Mancare de post cu fasole boabe, naut si linte

29 martie 2021Diva in Bucatarie

Mancare de post cu fasole boabe naut si linte.

Mancare de post cu fasole boabe, naut si linte

Mancare de post cu fasole boabe, naut si linte. Reteta de post de mancare de fasole boabe, naut si linte. Cum se face reteta de mancare de fasole boabe, naut si linte. Reteta rapida de mancare de fasole boabe, naut si linte. Mancare de post cu fasole boabe, naut si linte, reteta gustoasa, simpla, rapida si usor de pregatit.

Este satioasa, aromata, potrivita atat in perioada in care renuntati la carne, cat si daca aveti un stil de viata vegan.

Este un fel de tocanita din boabe gata fierte de fasole, naut si linte.

Mi se pare o idee pentru cei care vor sa gateasca ceva bun de post, in aceasta perioada in care multe localitati sunt in carantina si aprovizionarea poate fi mai dificila.

Mie nu imi lipsesc conservele de acest gen din casa, caci recurg de multe ori la acestea pentru a pregati salate pentru cina.

In plus, reimprospatez stocul periodic, astfel incat sa fiu sigura ca acestea sunt in teremenul de garantie.

Mancarea de post cu fasole boabe, naut si linte va aduce pe langa gust bun si o multime de beneficii pentru sanatate.

Fasolea boabe contine o multime de fibre, este bogat ain antioxidanti, vitamine si minerale, proteine de calitate  si contribuie la sanatatea colonului. Contine putine calorii si ajuta la slabit.

Nautul este un aliment sanatos, bogat in vitamine si minerale, proteine, fibre.

Acesta ajuta la sanatatea oaselor si inimii, regleaza nivelul de colesterol, reduce inflamatiile cronice si este indicat pentru diabetici.

Lintea este leguminoasa care nu ar trebui sa lipseasca din meniul saptamanal, caci este o excelenta sursa de antioxidanti, minerale, vitaminele B1 si B9 si fibre. Consumul de linte creste energia organismului, stabilizeaza nivelul de zahar din sange. Lintea este recomndata in multe diete de catre nutritionisti.

Daca va place fasolea boabe va recomand sa incercati si reteta de iahnie de fasole de post.

Reteta o puteti citi daca apasati aici.

Mai multe retete cu naut din conserve puteti gasi daca apasati aici.

Daca va place lintea veti gasi pe blog mai multe retete, dar dintre toata supa crema de linte rosie este preferata mea.

Reteta o gasiti daca apasati aici. 

Toate retetele de post / vegane pregatite de mine (aproximativ 400 retete) le gasiti daca apasati aici. 

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de mancare de fasole boabe, naut si linte:

Ingrediente mancare de post cu fasole boabe, naut si linte:

(pentru 4 persoane)

1 conserva boabe de fasole alba

1 conserva naut

1 conserva linte

50 ulei masline

1 ceapa mare

1 morcov mediu

1 tija apio sau 1 lingura telina rasa

2 cepe verzi

2 lingurite pasta de rosii/ bulion

2 lingurite zahar

sare

piper

1 lingurita rasa cimbru

2 catei usturoi

400 ml supa legume/ apa

1/2 legatura patrunjel verde

Mod de preparare mancare de fasole boabe, naut si linte:

Pentru a pregati reteta de mancare de post cu fasole boabe, naut si linte am ales sa folosesc o tigaie foarte mare.

Am incins uleiul, apoi am sotat putin ceapa.

Am adaugat tulpina de apio tocata, morovul ras si ceapa verde tocata marunt si am continuat sa sotez pana cand s-au inmuiat si acestea.

 

Am adaugat pasta de rosii si zaharul, am amestecat bine pana cand s-a colorat toata compozitia.

Am adaugat usturoiul dat prin presa si am mai sotat in jur de 30 secunde.

 

Am turnat supa clara de legume (poate fi doar apa), putina sare, piper si cimbru uscat.

Va recomand sa va faceti singuri supa clara de legume (concentrata) si sa o  pastrati in congelator in cantitati mai mici, pentru a dezgheta doar cat aveti nevoie in reteta ce urmeaza sa o pregatiti.

Reteta de stock de legume o puteti folosi in majoritatea retetelor de mancare de post, aceasta contribuind la gustul bun al mancarii. Daca vreti sa faceti satock de legume, puteti citi reteta mea daca apasati aici. 

Am amestecat putin, am pus capacul si am lasat sa fiarba la foc mic spre mediu timp de 15 minute.

Am gustat sosul, ca sa adaug daca este nevoie de sare sau piper, apoi am oprit focul si am adaugat patrunjelul verde.

 

Am amestecat, apoi am impartit mancarea de post cu boabe de fasole, naut si linte si farfurii.

Am mancat cu pofta, caci ne-au placut atat gustul, cat si texturile si aroma acestei mancari.

Mancare de post cu fasole boabe, naut si linte

Mai simplu, mai rapid si mai bun  nu stiu sa fii gatit o mancare de post.

Va invit sa imi trimiteti poze, daca pregatiti reteta de mancare de fasole boabe, naut si linte.

Le voi posta mai jos.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Pagina mea de Facebook o gasiti aici.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *