Prajitura cu gargarite din capsuni

22 iunie 2020Diva in Bucatarie

Prajitura cu gargarite din capsuni. Baza acestei prajituri realizata din biscuti te face sa te gandesti la un cheesecake. Suntem oarecum pe aproape, dar avem aici o prajitura mai fina si mai delicioasa.

Prajitura ccrema din budinca de vanilie si mascarpone

Prajitura cu gargarite din capsuni este o prajitura simpla si delicioasa, foarte usor de pregatit, cu o crema din budinca de vanilie si mascarpone, decorata vesel cu fructe si flori din napolitana. Textura fina si gustul cremei sunt atat de placute incat o sa tot pregatiti aceasta reteta. O sa va placa si pentru faptul ca se face foarte usor si nu aveti nevoie de experienta in bucatarie.

Baza acestei prajituri realizata din biscuti te face sa te gandesti la un cheesecake. Suntem oarecum pe aproape, dar avem aici o prajitura mai fina si mai delicioasa.

O puteti pregati in forma rotunda sau dreptunghiulara. Pentru etapele de pregatire am realizat-o intr-o forma de yena, ca sa se vada batul de biscuiti, capsunile si crema. Insa, pentru ca aceasta sa iasa usor si sa fie feliata este cel mai bine sa folositi o forma cu pereti detasabili. Daca vreti sa folositi o forma yena va trebui sa o tapetati cu o folie alimentara sau o folie de staniol astfel incat sa puteti sa o ridicati usor in forma.

Pentru a obtine o prajitura delicioasa cu gargarite din capsuni trebuie sa folositi biscuiti digestivi de calitate. Nu veti folosi altfel de biscuiti pentru ca acestia nu au capacitatea de a absorbi untul topit si a se lipi dupa ce au fost sfaramati.

Baza aceasta este perfecta pentru prajituri fara coacere, dar poate fi folosita si pentru retete care prevad coacere.

Unul trebuie sa fie gras. Este important sa nu apasati foarte tare amestecul de biscuiti cu unt. Daca baza este prea comprimata se va taia foarte greu. Dupa ce intindenti si nivelati stratul de biscuiti cu unt topit in prealabil puteti apasa usor cu degetele, o lingura sau baza unui pahar. Baza crocanta din biscuiti nu are nevoie de zahar, dar poate fi aromata cu esenta naturala de vanilie.

Am primit de cateva ori intrebari legate de esentele pe care le folosesc. Cea mai folosita esenta in retetele mele este cea de la Dr. Oetker. Are doar ingrediente naturale, asa ca nu imi lipseste niciodata din casa.

Crema acestei prajituri are ca vedeta budinca de vanilie ce contine pe langa amidon aroma naturala de vanilie Bourbon si pulbere de vanilie Boubon. Are textura fina, cremoasa, obtinuta cu ingrediente naturale. Daca vreti sa folositi o alta aroma puteti sa o incercati si pe cea de ciocolata, sunt sigura ca cei mici vor iubi prajitura cu gargarite din capsuni si in varianta ciocolatoasa.

In ceea ce priveste crema mascarpone va recomand sa o folositi rece. Imediat cum o scoateti din frigider. Budinca de vanilie o veti adauga in crema de mascarpone doar dupa ce se raceste complet.

Acestea fiind spuse va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru prajitura cu gargarite din caspuni.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

200 g biscuiti digestivi

100 g unt 80%grasime

1/2 lingurita esenta naturala de vanilie

Pentru crema:

1 plic budinca de vanilie Premium Dr.Oetker

450 ml lapte

3 linguri zahar tos

500 g mascarpone

50 g zahar pudra cu aroma de citrice si vanilie de la Dr.Oetker

Pentru decor:

Flori de napolitana Dr. Oetker si/sau margarete Dr. Oetker

150 g capsuni proaspete medii-mari

glazura de ciocolata neagra Dr. Oetker

PREPARARE:

Mi-am pregatit ingredientele la indemana astfel incat pregatirea acestei prajituri sa se faca usor.

Am dizolvat prajul de budinca cu 100 ml lapte. restul l-am pus la incalzit. Cand s-a incalzit, fara sa ajunga la punctul de fierbere, am turnat budinca dizolvata, am amestecat pana s-a omogenizat, apoi am lasat sa fiarba amestecand destul de des, pana in momentul in care aceasta s-a ingrosat. Am luat-o de pe foc si am lipit direct de budinca o folie alimentara, astfel incat sa nu se formeze pojghita. Daca vreti sa se raceasca rapid puteti pune vasul cu budinca in apa rece. trebuie sa asteptam ca budinca sa se raceasca complet.

In acest timp am mixat biscuitii, apoi i-am amestecat cu untul topit. Am pus biscuitii in forma si am apasat usor. Nu ii apasam foarte tare pentru ca acestia sa nu devina prea compacti. Nu se va taia usor blatul.

Am amestecat mascarpone cu zahar pudra, apoi am incorporat in 3-4 transe budinca de vanilie racita complet. Peste blatul de biscuiti puteti pune cateva capsuni taiate cubulete.

Puneti crema de budinca de vanilie cu mascarpone peste acestea si nivelati. Lasati in frigider prajitura pentru 2-4 ore, apoi puteti sa o decorati si sa o taiati.

Pentru a realiza gargaritele din capsuni am taiat capsunile in jumate. Am ales sa le sectionez astfel incat sa arate ca niste gargarite, adica sa aiba o forma triunghiulara rotunjita in colturi.

Am pus intr-o oala mica apa la incalzit. In aceasta am pus plicul cu glazura de ciocolata. Cand aceasta s-a topit am facut o gaurica foarte mica in plic si am decorat capsunile realizand pentru inceput „capul” adica am colorat unul din varfuri si am trasat pe mijloc o dunga de ciocolata. Am facut punctulete mici de ciocolata, incercand sa imit desenul de pe aripile gargaritelor.

Langa gargarite am pus flori din napolitana, margarete si frunze – decoruri din napolitana de la Dr. Oetker.

Prajitura aceasta va atrage privirile copiilor si ii va cuceri cu gustul delicios.

Sper ca veti incerca si voi curand sa pregatiti prajitura cu budinca de vanilie si gargarite din capsuni.

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Daca vreti sa vedeti cum am pregatit aceasta prajitura va invit sa urmariti live-ul de pe pagina de facebook

https://www.facebook.com/DrOetkerRomania/videos/264953011483277/?__tn__=%2Cd%2CP-R&eid=ARCFql2yBjYb3cUgqmHgycCGSxJlTjVQEImRHtT_i6MTdqIX44_EEGvJw9HTUaoyRZBcARndzS-N4HVj

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *