fbpx

RETETE RECENTE

TARTA APERITIV RAPIDA CU DOVLECEI SI CASCAVAL

May 15, 2020 | CATEGORIA

Tarta aperitiv rapida cu dovlecei si cascaval este o tarta sarata cu dovlecei si branza moale, care se topeste. Este o reteta simpla, ieftina, rapida si foarte usor de facut.

Am folosit aluat de foietaj cumparat, asa ca toate etapele de prelucrare au mers foarte rapid. Daca aveti rabdare si timp sa pregatiti in avans aluat de foietaj de casa, il puteti folosi pe acela.

Indiferent daca aveti aluat de foietaj de casa sau din comert, important este ca acesta sa fie complet dezghetat cand va fi folosit. Il lasati peste noapte sa se dezghete in frigider. Daca nu ati pucat sa faceti asta lasati aluatul pe masa sa se decongeleze incet.

Grasimea untului din aluatul de foietaj il face sa creasca frumos in cuptor, asa ca decongelarea nu se face in cuptorul cu microunde.  Daca se inmoaie prea tare, la temperatura camerei, il puneti inapoi in frigider 30-60 minute, apoi puteti sa il intindeti.

Sfatul meu este ca aluatul intins si pus in forma sa fie pus in frigider (sau pana la 5 minute in congelator) pana la momentul in care se pun restul de ingrediente peste acesta. Aluatul va creste mai mult, caci untul se va topi usor in cuptor.

Daca se crapa in timp ce il desfaceti rulati la loc si mai asteptati cateva minute, apoi incercati iar. Puteti lipi cu mana rupturile si intindeti aluatul cu un sucitor.

Cand intindeti alutul puteti presara putina faina, ca sa nu se lipeasca.

Daca nu vreti ca aluatul de foietaj sa se umfle foarte tare puteti sa il intepati cu o furculita. Eu am intepat aluatul pe fundul tartei, dupa ce l-am pus in forma, lasand doar marginile sa se umfle.

O tarta aperitiv cu dovlecei in aluat de foietaj  trebuie mancata destul de repede dupa ce a fost pregatita, caci dupa un timp isi pierde parca textura crocanta.

Un alt sfat este ca in timpul coacerii, la jumatatea intervalului alocat acestei etape, sa rotiti tarta. In acest mod reduceti riscul de a se umfla doar intr-o parte.

Trebuie sa aveti in vedere ca aluatul de foietaj nu se coace la temperatura mica, de preferat ar fi o temperatura constanta de 200° C, intr-un cuptor preincalzit.

Revenind la tarta aperitiv rapida cu dovlecei si cascaval am sa va spun ca este foarte gustoasa si poate fi o solutie pentru gustare sau chiar cina.

Daca veti avea musafiri, cu siguranta aceasta tarta va fi perfecta pentru aperitiv. Va impresiona si din punct de vedere al aspectului.

Daca vreti sa va inspirati si sa pregatiti si alte tarte aperitiv cu dovlecei puteti incerca retetele urmatoare: tarta cu dovlecei, sunca si mozzarella, tarta spirala de legume, tarta cu sparanghel, tarta cu dovlecei si ciuperci.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru tarta aperitiv rapida cu dovlecei si cascaval:

INGREDIENTE:

1 foaie aluat foietaj

300 g zucchini/ dovlecel (2 bucati de marime medie)

4 oua mari

100 g smantana acrisoara grasime 24%

100 g cascaval ras mare

sare

piper

1 praf nucsoara (cat iei intre doua degete)

optional cateva rosii cherry

PREPARARE:

Am dezghetat aluatul peste noapte in frigider, apoi la-m desfacut si l-am intins putin. Am pornit cuptorul al 200°C.

Am pus aluatul in forma si l-am intepat doar pe fundul tartei, apoi l-am pus in congelator pentru 5 minute.

Am spart ouale intr-un bol, le-am amestecat bine, am adaugat sare, piper si nucsoara, apoi am incorporat smantana si cascavalul, amestecand dupa fiecare ingredient in parte pana la omogenizare.

Am spalat si sters dovleceii, apoi i-am taiat felii subtiri de aproximativ 2 mm. Am scos aluatul din congelator, am pus compozitia de oua cu cascaval, apoi am aranjat feliile de dovlecel circular, in doua randuri.

Pentru ca mi-am dorit o pata de culoare am adaugat 4 rosii cherry  taiate in sferturi.

Am copt tarta in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 40 minute. Am rotit tava dupa 20 minute, pentru a fi sigura ca marginile se umfla la fel peste tot.

Dupa ce a fost coapta am scos-o apoi din tava si am lasat tarta aperitiv rapida cu dovlecei si cascaval sa se raceasca pe un gratar cateva minute.

Am mancat-o cu mare pofta!

Asta va doresc si voua!

 

Va las mai jos o reteta video ideala pentru mic dejun, dar poate fi pregatita si pe post de gustare sau chiar cina usoara.

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *