Mamamaliga cremoasa cu lapte si parmezan

25 mai 2020Diva in Bucatarie

Mamamaliga cremoasa cu lapte si parmezan. Mamaliga cremoasa cu lapte si parmezan este reteta de mamaliga moale cu textura catifelata, cu gust extraordinar de bun, ce se face foarte usor.

Mamaliga cremoasa cu lapte si parmezan este reteta de mamaliga moale cu textura catifelata, cu gust extraordinar de bun, ce se face foarte usor.

Este un fel de mamaliga pripita, cu un plus de savoare, ce poate fi mancata simpla, cu alte branzeturi rase, cu carne si sos, cu ciuperci sotate cu usturoi sau doar cu un ou posat.

Daca nu ati facut mamaliga pana acum, atunci cu reteta aceasta nu aveti cum sa gresiti.

Daca sunteti o gospodina care stie deja sa faca mamaliga buna, atunci reteta de mamaliga cremoasa cu lapte si parmezan o sa incante pentru gustul pe care il veti obtine.

In plus, urmand indicatiile din postare, veti obtine o mamaliga fara cocoloase.

Se stie ca suntem un popor care iubeste mamaliga, iar reteta noastra traditionala de mamaliga vartoasa, care se taie cu ata, o pregatim adesea pentru a insoti sarmalele, pestele prajit in malai, saramura de peste, tocanitele, tochitura sau varza calita.

In Italia mamaliga este cunoscuta sub denumirea de polenta, iar reteta de fata are ca inspiratie bucataria italiana.

Mamaliga se face in ceaun (tuci), oala de fonta sau o oala cu fund dublu.

Pentru ca mamaliga cremoasa cu lapte si parmezan sa va iasa buna va recomand sa respectati cantitatile indicate in lista de ingrediente.

Puteti face mamaliga „la ochi” dar exista riscul sa nu obtineti cremozitatea si gustul pe care il asteptati.

Este importanta sa fierbeti bine malaiul. Nu vreti o mamaliga cruda.

Cantitatea pe care am folosit-o pentru o mamaliga moale si cremoasa a avut un raport de 1 masura malai la 4 masuri lichid (apa+lapte).

Chiar daca va parea moale si curgatoare cand opriti focul, mamaliga se va ingrosa pe masura ce se va raci.

Cand opriti focul impartiti mamaliga in farfurii sau o puneti intr-un castron incapator.

Acestea fiind spuse va las mai jos modul de preparare pentru mamaliga cremoasa cu lapte si parmezan explicat pas cu pas, astfel incat sa puteti face si voi.

Ingrediente mamaliga cremoasa cu lapte si parmezan:

(pentru 4 portii)

350 g malai

1 lingurita sare

1 l apa

600 ml lapte

1 lingurita unt – 20-30 g

100 g parmezan ras

80 g mozzarella/ cascaval ras

Mod de prepararemamaliga cremoasa cu lapte si parmezan:

Am pus intr-un ceaun mare de fonta apa si laptele, apoi am adaugat sarea.

Am amestecat lichidele si le-am lasat pe foc mediu spre mare pana au ajuns aproape de punctul de fierbere.

Am inceput sa adaug malaiul in ploaie, amestecand in acest timp cu un tel. Folosesc telul pentru a nu se forma cocoloase.

Am continuat sa amestec cu acest tel pana in momentul in care compozitia a inceput sa se ingroase, iar mamaliga incepea sa fiarba.

Veti sti ca acesta este momentul cand incepe sa imprastie stropi fierbinti – asa ca aveti grija sa nu va ardeti!

Din acest moment am amestecat cu o lingura de lemn in jur de 10 minute.

Am lasat focul mic (dar nu foarte mic) si am pus un capacul timp de aproximativ 5 minute.

Dupa acest interval de timp am luat capacul si am amestecat mai departe inca 4-5 minute.

Am pus untul, apoi parmezanul si mozzarella, am amestecat pana cand acestea s-au topit si am mai lasat pe foc alte 4-5 minute, amestecand in acest timp.

In acest moment compozitia s-a ingrosat dar este inca moale, usor curgatoare. Dupa ce se va raci se va intari, iar consistenta va fi medie.

Cred ca este de departe cea mai buna mamaliga pe care am mancat-o.

Langa mamaliga cremoasa am pus un osso-bucco cu sos si am mancat cu mare pofta.

Ma gasiti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.

Iata cat de apetisanta este mamaliga cremoasa pregatita de Deea Moldovan! Multumesc pentru feedback!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *