fbpx

RETETE RECENTE

TARTA CU DOVLECEI, SUNCA SI MOZZARELLA

September 26, 2019 | CATEGORIA

Tarta cu dovlecei, sunca si mozzarella – tarta aperitiv – quiche cu dovlecei, sunca si mozzarella – tarta sarata cu dovlecei , sunca si branza

Tarta aceasta este extrem de gustoasa. Se pregateste foarte usor, cu ingrediente simple, la indemana oricui.

Blatul este crocant dar fraged in acelasi timp, cu gust placut, influentat de unt. Culoarea galbuie data de ouale de tara il face adorabil.

L-am pregatit si pentru alte retete de tarte sarate: tarta cu dovlecei si ciuperci, tarta cu cartofi, ceapa si branzeturi, tarta cu praz si trei feluri de branzeturi, quiche cu praz, quiche cu ciuperci si zucchini, dar si multe altele pe care le puteti vedea intr-o singura postare, respectiv aici. 

Textura si consistenta umpluturii tartei cu dovlecei, sunca si mozzarella este exact ceea ce caut la o tarta: fina, cremoasa, cu gust bun si texturi diferite, dar extrem de placute. Dovleceii, sunca si Mozzarella Hochland merg atat de bine in aceasta combinatie, incat as paria ca acest trio isi va gasi admiratori chiar si printre copiii mofturosi.

Ma bucur ca am reusit sa va aduc o reteta noua ce va fi putea fi pregatita in  orice anotimp. Dovleceii se gasesc chiar si iarna in supermarketuri.

Dar, chiar de o veti face la iarna, gandul tot la vara o sa va fie. In cazul meu asa va fi.

Cred ca am facut aceasta tarta cu dovlecei, sunca si mozzarella special pentru a ma agata de ideea ca este inca cald, iar vara nu a plecat.

Inca nu sunt pregatita pentru sezonul rece. Vreau sa ma bucur de soare, flori, legume si fructe gustoase.

Rondele mici din dovlecei si aluat sunt macar metaforic prezentate ca floricele. As face orice ca sa rog vara sa mai stea in zona.

Parerea mea este daca veti incerca tarta aceasta nu veti mai vrea sa reveniti la retetele vechi.  Iubitorii de branzeturi vor gasi in aceasta tarta Mozzarella Hochland, din gama Delicii Calde, se topeste perfect si asigura un gust foarte bun. Sunt sigura ca aceasta poate transforma un preparat banal in ceva delicios. Cu aceasta am mai pregatit barcute din aluat de foietaj cu carne tocata si mozzarella si gnocchi cu suc de rosii si mozzarella.

Si, trebuie sa va spun ca fiul meu si-a facut 3 seri la rand sandwich-uri calde cu aceasta mozzarella. Ii placea mult cum se intindea cand musca din sandwich.

Acum va las sa vedeti lista de ingrediente si modul de preparare pentru tarta cu dovlecei, sunca si mozzarella.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

(22*32 cm)

300 g faina

1/2 lingurita sare

1/4 lingurita zahar

10 g drojdie proaspata

50 ml lapte caldut

80 g unt topit si racit

1 ou+1 galbenus

Pentru umplutura:

4 oua

sare

piper

2 linguri ulei

1 dovlecel marisor (350g)

200 g sunca slaba

300 g Mozzarella Hochland

100 g smantana grasa (24%)

PREPARARE:

Incepem cu pregatirea blatului. Am pus drojdia cu lapte si zahar intr-un castron, le-am amestecat, apoi le-am lasat sa dospesaca 15 minute.

Am pus drojdia peste faina, apoi am adaugat untul topit si racit.

Am amestecat putin, apoi am incorporat oul batut si sarea si am framatat aluatul. L-am lasat sa dospeasca in jur de o ora.

Pe la jumatatea intervalului de asteptare am inceput sa pregatesc umplutura. Am ras sunca si am calit-o in foarte putin ulei. Jumatate din cantitatea de dovlcel am ras-o si am sotat-o putin pentru ca acesta sa elimine apa din el. Am ras 230 g mozzarella, apoi am amestecat sunca, dovlecel, mozzarella si 4 oua batute.

Am intins aluatul, l-am pus in tava tapetata cu hartie (am grija sa las marginile hartiei mai mari decat blatul pentru a scoate usor tarta din tava). Am pastrat putin aluat (2 fasii mici) pentru decor

Am intepat aluatul din loc in loc astfel incat sa nu las aluatul sa creasca in valuri, am turnat umplutura peste el, apoi am realizat un decor: din restul de mozzarella pastrata si taiata cuburi, din aluat am facut mici rondele ca niste flori, iar din dovlecel/zucchini taiat felii subtiri apoi in jumatate am realizat aceleasi rondele ce te duc cu gandul la bobocii de trandafir.

Am copt tarta cu dovlecei, sunca si mozzarella in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 40-45 minute.

Am scos-o din tava si am lasat-o sa se raceasca pe un gratar inainte de a fi taiata. Este buna si a doua zi, din frigider. O puteti lua pachetel la birou.

Sper ca o veti incerca curand si voi.

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *