Ardei copti in otet cu usturoi la borcan

3 septembrie 2021Diva in Bucatarie

Ardei copti in otet cu usturoi la borcan

ardei copti in otet cu usturoi la borcan diva in bucatarie

Ardei copti in otet cu usturoi la borcan

Ardei copti in otet cu usturoi, la borcan, pentru iarna – o reteta simpla, usor de pregatit, una din retetele clasice de conserve.

Reteta de ardei copti la borcan pentru iarna este o salata delicioasa de ardei copti cu otet, ulei si usturoi, ce poate fi pastrata prin sterilizare.

Sfaturi:

Puteti sa ii puneti intregi,  cu sau fara cotoare, taiati sau rupti in fasii, in functie de gusturi si cum va place sa ii mancati.

Am ales sa pun ardeii copti in otet la borcan taiati in fasii pentru a fi gata de mancat cand deschid borcanul. Nu imi place sa am seminte in farfurie.

Daca vreti sa pregatiti ardei copti la borcan pentru iarna fara otet atunci incercati sa ii puneti in suc propriu.

Reteta mea o puteti citi daca apasati aici. 

Sucul ardeilor copti il veti pastra si pentru reteta de ardei copti in otet, caci va aduce un plus de gust.

Veti observa ca am folosit si felii subtiri de usturoi.

Puteti sa il taiati cuburi sau il puteti omite daca nu va place. Dar ar fi mare pacat sa nu pregatiti ardeii copti in otet cu usturoi la borcan pentru iarna.

ardei copti in otet cu usturoi la borcan diva in bucatarie

Cum se coc ardeii:

Am copt ardeii direct pe flacara aragazului pentru ca era o zi ploioasa si nu puteam folosi gratarul.

Nu imi plac ardeii copti in cuptor, dar daca vreti sa nu aveti miros si fum in casa puteti opta pentru varianta de prajire la grillul din cuptor.

In acest caz nu ii puneti direct in tava, caci zeama pe care o vor lasa ii va face sa para inabusiti/fierti.

Coacerea pe flacara/gratar nu dureaza mult, trebuie sa ii tineti pana se arde pielea acestora.

Pe masura ce se coc ii luati si ii puneti intr-un vas si presarati sare peste ei.

Aceasta va ajuta la eliberarea apei din ardei, iar curatarea pielitei se va face foarte usor.

Incercati sa ii curatati fara sa ii puneti sub jet de apa, astfel incat sa pastrati sucul ardeilor, dar sa ramana si aroma data de foc.

Avantajele conservelor:

Reteta de ardei copti in otet cu usturoi este veche, de pe vremea bunicilor.

Este o metoda ieftina de pastrare a legumelor, caci puteti sa profitati de faptul ca sunt in sezon, la un pret mai mic.

Pe vremuri nu existau legume proaspete peste iarna, asa ca toate gospodinele isi umpleau camarile cu conserve.

Un mare plus al conservelor facute in casa este ca nu contin conservanti.

Poate necesita putin efort, dar cand veti avea camara plina cu siguranta veti tare multumiti.

Daca puneti ardeii in august-septembrie veti face economii la bugetul familiei.

Retete asemanatoare:

  1.  pasta picanta de ardei kapia
  2. ardei kapia la congelator
  3.  ardei pentru umplut – la congelator

Acestea fiind spuse nu va mai retin atentia si va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru ardei copti in otet cu usturoi la borcan pentru iarna.

INGREDIENTE:

(2 borcane de 450 ml)

2 kg ardei kapia

30 g sare pentru muraturi

100 ml otet de 9°

100 ml ulei

2-4 catei usturoi

1 legatura patrunjel

PREPARARE:

Va las pentru inceput modul de preparare pentru ardei copti in otet cu usturoi in format video, apoi explicatiile scrise pas cu pas. Apasati pe „watch on youtube”ca sa vedeti reteta pe ecran mare.

Coacere si curatare:

Pentru inceput am copt ardeii kapia direct pe flacara aragazului, dar se pot face si la gratar.

Se tin pe foc pana cand sunt copti uniform pe toate partile.

Dupa coacere i-am pus intr-un vas si am presarat sare peste ei, apoi i-am lasat acoperiti timp de 15 minute.

Dupa acest interval s-au curatat foarte usor, doar inmuind mainile in apa din cand in cand.

Am indepartat cotoarele si semintele. Am pastrat sucul lasat de acestia, caci va fi folosit pentru dressing.

Pregatire conserve:

Eu prefer ardeii taiati fasii, dar ii puteti lasa intregi.

Am tocat patrunjelul si l-am pus peste ardeii copti.

Am taiat usturoiul in felii subtiri, dar daca vreti puteti sa il tocati in cuburi.

L-am pus peste ardei, am adaugat sare, otet si ulei si am amestecat pana cand toate fasiile de ardei au fost acoperite de dressing, patrunjel si usturoi.

Am umplut doua borcane maricele cu ardei copti in otet cu usturoi.

Dressingul ramas, l-am turnat si am avut grija sa scot aerul ramas intre straturi.

Apoi, le-am infiletat.

Sterilizare:

Am sterilizat conservele intr-o oala capstusita cu un prosop mic ce le-a impiedicat sa se atinga intre  ele in timpul fierberii.

Le-am lasat sa fiarba timp de 20 minute din momentul in care apa a dat in clocot, apoi am oprit focul, am acoperit cu un capac si am lasat borcanele sa se raceasca in oala.

Atat de simplu si atat de bun!

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasesti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *