Supa crema de linte rosie

5 noiembrie 2012Diva in Bucatarie

Supa crema de linte rosie

Supa crema de linte rosie A

Supa crema de linte, reteta turceasca Mercimek Çorbası

Aceasta reteta de supa crema de linte rosie este din bucataria turceasca si se numeste Mercimek Çorbası.

Este fina, catifelata, gustoasa si hranitoare.

Lintea este plina de fibre, magneziu, acid folic, fier, fosfor, vitamina B1, asa ca nu ezitati sa incercati retete cu aceasta leguma minunata.

Gatita sanatos, aceasta supa crema de linte este gatarapid, in maxim 30 de minute.

Sfaturi

  1. Folosesti ulei de masline. Este mult mai sanatos decat cel de floarea soarelui
  2. Aromele sunt date de ceapa, ustoi si chimion. Nu renunta la ele.
  3. Cartoful va fi folosit ca agent de ingrosare. Daca iti plac supele crema mai consistente foloseste un cartof mai mare
  4. Supa concentrata de legume este preferata mea pentru aceasta reteta. Poti citi aici cum se face. 
  5. Clateste lintea inainte sa o folosesti in supa.

Ingrediente:

1 cana de linte rosie

5 cani supa legume sau apa sau supa concentrata de pui/vita

3 linguri de ulei de masline

1 ceapa medie

2 catei usturoi 

2 morcovi tocati

1 cartof mic-mediu

sare

2 linguri pasta de rosii

1 lingura boia de ardei (dulce si picanta)

1 lingurita chimion

1-2 linguri suc lamaie

piper

Pentru servit-optional:
2 linguri ulei

1/2 lingurita boia de ardei iute

fulgi de ardei iute dupa gust

crutoane de paine

Mod de preparare supa crema de linte rosie 

Pentru inceput masuram o cana de linte rosie. Cu aceeasi cana vom masura si cantitatea de supa sau apa.

Calim ceapa tocata cuburi sau pestisori in 2 linguri ulei. Adaugam morcovii si ii calim in jur de 2 minute, apoi adaugam chimionul si usturoiul. Continuam sa calim in jur de 30 secunde.

Daca nu folositi supa concentrata de legume puteti sa o inlocuiti cu apa in cazul in care tineti post.

Daca nu tineti post puteti folosi supa concentrata de pui sau vita.

Se toarna supa fierbinte peste morcovii caliti, apoi se adauga cartoful tocat cubulete.

Adaugam in acest moment lintea, boia de ardei si pasta de rosii (poate fi si bulion).

Se lasa sa fiarba la foc mare in jur de 5 minute, apoi se scade focul la mediu spre mic.  

Se continua fierberea timp de 15-20 minute sau pana cand lintea si legumele sunt fierte.

Spre final se adauga sucul de lamaie, sare si piper si se mai lasa 3-4 minute pe foc.

Luam de pe foc, pasam cu ajutorul unui mixer vertical si servim imediat.

Daca ne place mancarea picanta putem cali intr-o lingura ulei boia iute de ardei si cativa fulgi de ardei iute. Aceasta compozitie o punem peste supa cand servim.

Sa aveti pofta!

Reteta a fost adaptata dupa sursa aceasta.

Multumesc Sanda pentru poza!

Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Arata super dar…in text nu scrie cand se adauga lintea, boiaua, bulionul din ingredientele. Sigur, avem poza mai mult decat sugestiva dar cand esti gospodina la inceput vrei sa sufli si in iaurt 🙂 Si la ingrediente nu sunt trecute chimenul, usturoiul.

  2. Hello. Acuma am facut si eu aceasta supa, dar nu am avut linte rosie, asa ca am facut din verde si rosu nu am adaugat nimic. Mie, prin fierbere, lintea rosie isi pierde culoarea. Nu stiu , oare nimeni nu a facut pana acuma aceasta reteta? Ca eu m-am lovit de ceva lipsa a ingredientelor. Adica in timp ce o faceam, vad chimen, cat? ma uit, nu-i trecut, usturoi sa-l pun ma uit, cat? nici el trecut. Ma rog am pus din capul meu. Poate ar fi bine daca ai trece. Multumesc de reteta. Poate o postez, ma mai gandesc, ca stii fiind public, nu-mi prea place.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *