fbpx

RETETE RECENTE

SALATA DE CIUPERCI CU LIMBA DE PORC

July 22, 2011 | CATEGORIA

 

salata-ciuperci-cu-limba-porc-A

Salata de ciuperci cu limba de porc este foarte gustoasa, ne trebuie doar putina rabdare sa fierbem limba…

Salata de ciuperci cu limba de porc, maioneza si castraveti este delicioasa, cu texturi extrem de placute.

Poate fi pusa intr-un castron, dar o putem aranja si decora ca pe o salata festiva, devenind una din piesele de “rezistenta” pe mesele de Craciun, revelion, Sarbatori Pascale sau alte evenimente importante din viata noastra

Ca metoda de pregatire este mai mult decat banala.

Salata din limba de porc (poate fi si limba de vita) este o salata aperitiv delicioasa si te cucereste prin gusturi si texturi ce se combina foarte bine impreuna. Retetele de salate aperitiv, prezentate frumos, astfel incat sa poata sta la loc de cinste pe orice masa festiva de sarbatori sau alte evenimente importante, le gasiti postate in acest link. 

Reteta aceasta face parte din categoria retetelor cu care am crescut. Pe vremea aceea nu eram prietena cu toate organele porcului, iar limba mi se parea ca suna ciudat. Mama ne pregatea de multe ori si mancare de limba cu masline. Reteta este aici. 

Nici aceasta reteta nu era pe lista preferatelor mele pana am mai crescut si am apreciat gustul.

La fel si aceasta reteta de salata de ciuperci cu limba de porc. Din momentul in care am pregatit-o eu pentru musafirii ce veneau la ziua fratelui meu mi-a placut mult.

Ceva se intamplase si am tot cautat motive sa o refac: ziua unei prietene, revelion, Pasti. Erau perioadele acelea in care faceam petreceri si fiecare venea cu ceva gatit de el.

Din bolurile mele de salata nu ramanea niciodata nimic.

Bine, recunosc ca si prajiturile erau la mare cerere, asta pentru ca stiu sigur ca imi citeste postarea si Gabi, prietena mea de la 4 ani, careia ii placea cum fac eu semiluna cu nuci. 

Va lsa sa vedeti de ce ingrediente aveti nevoie si modul de preparare pentru salata de ciuperci cu limba de porc:

INGREDIENTE:

3 bucati limba de porc
1 cutie ciuperci
6 castraveti murati
10 linguri maioneza
50 grame smantana
2 catei usturoi
1 legatura marar
sare
piper

PREPARARE:

Am fiert limba de porc foarte bine (40 minute in oala cu presiune si 70-90 minute in oala normala), in apa cu sare, boabe de piper si cateva legume (1 ceapa, 1 morcov, o felie telina), apoi am scos-o din apa si am lasat-o sa se raceasca pana am putut sa o curat de pielite si  sa o tai cuburi. Am taiat cubulete castravetii murati si ciupercile. Am pus toate ingredientele intr-un bol incapator.

Le-am amestecat cu usturoiul pisat, maioneza, smantana si marar tocat. Am asezonat cu sare si piper si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.

Salata poate fi pusa intr-un bol si decorata, sau poate fi aranjata festiv intr-o forma cu pereti detasabili, apasand usor cu lingura pe masura ce este pusa in forma. Se decoreaza ca un tort, in functie de imaginative si ce aveti la indemana, dupa ce este scoasa forma.

Pofta buna !!!

Comentarii

  • Super delicioasa trebuie sa fie,pupici!

  • diva in bucatarie

    Este buna!!!

  • Bine ai “grait” ca tare de mult nu am mai facut o reteta cu limba…

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Oana

    sună tare bine, mâine mă duc să cumpăr limbă 🙂

    • diva in bucatarie

      Multumesc Oana!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *