fbpx

RETETE RECENTE

TARTA CU CARTOFI, CEAPA SI BRANZETURI

February 25, 2011 | CATEGORIA

Tarta cu cartofi, ceapa si branzeturi este una din cele mai bune retete de tarte sarate. Se pregateste usor, cu ingrediente simple, la indemana oricui. Reteta este simpla, economica si satioasa.

Nu promit insa ca aceasta tarta se va incadra in numarul de calorii necesar pentru persoanele aflate la dieta.

Poate fi mancata la pranz sau la cina, dar poate fi si o gustare, langa o halba cu bere, cand se aduna prietenii la un joc de canasta.

Aceasta tarta cu cartofi are gust dulceag si se prepara rapid si usor. Combinatia cepei rosii cu branzeturile da un gust deosibit.

Branzeturile folosite de mine in aceasta tarta (ricotta, telemea si cascaval) se combina perfect pentru a da consistenta, cremozitate si consistenta.

Blatul este cel pe care il folosesc adesea pentru tartele mele sarate. Il veti gasi si la tarta cu dovlecei si ciuperci, tarta cu cartofi si carnati picanti, quiche cu praz si bacon, tarta cu praz si trei feluri de branzeturi. 

Fara exagerare, va rog sa imi scuzati lipsa de modestie, dar blatul acesta este chiar cel mai bun pentru o tarta sarata. Se simte gustul de unt, fara sa fie prea puternic sau prea gras.

Sigur, gospodinele grabite pot folosi un aluat de foietaj pentru a scapa de treba cu framantatul si asteptarea ca aluatul sa creasca. Dar este mare pacat! Se face foarte usor si foarte rapid.

Tarta cu cartofi, ceapa si branzeturi are o umplutura grozava. Va spuneam mai sus de branzeturi, dar trebuie sa subliniez si faptul ca am ales o combinatie perfecta. Cartofii merg cu branzeturi, dar si  cu ceapa, branzeturile la fel, asa ca oricum as lua nu are cum sa nu va placa.

Eu va las acum sa vedeti lista de ingrediente si modul de preparare pentru cea mai buna tarta sarata: tarta cu cartofi, ceapa si branzeturi.

INGREDIENTE:
Pentru 6 persoane:

Aluat:
160 g faina
10 g drojdie proaspata
3 lingurite de lapte
1 ou
60 g unt
1 lingurita sare

Umplutura:
1 lingura ulei masline
1 cartof mare fiert in coaja
3 oua
100 g ricotta
100 g cascaval
100 g telemea sarata
1 ceapa rosie
1 felie mare de sunca
1 felie de slanina
o crenguta mica de rozmarin
sare
piper

PREPARARE:

Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele. Il lasam apoi sa se odihneasca cam 15 minute, cat timp pregatim umplutura.
Calim ceapa, sunca si slanina intr-o lingura de ulei. Calim doar pana ceapa devine sticloasa, sa nu prinda culoare aurie.

Batem ouale si le le amestecam cu rozamrinul tocat marunt, ceapa, sunca si slanina calite.

Amestecam branzeturile, apoi le turnam peste oua. Asezonam cu sare si piper si amestecam pentru a se omogeniza compozitia.

Intindem aluatul cu mana in forma. Il intepam cu furculita din loc in loc. Punem cubulete de cartof fiert peste aluat, apoi turnam amestecul de oua.

Dam tava la cuptorul preancalzit la 180°C pentru 45 de minute. Asta e tot!
Pofta buna!

Comentarii

  • Arata foarte apetisant!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Alina!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *