 aprilie 2013Diva in Bucatarie

Conopida pane in stil asiatic, de post. Conopida pane in stil asiatic, de post. Reteta conopida pane in stil asiatic, de post. Ceam mai simpla reteta de  conopida pane in stil asiatic, de post

Conopida pane in stil asiatic, de post. Reteta conopida pane in stil asiatic, de post. Ceam mai simpla reteta de  conopida pane in stil asiatic, de post

Asa cum am mai spus nu imi place sa arunc mancarea. Am o zi pe saptamana in care incep sa scot resturile din frigider si cele mai multe din ele ajung sa fie refolosite in diverse retete. Asa s-a nascut si aceasta reteta.

Ai nevoie de o conopida ferma, proaspata, de culoare alba sau usor crem, cu buchetele bine stranse in jurul tulpinii.

Aceasta nu trebuie sa aiba pete negre sau maro.

Din fericire, conopida poate fi cumparata pe tot parcursul anului din supermarketuri, dar trebuie folosita relativ repede dupa ce a fost cumparata.

conopida-pane-in-stil-asiatic---de-post-

Noi cosumam conopida destul de des, asa ca vei gasi pe blog mai multe retete cu aceasta. Le gasesti pe toate daca dai clicki aici.

Peste 300 retete de post gasestii daca dai click aici.

Iti las mai jos linkuri catre retetele cele mai cautate in ultimile zile:

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de conopida pane in stil asiatic, de post:

Ingrediente conopida pane in stil asiatic, de post:
(Pentru 2 persoane)

400 g conopida
80 g faina
50 g amidon
1 praf de sare
1 lingurita praf de copt
1 lingura fulgi nuca de cocos
1 lingura fulgi de migdale fin macinati
20 ml vodca
60-70 ml apa
cateva picaturi sos tabasco
ulei pentru prajit

Pentru topping:
200 ml sos dulce acrisor
2 cepe verzi – doar partea verde

Cum se face conopida pane in stil asiatic, de post:

Se amesteca faina, amidonul, sarea, praful de copt cu nuca de cocos si fulgii de migdale fin macinati, apoi se adauga vodca si apa.

Alcoolul se evapora in timpul gatirii, asa ca nu ar trebui ca acest lucru sa nu va impiedice sa il folositi.

Apa se adauga treptat, cate putin caci este posibil sa nu fie nevoie de toata cantitatea.

In functie de mediul in care este pastrata faina poate absorbi mai multa apa.

conopida-pane-in-stil-asiatic--de-post-1

Se spala buchetelele de conopida sub jet de apa, apoi se lasa 5 minute in apa cu sare sau cu bicarbonat.

In acest mod vei fi sigur ca nu raman insecte.

Se scutura si se tamponeaza cu un prosop curat, apoi se scufunda in aluat.

Se incinge ulieul intr-o tigaie adanca si se prajesc buchetele de conopida pana se rumenesc uniform pe toate partile.

conopida-pane-in-stil-asiatic---de-post-2

Se scot pe un servet de bucatarie ce va absorbi surplusul de ulei.

Cat sunt inca fierbinti/calde se dau prin sosul dulce-acrisor.

Sevire conopida pane in stil asiatic, de post:

Se mananca imediat.

Poti sa presari chives sau ceapa verde tocate marunt.

Pofta buna!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Prezentarea este de vis! Eu nu ma omor cu conopida dar gatita in felul acesta sunt convinsa ca este exceptionala! Esti o reala enciclopedie, Cristina!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *