Toast cu ciuperci si parmezan

2 aprilie 2013Diva in Bucatarie

Toast cu ciuperci si parmezan. Punem iar ciupercile in tigaie, impreuna cu ceapa verde si patrunjelul tocat marunt, sare si piper. Dupa ce imprietenim aromele pret de 20-30 secunde, luam de pe foc.

Ce poti face cu cateva ciuperci uitate prin frigider, care nu mai arata foarte bine? Ei bine, solutia vine imediat: prajite, aromate, cu niste paine unsa cu usturoi… nu are cum sa iasa ceva rau, asa ca purced la treaba si iata ca obtin o cina delicioasa!

INGREDIENTE:

150 g ciuperci champignon
2-3 linguri ulei vegetal
1/2 ceapa mica
3 catei usturoi mici zdrobiti
1 varf cutit ghimbir ras
1 ceapa verde – fara partea alba – tocata
cateva fire de patrunjel tocate marunt

Pentru servit:
4 felii de paine prajite la gratar
1 catel usturoi
parmezan ras

PREPARARE:

Taiem ciupercile cubulete. In uleiul incins punem un catel de usturoi taiat pe jumatate si il tinem la foc mic pana devine auriu, apoi il scoatem si calim ciupercile. Cand sunt gata le scoatem si punem la calit ceapa tocata foarte fin cu o lingura de apa. Cand aceasta s-a inmuiat adaugam usturoiul zdrobit si ghimbirul ras si le tinem pe foc inca 10-20 secunde, amestecand in acest timp.

toast-cu-ciuperci-si-parmezan-1

Punem iar ciupercile in tigaie, impreuna cu ceapa verde si patrunjelul tocat marunt, sare si piper. Dupa ce imprietenim aromele pret de 20-30 secunde, luam de pe foc.
Painea prajita la gratar o ungem cat este calda cu un catel de usturoi. Amestecam ciupercile prajite cu parmezan ras fin sau grosolan (dupa gust sau razatoarea din dotare), apoi punem pe paine si servim.

toast-cu-ciuperci-si-parmezan-2

Pofta buna!

PS: Ce bine m-am sincronizat cu provocarea „Dulce Romanie” de luna aceasta…

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Chiar ma gindeam ce pot sa fac cu tavita de ciuperci ! Incerc sa maninc mai fara carne si reteta asta e pe gustul meu 🙂 .

  2. Na, mie-mi plac femeile astea care din mai nimica fac ceva fain si chiar gustos. Super. Dar am o intrebare: de ce nu calim ceapa si dupa sa adaugam ciupercile si apoi usturoil si patrunjelul? Nu se poate si fara sa le tot mutam inauntru-si-afara?

    1. Laura, poti face si asa… mie asa mi-a venit sa le fac, asa le-am prezentat! Rezultatul mi-a placut, dar sigur poti face in ce ordine doresti, doar sa arunci usturoil in care calesti la inceput!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *