Asa cum v-am mai spus nu imi place sa arunc mancarea. Am o zi pe saptamana in care incep sa scot resturile din frigider si cele mai multe din ele ajung sa fie refolosite in diverse retete. Asa s-a nascut si aceasta reteta…
INGREDIENTE:
(Pentru 2 persoane)
400 g conopida
80 g faina
50 g amidon
1 praf de sare
1 lingurita praf de copt
1 lingura fulgi nuca de cocos
1 lingura fulgi de migdale fin macinati
20 ml vodca
60-70 ml apa
cateva picaturi sos tabasco
ulei de palmier pentru prajit
Pentru topping:
200 ml sos dulce acrisor
2 cepe verzi – doar partea verde
PREPARARE:
Amestecam faina, amidonul, sarea, praful de copt cu nuca de cocos si fulgii de migdale fin macinati, apoi adaugam vodca si apa. Apa punem cate putin pentru a fi siguri ca nu avem nevoie de mai putina (in functie de mediul in care este pastrata faina poate absorbi mai multa apa).
Buchetelele de conopida le spalam bine sub jet de apa, le uscam pe cat posibil, apoi le scufundam in aluat si le prajim in uleiul incins, avand grija sa le rumenim uniform pe toate partile.
Le scoatem pe un servetel pentru a absorbi surplusul de ulei apoi tavalim conopida pane in sosul dulce-acrisor.
Cand servim presaram frunzele de ceapa verde tocate marunt.
Pofta buna!
Comentarii
Un deliciu , cu siguranta !!!
😉
Prezentarea este de vis! Eu nu ma omor cu conopida dar gatita in felul acesta sunt convinsa ca este exceptionala! Esti o reala enciclopedie, Cristina!
Multumesc, Anca!
De acord cu tine………….nici mie nu-mi place sa arunc mancarea.
Pup si zi minunata!
Multumesc, Maria!
Buchetele tare cochete, iar sosul dulce acrisor le innobileaza gustul!
Multumesc, Mirela!
Ce idee faina!! Ador conopida!!!
Multumesc, Simona!
De ceva vreme vreau sa incerc reteta asta!Arata foarte bine!
Multumesc, Haplea!
Wow, super bun, super reteta – am notat-o deja pe lista pt testat 😉
Dana, nu vei regreta!
Super ideea pentru post, o pun si eu practica 😉
Poliana, astept impresiile…
La fix! Chiar nu stiam ce sa mai gatesc 😉
Te imbratisez cu drag!
Si eu te imbratisez, draga Emily!
foarte apetisant. M-ati pornit.
😉
Oare se poate face si la cuptor ?
poti incerca.
Ce este sosul tabasco?
https://www.carrefour.ro/promotii/hipermarket/alimentare/bacanie/sos-de-ardei-rosu-verde-tabasco/
Si cum ai facut sosul acrisor?
http://dev.divainbucatarie.ro/2012/05/11/sos-tailandez-dulce-acrisor/
Ce e mai important si anume sosul dulce acrisor nu ati mentionat. Cum se prepara?
Acela este cumparat, sau gasesti aici reteta mea: https://divainbucatarie.ro/2012/05/11/sos-tailandez-dulce-acrisor/