fbpx

RETETE RECENTE

TARTA CU CARTOFI, CEAPA SI BRANZETURI

February 25, 2011 | CATEGORIA

Tarta cu cartofi, ceapa si branzeturi este una din cele mai bune retete de tarte sarate. Se pregateste usor, cu ingrediente simple, la indemana oricui. Reteta este simpla, economica si satioasa.

Nu promit insa ca aceasta tarta cu cartofi se va incadra in numarul de calorii necesar pentru persoanele aflate la dieta.

Poate fi mancata la pranz sau la cina, dar poate fi si o gustare, langa o halba cu bere, cand se aduna prietenii la un joc de canasta.

Aceasta tarta cu cartofi are gust dulceag. Se prepara rapid si usor.

Combinatia cepei rosii cu branzeturile este responsabila de gustul foarte bun al preparatului.

Branzeturile folosite de mine in aceasta tarta (ricotta, telemea si cascaval) se combina perfect pentru a da consistenta, cremozitate si consistenta. In ceea ce priveste combinatia de branzeturi puteti adauga, dupa gust, putina branza cu mucegai sau cascaval afumat.

Blatul este cel pe care il folosesc adesea pentru tartele mele sarate. Il veti gasi si la tarta cu dovlecei si ciuperci, tarta cu cartofi si carnati picanti, quiche cu praz si bacon, tarta cu praz si trei feluri de branzeturi. 

Fara exagerare, va rog sa imi scuzati lipsa de modestie, dar blatul acesta este chiar cel mai bun pentru o tarta sarata. Se simte gustul de unt, fara sa fie prea puternic sau prea gras.

Sigur, gospodinele grabite pot folosi un aluat de foietaj pentru a scapa de treba cu framantatul si asteptarea ca aluatul sa creasca. Dar este mare pacat! Se face foarte usor si foarte rapid.

Tarta cu cartofi, ceapa si branzeturi are o umplutura grozava. Va spuneam mai sus de branzeturi, dar trebuie sa subliniez si faptul ca am ales o combinatie perfecta. Cartofii merg cu branzeturi, dar si  cu ceapa, branzeturile la fel, asa ca oricum as lua nu are cum sa nu va placa.

Eu va las acum sa vedeti lista de ingrediente si modul de preparare pentru cea mai buna tarta sarata: tarta cu cartofi, ceapa si branzeturi.

INGREDIENTE:
Pentru 6 persoane:

Aluat:
160 g faina
8 g drojdie proaspata
3 lingurite de lapte usor caldut
1 ou la temperatura camerei
60 g unt moale
1 lingurita sare

Umplutura:
1 lingura ulei masline
1 cartof mare fiert in coaja
3 oua
100 g ricotta
100 g cascaval
100 g telemea sarata
1 ceapa rosie
1 felie mare de sunca
1 felie de slanina
o crenguta mica de rozmarin
sare
piper

PREPARARE:

Am pregatit aluatul amestecand toate ingredientele. L-am framantat putin pana s-a omogenizat compozitia. L-am lasat sa se odihneasca cam 20-30 minute, timp in care am pregatit umplutura.
Am calit ceapa, sunca si slanina intr-o lingura de ulei. Am sotat doar pana cand ceapa a devenit sticloasa, fara sa se rumeneasca.

Am luat de pe foc si am lasat sa se raceasca. Am pornit cuptorul la 180°C.

Am batut ouale cu sare si piper, apoi am dauagat rozamrinul tocat marunt, Am pus si ceapa, sunca si slanina calite dupa ce s-au racit complet.

Am amestecat branzeturile, apoi le-am incorporat in compozitia cu oua. 

Am intins aluatul cu mana in forma si l-am intepat cu furculita din loc in loc. Am pus cubulete de cartof fiert peste aluat, apoi am turnat amestecul de oua.

Am pus tava in cuptorul preincalzit si am lasat sa se coaca timp de aproximativ 45 de minute.

Timpul de coacere poate fi diferit in functie de tipul de cuptor, de puterea acestuia, dar si de forma in care este pusa tarta.

Intr-o tava metalica se va coace mai repede.

Pofta buna!

Comentarii

  • Arata foarte apetisant!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Alina!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *