fbpx

RETETE RECENTE

TORT SPIRALA CU MASCARPONE, CIOCOLATA ALBA SI COACAZE ROSII

June 17, 2020 | CATEGORIA

Tort spirala cu ciocolata alba si coacaze rosiitort spirala cu mascarpone si fructe rosii (zmeura, visine, caspuni) – este o reteta simpla si delicioasa de tort, pregatit foarte usor si rapid, cu o sectiune frumoasa si apetisanta.

Reteta de crema usoara pentru tort este una din cele mai delicioase pe care le pregatiti cu gust dulce-acrisor, usor racoritor, o crema perfecta pentru deserturile de vara, dar poate deveni vedeta oricarei mese de sarbatoare.

Acest tort spirala cu mascarpone, ciocolata alba si coacaze rosii este un tort de casa rapid realizat pentru care nu aveti nevoie de experienta in bucatarie. Se face foarte usor si nu are cum sa nu va iasa.

Timpul pentru pregatirea blatului si cremei nu depaseste 30 minute. Dar, exista timp de asteptare pentru racire ce vor da senzatia ca pierdeti mai mult timp.

Am pregatit de-a lungul vremii mai multe retete de tort spirala. Sunt printre preferatele mele.

Am vazut ca unele persoane intimpina probleme in taierea unui blat clasic rotund. Ei bine, in aceasta reteta nu veti avea astfel de probleme. Aveti nevoie doar de o linie lunga, ca sa va asigurati ca taiati fasiile cu aceeasi latime si lungime.

Pentru a pregati acest tort spirala cu crema mascarpone si coacaze rosii am folosit fructe din tufa din gradina mea. Sunt foarte coapte si vreau sa profit la maxim de gustul lor dar si de proprietetile acestora. Sunt bogate in vitamine si antioxidanti.

Din aceasta tufa anul trecut am pregatit gem (la finalul retetei gasiti link catre reteta video). Este unul din cele mai delicioase gemuri, este acrisor si merge perfect cu o felie de paine si unt la micul dejun, dar l-am folosit si pentru a pregati prajitura Arlechin.

Daca va plac torturile in forma de spirala va invit sa vedeti cum am pregatit tort spirala cu crema mascarpone si cafeatort spirala cu ciocolata, tort spirala cu mascarpone si zmeura.

Pentru a pregati acest tort am facut un blat de rulada. Nici macar acest lucru nu trebuie sa va sperie. Daca rulati blatul, acesta nu se va crapa. Blatul este moale, usor, flexibil si nu se crapa. Are putina faina, inaltimea nu este prea mare. In plus, nu se coace excesiv. Intre 12 si 15 minute. Prin urmare veti folosi un blat simplu, rapid, pufos extrem de usor de pregatit, asa cum veti vedea in etapele de pregatire ale tortului spirala cu crema mascarpone, ciocolata alba si coacaze rosii.

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru tort spirala cu crema mascarpone si coacaze rosii.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

6 oua – albusuri separate de galbenusuri

1 varf cutit sare

90 g zahar

90 g faina

Pentru crema:

300 g mascarpone

30 g zahar pudra

300 smantana pentru frisca 30% indulcita

120 g ciocolata alba

30 g coacaze rosii

optional – 1 lingura gem coacaze – pentru culoare mai intensa – puteti folosi si alt gem gros de culoare rosie (zmeura, capsuni)

Pentru umplutura:

30 g coacaze rosii

Decor:

coacaze rosii sau alte fructe de padure

PREPARARE:

Pentru inceput am pregatit crema, astfel incat aceasta sa stea la frigider pana pregatesc blatul si acesta se raceste.

Am pus ciocolata alba cu 30 g coacaze rosii la baine-marie. Cand ciocolata alba s-a topit am mixat pentru ca fructele sa se sparga si sa coloreze ciocolata. am luat-o de pe foc si am lasat-o sa sae raceasca putin.

Am mixat crema mascarpone cu zaharul pudra. Cantitatea de zahar pare mica, dar crema iese perfect indulcita la final cu ajutorul ciocolatei. Am adaugat smantana indulcita pentru frisca in 4-5 transe, mixand in acest timp, apoi am incorporat ciocolata cu coacaze rosii. Pentru ca nu mi s-a parut suficient de colorata am mai pus si o lingura de gem de coacaze. Acesta este gros (chiar foarte gros), asa ca nu influenteaza textura cremei. Dupa ce am omogenizat compozitia am pus castronul in frigider.

Am pregatit blatul. Am separat albusurile de galbenusuri, apoi am mixat albusurile cu un varf cutit de sare pana au devenit o spuma tare. Am adaugat galbenusurile, am mixat putin, maxim 20 secunde, apoi am incorporat faina trepat.

Cel mai bine ar fi sa amestecati usor, de jos in sus, cu o spatula, pana se omogenizeaza compozitia. Un mic secret al blatului pufos de rulada: cerneti faina inainte sa o folositi.

 

Am turnat aluatul in tava mare a cuptorului si am copt blatul timp de 15 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.

A trecut proba cu scobitoarea, asa ca l-am scos din cuptor. Am pus peste blat un prosop usor umezit, un fund mare si am rasucit rapid astfel incat sa indepartez hartia de copt.

Am scos apoi si prospul de sub blat, cu aceleasi manevre de rasucire si am last blatul sa se raceasca, apoi am taiat marginile pentru a-l indrepta. L-am masurat si am taiat 4 fasii de marime egala.

Am pastrat crema pentru decor, apoi am impartit crema in 4 si am uns prima fasie cu crema, am presarat coacaze rosii si am rulat. Am uns apoi a doua fasie, am presarat coacaze rosii. Am pus rulou deja format cu partea finala in locul in care incepea fasia a doua si am continuat sa rulez. In acest mod blatul are continuitate. Locul in care se va termina ultima fasie va fi acoperit cu crema in asa fel incat sa nu se observe acest lucru.

Am acoperit tortul cu crema pastrata si l-am pus apoi in frigider pentru 4 ore. Nu am rezistat mai mult.

Dar, uitati si voi cat de frumos a iesit! Sa va spun si cat este de gustos?

 

Sper ca v-am convins sa incercati si voi acest tort. Gemul folosit pentru a colora blatul este cel din reteta video de mai jos:

 

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *