Tarta cu cartofi si carnati picanti
Tarta cu cartofi si carnati picanti. Tarta cu cartofi si carnati picanti. reteta tarta cu cartofi si carnati picanti. Reteta tarta cu cartofi. reteta de tarta

Tarta cu cartofi si carnati picanti. Reteta tarta cu cartofi si carnati picanti. Cea mai buna reteta de tarta cu cartofi si carnati picanti. Reteta tarta sarata.
Tartele sarate sunt perfecte in orice ocazie: de la o simpla cina in familie, pana la mesele festive sau alte petreceri.
Tarta aceasta se pregateste usor si este foarte gustoasa. Pe vremuri obisnuiam sa imi iau la birou o felie de tarta – era perfecta si a doua zi!
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de tarta cu cartofi si carnati picanti:
Ingrediente:
Pentru blat:
200 g faina
10 g drojdie proaspata
2-3 linguri de lapte
1 galbenus de ou si 1 ou intreg
50 g unt topit
1 lingurita rasa de sare
piper dupa gust
Pentru umplutura:
270 g cartofi fierti in coaja
1 ceapa medie
50 ml apa
2 linguri vin
120 g cascaval ras
3 oua
2 linguri varfuite cu smantana
sare
piper
1 praf nucsoara
120 g carnat picant
Cum se face tarta cu cartofi si carnati picanti:
Pentru a prepara blatul amestecam toate ingredientele, apoi il lasam sa creasca la loc cald.
Dupa ce creste aluatul, il intindem, il punem in forma de tarta si il intepam cu furculita.
Calim ceapa taiata julien, apoi stingem cu apa si vin si lasam la foc mic pana se evapora lichidul.
Amestecam intr-un bol ouale, cascavalul ras, ceapa calita, sare, piper, un praf nucsoara si smantana.
Punem peste blat felii de cartofi. Turnam compozitia de branza si oua peste cartofi.
Aranjam feliile de carnat, apoi coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute avand grija ca in momentul in care s-au rumenit carnatii sa acoperim tarta cu o folie de staniol.
Simplu, usor de pregatit si gustos!
Pofta buna!
Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.
Pagina mea de  Facebook este  aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Tartele chiar sunt bune in orice ocazie si imi plac ca „suporta” combinatii de tot felul!
😉
Super tarta!
Multumesc!
Eu sunt fan tarte si nu refuz o feliuta;) Mmm, tare apetisanta!Pupici!
Multumesc, Licuta!
Cat de buna si cat de bine arata!
Multumesc, Mary!
Cred ca-i tare buna!!!
Sa stii ca este buna!!!
Cartofii sunt fierti inainte sau ii punem cruzi? 🙂
Ii fierbi inainte, asa cum am specificat la ingrediente. 😉
Hmm ce bine arata!!! Cred ca si gustul e pe masura. Multumim pentru toate retetele!
Arata si suna minunat! O sa o fac si eu, dar cu Chorizo de la Cris-Tim, ca tot avem. 😛
Buna idee!