fbpx

RETETE RECENTE

TARTA CU CARTOFI, CEAPA SI BRANZETURI

February 25, 2011 | CATEGORIA

Aceasta tarta cu cartofi are gust dulceag si se prepara rapid si usor. Combinatia cepei rosii cu branzeturile da un gust deosibit.

INGREDIENTE:
Pentru 6 persoane:

Aluat:
160 g faina
10 g drojdie proaspata
3 lingurite de lapte
1 ou
60 g unt
1 lingurita sare

Umplutura:
1 lingura ulei masline
1 cartof mare fiert in coaja
3 oua
100 g ricotta
100 g cascaval
100 g telemea sarata
1 ceapa rosie
1 felie mare de sunca
1 felie de slanina
o crenguta mica de rozmarin
sare
piper

PREPARARE:

Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele. Il lasam apoi sa se odihneasca cam 15 minute, cat timp pregatim umplutura.
Calim ceapa, sunca si slanina intr-o lingura de ulei. Calim doar pana ceapa devine sticloasa, sa nu prinda culoare aurie.

Batem ouale si le le amestecam cu rozamrinul tocat marunt, ceapa, sunca si slanina calite.

Amestecam branzeturile, apoi le turnam peste oua. Asezonam cu sare si piper si amestecam pentru a se omogeniza compozitia.

Intindem aluatul cu mana in forma. Il intepam cu furculita din loc in loc. Punem cubulete de cartof fiert peste aluat, apoi turnam amestecul de oua.

Dam tava la cuptorul preancalzit la 180°C pentru 45 de minute. Asta e tot!
Pofta buna!

Comentarii

  • Arata foarte apetisant!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Alina!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *