Cum curatati casa pentru a ramane sanatosi

18 octombrie 2021Diva in Bucatarie

Cum curatati casa pentru a ramane sanatosi. Desi, atat curatenia, cat si dezinfectarea au ca scop mentinerea unui mediu curat si sigur, este important sa stim diferentele dintre acestea.

Pandemia prin care trecem a afectat pe toata lumea. De la modul in care lucram, pana la cel in care avem mai multa grija de noi si de ceea ce ne inconjoara. Efectele vor fi resimtite mult timp de acum inainte.

Cu siguranta pandemia COVID-19 i-a facut pe oameni mai constienti de curatenie si dezinfectare. Spalarea mainilor este una din cele mai bune moduri la care putem apela pentru a ramane sanatosi, dar ce se intamapla cu obiectele din casa noastra?

Daca acest focar a insuflat teama, se poate spune ca a dat si posibilitatea de a intelege ca o casa curata poate preveni raspandirea bolilor, iar atentia oamenilor catre acest subiect nu a fost niciodata atat de mare.

Desi, atat curatenia, cat si dezinfectarea au ca scop mentinerea unui mediu curat si sigur, este important sa stim diferentele dintre acestea.

  • Prin curatare se indeparteaza germenii, virusii si bacteriile, folosind in general apa si sapun. In acest mod nu se ucid germenii, prin indepartarea lor de pe suprafete si obiecte – inclusiv maini – dar, se reduce riscul de raspandire a infectiei. Cu alte cuvinte, curatarea elimina resturile vizibile, murdaria si praful.
  • Igienizarea inseamna eliminarea si scaderea numarului de germeni la un nivel sigur, aceasta fiind menita sa reduca (nu sa omoare) aparitia si cresterea virusilor si bacteriilor.
  • Dezinfectarea foloseste substante biocide pentru a ucide germenii.

 

Curatenia si dezinfectarea trebuie facute corect.

Din fericire, exista si produse care curata si dezinfecteza fara clor, iar produsul pe care l-am descoperit in ultimii ani si nu imi lipseste niciodata din casa este Sanytol.

Acesta curata si dezinfecteza toate tipurile de suprafete in acelasi timp. Spre deosebire de alte produse, ce necesita curatare in prealabil, Sanytol obtine ambele efecte dintr-o singura miscare.

Doua dintre produsele Sanytol sunt un pulverizator multifunctional 2 in 1 si un produs de curatat pentru uz casnic.

Daca in bucatarie acesta curata si degreseaza eliminand in acelasi timp germenii si bacteriile, poate fi folosit si in baie sau pentru a dezinfecta zonele in care se joaca copiii mici sau suprafetele ce intra in contact cu animalele.

Contin ingrediente amare ce previn indigestia accidentala si nu afecteaza mirosul animalelor de companie.

Ambele produse sunt eficiente impotriva celor mai frecvente bacterii si ciuperci, dar si a virusilor precum Coronavirus uman, Herpes simplex tip 1 si Gripa AH1N1 (gripa).

 

Avand in vedere ca produsele Sanytol nu contin clor, sunt o buna garantie pentru securitatea si sanatatea familiei.

Nu necesita folosirea manusilor. Nu degaja vapori si nu sunt abrazive. Sunt testate dermatologic si sunt delicate cu pielea.

 

Aparatul pe care il folosesc zilnic este espressorul. Am nevoie doar de o pulverizare, de la 20 cm, apoi il sterg cu o carpa curata si umeda.

 

In fiecare dimineata, cat timp se face cafeaua, am grija sa curat si sa dezinfectez scaunele si masa din bucatarie cu Sanytol, caci este potrivit chiar si pentru suprafete din lemn. Lasa un parfum placut, curat si proaspat.

Cred ca este foarte important sa curat casa, dar am grija si la locul de munca sa imi dezinfectez tastatura, biroul si monitoarele in mod regulat.

 

Curatenia nu ar trebui sa fie o treaba complicata sau o corvoada. Lasati muzica care va place in fundal si totul va merge mai usor. Puteti sa impartiti sarcinile cu cei din casa si treaba se va termina mult mai rapid.

 

Cum curatati casa pentru a ramane sanatosi:

 

  • Curatati zilnic suprafetele pe care le atingeti frecvent si imediat dupa ce au plecat musafirii.
  • Aveti in vedere clantele, manerele, comutatoarele de lumina, balustradele, chiuvetele, robinetii, mesele si scaunele, dar si telecomenzile sau telefoanele.
  • Curatati si alte suprafete din casa ce sunt vizibil murdare sau doar pentru ca au trecut mai mult de 4-5 zile.
  • Folositi produse potrivite pentru fiecare suprafata.
  • Goliti zilnic cosul de gunoi.
  • Aerisiti zilnic incaperile in care lucrati sau dormiti.

Daca aveti in casa o persoana bolnava sau aflata in izolare purtati manusi cand manipulati vasele si ustensilele folosite de aceasta.

Spalati cu apa fierbinte si detergent si aveti grija ca la final sa va stergeti mainile cu substante antibacteriene.

Dupa perioada de carantinare curatati suprafetele din camera in care a stat, iar rufele murdare de la persoana bolnava le manipulati folosind masca si manusi.

 

Intoarcerea la scoala este diferita anul acesta. Pe langa sticlutele cu dezinfectant nu lipsesc din ghiozdane servetele dezinfectante.

 

Copilul meu foloseste atat dezinfectantul de maini, cat si servetelele multisuprafete dezinfectant de la Sanytol. Sunt o solutie convenabila, la indemana, usor de folosit chiar si de catre copiii mici, la gradinita.

Acestea curata si igienizeaza si ucid 99.9% din  bacterii, ciuperci, virusul gripal A (H1N1), virusuri si coronavirusul uman 229E.

 

Cu totii trebuie sa folosim produse care sa ne protejeze, iar Sanytol este un astfel de produs.

 

 

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Este primul pe lista de cumpărături.Atat spray cu pulverizator cât și șervețele de pus în ghiozdanul copilului pentru a-și șterge banca zilnic!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *