SALAM DE BISCUITI DE POST

April 3, 2013 | CATEGORIA

salam-de-biscuiti-de-post

INGREDIENTE:

250 g biscuiti de post
200 g rahat – optional
140 g zahar sau inlocuitor
100 g nuci macinate
60 g nuci tocate grosolan
30 g stafide inmuiate in 2 linguri rom
100 ml lapte de orez
100 g margarina
30 g praf de cacao

PREPARARE:

Sfaramam biscuitii pusi intr-o punga cu un facalet, astfel incat sa ramana bucati mai mari si mai mici.
Punem stafidele in rom sa se inmoaie. Intr-o oala incalzim laptele de orez doar cat este necesar sa dizolvam zaharul sau inlocuitorul in acesta. Topim si margarina la baine-marie, apoi o amestecam cu laptele. Amestecam biscuitii, stafidele, rahatul si nucile si praful de cacao.

salam-de-biscuiti-de-post-1

salam-de-biscuiti-de-post-2

Omogenizam compozitia, apoi turnam laptele peste aceasta. Vom amesteca usor, pana la omogenizare, apoi turnam compozitia pe un celofan. Preasam salamul nostru in foaia de celofan astfel incat toate bucatile sa se lipeasca, sa nu ramana goluri.

salam-de-biscuiti-de-post-3

Strangem celofanul la capete si il punem in frigider pentru cateva ore, dar ar fi perfect daca il lasam peste noapte.

salam-de-biscuiti-de-post-01

Un desert minunat, simplu si gustos, pe care il putem prepara oricand.
Va doresc spor la pregatiri si pofta buna!

Comentarii

  • Exact cum spui tu: minunat, simplu, gustos! Pupici!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Mihaela!

  • Mi-e poftă de salam de biscuiți. Numai salam de biscuiți văd în ultimul timp pe net :(.

    • diva in bucatarie

      Sa stii ca ti l-as adduce pe tot daca ai sta langa mine!

  • Mmmm chiar ca as vrea o feliuta.Am niste biscuiti poate fac in week-end.Pup!

    • diva in bucatarie

      Te pup, Rocsy!

  • Una receta para mi de lo mas original.. me encanta. Tienes un blog muy bonito

    • diva in bucatarie

      Gracias!

  • Florin

    Rom sau esență? din câte știu eu alcoolul nu e acceptat în post.

    • poti pune esenta de rom, dar reteta este valabila si pentru cei care in general au exclus din viata lor ouale si lactatele.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *