Salam de biscuiti de post
Salam de biscuiti de post. Sfaramam biscuitii pusi intr-o punga cu un facalet, astfel incat sa ramana bucati mai mari si mai mici.

INGREDIENTE:
250 g biscuiti de post
200 g rahat – optional
140 g zahar sau inlocuitor
100 g nuci macinate
60 g nuci tocate grosolan
30 g stafide inmuiate in 2 linguri rom
100 ml lapte de orez
100 g margarina
30 g praf de cacao
PREPARARE:
Sfaramam biscuitii pusi intr-o punga cu un facalet, astfel incat sa ramana bucati mai mari si mai mici.
Punem stafidele in rom sa se inmoaie. Intr-o oala incalzim laptele de orez doar cat este necesar sa dizolvam zaharul sau inlocuitorulĀ in acesta. Topim si margarina la baine-marie, apoi o amestecam cu laptele. Amestecam biscuitii, stafidele, rahatul si nucile si praful de cacao.
Omogenizam compozitia, apoi turnam laptele peste aceasta. Vom amesteca usor, pana la omogenizare, apoi turnam compozitia pe un celofan. Preasam salamul nostru in foaia de celofan astfel incat toate bucatile sa se lipeasca, sa nu ramana goluri.
Strangem celofanul la capete si il punem in frigider pentru cateva ore, dar ar fi perfect daca il lasam peste noapte.
Un desert minunat, simplu si gustos, pe care il putem prepara oricand.
Va doresc spor la pregatiri si pofta buna!
Exact cum spui tu: minunat, simplu, gustos! Pupici!
Multumesc, Mihaela!
Mi-e poftÄ de salam de biscuiČi. Numai salam de biscuiČi vÄd Ć®n ultimul timp pe net :(.
Sa stii ca ti l-as adduce pe tot daca ai sta langa mine!
Mmmm chiar ca as vrea o feliuta.Am niste biscuiti poate fac in week-end.Pup!
Te pup, Rocsy!
Una receta para mi de lo mas original.. me encanta. Tienes un blog muy bonito
Gracias!
Rom sau esenČÄ? din cĆ¢te Čtiu eu alcoolul nu e acceptat Ć®n post.
poti pune esenta de rom, dar reteta este valabila si pentru cei care in general au exclus din viata lor ouale si lactatele.
multumesc.