fbpx

RETETE RECENTE

DROB DE PUI CU CIUPERCI IN ALUAT DE FOIETAJ

April 1, 2021 | CATEGORIA

Drob de pui cu ciuperci in aluat de foietaj este un aperitiv gustos, cu o prezentare frumoasa, usor de pregatit pentru Sarbatorile Pascale, dar poate fi pregatit si in restul anului. Este una din cele mai bune retete de drob de pui, o specialitate gustoasa, cu textura placuta si prezentare frumoasa in sectiune, dar si in forma intreaga. 

Drobul de pui cu ciuperci in aluat de foietaj este perfect pentru cei care nu iubesc carnea de miel.

Varianta simpla a  drobului de pui cu ciuperci o puteti citi daca apasati aici.

Imi place mult mai mult drobul de pui in aluat in foietaj, atat pentru varianta estetica exterioara cat si pentru faptul ca in acest mod pot renunta la paine.

Drobul de pui cu ciuperci in aluat de foietaj este preferat de cei care aleg sa pregateasca aperitive traditionale usoare si rapide. Pare treaba complicata, dar va asigur ca totul se face foarte usor.

Este foarte gustos pentru ca alaturi de pipote, inimi si ficatei am folosit ciuperci si pulpe de pui dezosate, fara piele.

Puteti folosi doar inimi sau doar pipote, dar cantitatea trebuie sa ramana cea indicata in lista de ingrediente.

Am ales sa fierb pulpele, pipotele si inimile, iar ficateii i-am sotat, pentru a ma asigura de un gust foarte bun. Ficateii fierti pot fi mai fazi.

In plus, am folosit o multime de verdeturi: ceapa verde, usturoi verde, patrunjel si marar verde.

Am ales sa folosesc in drob ciuperci in saramura de la Raureni.

Cu aceasta ocazie va anunt si pe voi ca in perioada 22 martie-20 iunie 2021 puteti participa la campania organizata de Raureni “ Cu drag din Natura- PREMII PE MASURA”.

Daca cumparati produsele preferate Raureni  cu eticheta promotionala si inscrieti codul unic de pe eticheta prin sms la 1719 sau pe pagina  premiiraureni.ro puteti castiga unul din premiile campaniei.

Daca veti castiga premiul cel mare de 5000 euro veti putea sa va cumparati tot ce ati visat pentru bucataria voastra: cele mai frumoase si mai practice accesorii de la Kitchen Shop, 5 camari pline cu bunataturi de la Raureni pentru un an, 5 mixere Kitchen Aid si premii saptamanale (aparate de facut sifon Soda Stream) sau pueti castiga premii zilnice (un cos plin cu produse Raureni si o manusa Kitchen shop).

Mai multe informatii despre produsle participante, premii si regulamentul campaniei gasiti daca apasati aici.

 

 

Va invit sa vedeti propunerile de retete pentru masa de Pasti (apasati aici). Veti gasi o multime de aperitive, retete de supa/ciorba, fripturi, cozonaci si pasca.

Daca vreti sa vedeti cum am pregatit si alte retete de drob (de miel, porc, ied, curcan) va invit sa vedeti colectia de retete de drob (apasati aici)

 

 

Lista de ingrediente si modul de preparare pentru cel mai bun drob de pui cu ciuperci in aluat de foietaj atat in varianta video, cat si explicatii cu poze pas cu pas, le aveti mai jos:

INGREDIENTE:

(tava 11*33cm)

500 g ficatei de pui

1 kg pipote si inimi de pui

350 g pulpe de pui dezosate

360 g ciuperci in saramura (net)

1 buc. aluat foietaj (400g)

2 legaturi ceapa verde

2 legaturi usturoi verde

2 cepe uscate

7 oua

1 legatura patrunjel

1 legatura marar

ulei

sare

piper

 

PREPARARE:

Va las pentru inceput modul de preparare pentru drob de pui cu ciuperci in aluat de foietaj in varianta video.

 

Va las aici si explicatiile scrise, cu poze:

 

Pentru inceput am pus pipotele si inimile la fiert in apa cu sare. Am luat spuma de cate ori a fost nevoie. In alta oala am pus la fiert in apa cu putin sare pulpele de pui dezosate.

In acest timp am incins putin ulei si am calit ficateii de pui pana cand nu a mai iesit sange din ei, dar nu i-am prajit complet pentru ca se vor gati si in cuptor.

drob de pui cu ciuperci

Am tocat usturoiul si ceapa verde, apoi ceapa uscata.

Am calit in 3 linguri ulei ceapa uscata pana a devenit sticloasa si s-a inmuiat, apoi am adaugat usturoiul si ceapa verde.

Am pus 3 oua la fiert in apa rece. Le-am fiert 7 minute din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca.

Am dat prin masina de tocat pulpele de pui fierte si racite, si cea mai mare parte din cantitatea de pipote si inimi. Restul le-am tocat cu cutitul. Le-am pus intr-un bol foarte mare.

Ficateii i-am tocat cu cutitul si i-am pus peste restul de carne.

drob de pui cu ciuperci in aluat de foietaj

Am tocat apoi verdeturile.

Am desfacut borcanul de ciuperci, le-am scurs si le-am tocat in cuburi mici, apoi le-am pus peste carne si verdeturi.

drob de pui cu ciuperci in aluat de foietaj

Am adaugat si ceapa calita.  Am asezonat cu sare si piper si am amestecat pana am omogenizat compozitia.

Am amestecat 3 oua si le-am turnat peste compozitia de carne si verdeata si am amestecat.

drob de pui cu ciuperci in aluat de foietaj diva in bucatarie

Pe masa de lucru am presarat putina faina, apoi am intins aluatul astfel incat sa imi acopere marginile tavii, dar si drobul.

L-am pus in tava. Am pus un strat din compozitia de drob, apoi am aranjat ouale fierte tari taiate in jumatate pe lungime.

Am acoperit cu restul de compozitie si am apasat pentru a se aseza cat mai bine. Am indepartat surplusul de aluat apoi am uns cu un ou batut.

Am copt drobul in cuptorul preincalzit la 220°C timp de 35-40 minute sau pana se rumeneste.

L-am lasat se raceasca complet pe un gratar, dupa ce l-am scos din tava, apoi l-am feliat.

Nu-i asa ca arata tare apetisant? Si este atat de gustos!

Eu l-as numi drob mozaic, pentru ca are si bucatele taiate la cutit ce aduc textura frumoasa. Imi place mult si aspectul feliei cu oua fierte.

 

Am avut alaturi si putin mustar. Abia am asteptat sa fac pozele ca sa pot manca prima felie din drob. Eu doar asa mancam ouale fierte cand eram mica. Fie in drob, fie langa o felie de cozonac. Nu eram prietena lor.

Sper ca veti incerca si voi reteta. Va asigur ca este cel mai bun drob de pui cu ciuperci!

Astept cu drag impresiile si pozele voastre.

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *