Ceapa rosie murata in otet – reteta rapida
Ceapa rosie murata in otet
Ceapa rosie murata in otet
Ceapa rosie murata in otet este delicioasa si se prepara extrem de usor.
Este o reteta simpla si rapida de garnitura perfecta langa friptura, sandwichuri, chiftele, salate, burgeri, mancaruri cu sos si chiar omleta.
Cred ca este momentul sa o incerci si tu, daca nu ai facut-o pana acum.
Cu ce servesti ceapa rosie murata:
Se pare ca are o traditie destul de indelungata si multiculara ca si garnitura sau acompaniament langa alte preparate.
In cazul in care nu ati folosit ceapa rosie murata in otet va recomand sa o incercati si langa o ciorba de fasole.
Merge si cu o tocanita de cartofi de post, dar eu am folosit-o si pentru salata de chiftelute cu sos de maioneza.
Cu siguranta poti o pui si langa burger sau alte sandwichuri.
Ceapa rosie murata in otet aduce culoare si o nota de veselie preparatelor, dar si un gust bun.
Se face rapid, in cateva ore, dar rezista cateva saptamani in frigider (in jur de 2 saptamani) .
Vei observa ca isi schimba culoarea, dar ramane crocanta si dulce, chiar daca isi pierde din proprietatile lacrimogene.
In comparatie cu alte tipuri de muraturi, ceapa rosie murata poate fi consumata in cateva ore, dar nu poate fi pastrata pe termen lung.
In concluzie, se face in cantitati mici si se pastreaza in borcane sigilate, in frigider.
Ceapa are o multime de proprietati nutritionale, iar cea rosie este cea mai buna dintre toate soiurile.
Este o sursa buna de fibre, vitamine si minerale, dar o parte dintre acestea se pierd in urma conservarii.
Aciditatea otetului poate fi o problema pentru cei care au probleme legate de intestine/colon.
Consumata in cantitate moderata nu va face rau nimanui.
Ceapa rosie murata in otet va fi taiata fideluta, cat de subtire puteti.
Ceapa rosie murata este gustoasa si veti vedea cat de rapid se face.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru ceapa rosie murata in otet:
Ingrediente ceapa rosie murata in otet:
(pentru un borcan de 500 ml)
3 cepe rosii medii
200 ml otet de vin de 9°
200 ml apa
1 lingurita sare neiodata
1 lingurita zahar
2 cuisoare
1/2 lingurita boabe de piper
1/2 lingurita boabe de mustar
1 frunza mica dafin
optional: 2-3 fire de cimbrisor
Mod de preparare:
Pentru a pregati ceapa rosie murata in otet am avut nevoie doar de 5 -10 minute.
In primul rand am curatat ceapa, am spalat-o apoi am feliat-o subtire.
In acest timp am pus otetul cu apa si restul de mirodenii la fiert.
Mai departe am inghesuit feliile de ceapa rosie in borcan, apoi am turnat marinada fierbinte peste acestea.
Am pus 2 fire de cibrisor deasupra, apoi am sigilat borcanul cu un capac.
L-am acoperit cu un prosop si l-am lasat sa se raceasca la temperatura camerei timp de 24 h.
Servire:
Ceapa rosie murata in otet poate fi consumata chiar dupa 12 ore, dar este mult mai colorata dupa 24 ore.
Ramane crocanta si tare gustoasa, asa ca va recomand sa o incercati si voi.
Alte retete de muraturi in otet:
- ardei copti in otet cu usturoi, la borcan pentru iarna
- ardei iuti in otet
- gogosari in otet fara fierbere
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Va invit sa ma urmariti si pe YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel pentru a fi notificati cand postez o reteta noua.
Nu am facut până acuma ,dar trebuie neapărat să fac și eu ,arată foarte bine și cu siguranță este delicioasă .Mulțumim pentru rețetă !
Super a iesit
Ma bucur!