Urechi de porc prajite

3 ianuarie 2021Diva in Bucatarie

Urechi de porc prajite. urechi de porc prajite. reteta urechi de porc prajite. urechi de porc prajite reteta. cum faci urechi de porc prajite. urechi de porc

Urechi de porc prajite

Reteta de  urechi de porc prajite este simpla, ieftina, usor de facut ce  poate fi servita pe posta de gustare sau fel principal, cu o garnitura alaturi (cartofi) dar cred ar merge foarte bine si cu o mamaliga cremoasa cu lapte si branzeturi (reteta o puteti citi daca apasati aici).

Ati incercat vreodata aceasta specialitate? Este o gustare minunata, iar cei care iubesc sa experimenteze in bucatarie se vor indragosti de aceasta reteta.

Urechile de porc pot fi gatite in multe moduri, nu doar in piftii. Daca tot este sezonul si ati pregatit o multime de preparate cu carne si organe de porc, de sa nu incercati aceasat reteta de urechi de porc prajite ce merg perfect langa un pahar de bere sau vin rosu.

Reteta mi-a fost oferita de prietenul nostru Marius. Cand mergem in Constanta iesim adesea in restaurantele preferate de Marius si Alina. Acum cativa ani acesta a comandat pe post de aperitiv urechi de porc prajite. Am fost curioasa de gust si mi-au placut din prima. Apoi, am vazut ca le pregateste si el acasa, asa ca i-am cerut reteta. Din cand in cand Marius posteaza ce gateste si in grupul Gatesc cu prietenii – retete gustoase. Daca vreti sa impartasiti si voi retetele voastre va invit sa va inscrieti in grup, apasand aici. 

Puteti manca aceste urechi de porc prajite la restaurantul Rozmarine. din Constanta.

Daca apasati aici veti vedea cateva secunde cum sunt trase la tigaie in restaurantul de care va spuneam.

Veti vedea ca pregatirea nu este complicata absolut deloc, iar gospodinele obisnuite sa pregatesca piftii (racituri de porc) vor descoperi o metoda noua de gatire mult mai savuroasa si mai apetisanta pentru niste bucati dintr-un porc ce nu au prea multi admiratori.

In plus, urechile de porc prajite pot fi savurate si in plina vara, caci nu exista un anotimp special pentru a le pregati.

Reteta mea de piftie de porc o puteti citi daca apasati aici. Cu limba de porc am pregatit o delicioasa salata cu ciuperci, iar reteta o puteti citi daca apasati aici. 

Reteta de urechi de porc prajite poate fi adaptata gustului vostru. Puteti adauga usturoi, puteti sa faceti picanta sau o puteti transforma in reteta de tip asiatic.

Chiar exista o reteta coreana de urechi de porc prajite ce sunt pregatite 90% ca in reteta pe care v-o prezint mai jos, dar difera sosul final ce contine soia, zahar brun si otet chinezesc.

Probabil multi dintre voi veti avea o retinere in a incerca reteta, dar cu siguranta daca vreti experiente noi in bucatarie veti foarte incantati la final.

Puteti manca urechile de porc prajite simple cu paine prajita cu usturoi, cu cartofi sau chiar cu mamaliga. Sau, daca le transformati in reteta asiatica adaugand la final un sos din 2 linguri soia, 1 lingura zahar brun si 1 lingurita otet chinezesc puteti pregati pe post de garnitura orez simplu chinezesc.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru urechi de porc prajite:

INGREDIENTE:

1 kg urechi de porc

2 cepe medii

1 morcov

2 foi de dafin

1 lingurita boabe de piper

40 ml ulei de masline

5-6 catei usturoi

3 lingurite boia afumata

1/4 lingurita boia iute – optional

1 si 1/2 lingurita sare (se recomanda sare afumata)

piper proaspat macinat

PREPARARE:

Etapele de prepare a acestor urechi de porc prajite se intinde pe doua zile, acestea necesitand o perioda mare de odihna dupa fierbere.

Am spalat urechile de porc si le-am pus la fiert impreuna cu 2 cepe intregi, 1 morcov, 2 foi mici de dafin si boabe de piper.

Le-am lasat sa fiarba 30-40 minute. Marius mi-a lasat ca indicatie ca trebuie sa le fierb pana intra o scobitoare prin ele, dar acestea opun inca rezistenta.

Dupa ce le-am fiert le-am scos din oala cu o spumiera, le-am scurs bine, apoi le-am pus intr-un vas  si le-am lasat sa se raceasca.

Am acoperit vasul si l-am pus in frigider pana a doua zi. Dupa acest interval de timp le-am scos din frigider, le-am taiat in cuburi de 2-3 cm.

Am asezonat cuburile de urechi fierte cu sare afumata, boia afumata si boia iute si am amestecat, apoi am adaugat usturoi tocat (nu foarte marunt) si am turnat uleiul de masline, , apoi le-am pus iar in frigider pentru 2 ore.

Dupa acest interval de timp se scot din frigider si se soteaza intr-o tigaie incinsa in jur de 10-15 minute la foc mediu.

Urechile de porc prajite sunt tare gustoase!

Trebuie sa le incercati si voi!

Ma gasiti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook este aici.

Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *