Tarta cu praz si 3 feluri de branza
Tarta cu praz si 3 feluri de branza. Preparam blatul amestecand toate ingredientele. Il lasam sa creasca intr-un loc cald, pana isi dubleza volumul.
Tarta cu praz si branzeturi este tare buna! Problema este sa gasesti amestecul de branzeturi care se potriveste gustului tau si din acel moment aceasta tarta va deveni una din lista cu „preferate”.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
250g faina
10g drojdie proaspata
2 linguri lapte
1 galbenus de ou si 1 ou intreg
125g unt
1 lingurita rasa sare
piper dupa gust
Pentru umplutura:
½ kg de praz tanar
3 felii mari kaizer
100 g branza telemea de vaca rasa
100 g cascaval ras
50 g gorgonzola
2 oua
2 linguri smantana
1 lingura cu varf amidon
PREPARARE:
Preparam blatul amestecand toate ingredientele. Il lasam sa creasca intr-un loc cald, pana isi dubleza volumul.
Calim kaizerul taiat cubulete sau fasii. Cand s-a rumenit il scoatem si prajim – in acelasi ulei – prazul tocat rondele sau fasii grosolane (taiem doar partea fara frunze).
Luam de pe foc si lasam sa se raceasca, apoi intindem aluatul si il punem intr-o forma tapetata cu hartie de copt (cu diametrul de 24 cm), il intepam cu furculita si punem peste acesta prazul si kaizerul.
Amestecam cele 3 feluri de branza rasa cu 2 oua si le turnam peste praz si kaizer.
Din aluatul rams putem decupa diverse forme pe care le vom aseza peste branza ca decor al tartei. Coacem in cuptorul preincalzit la 200°C pana branza devine aurie si ferma.
Pofta Buna!
Super bine arata
Multumesc!
Wow!O alta reteta de tarta, atractiva! Am facut si eu quiche-ul cu praz si bacon, a avut mare succes intre membrii familiei, dar nu m-am incumetat sa fac poza, desi arata bine. Poate data viitoare,caci sigur voi mai face!Succes in continuare,urmaresc cu mare atentie toate retetele aparute!
Aura, eu iti astept pozele. Bucuria mea este sa primesc de la voi un feedback, dovada ca v-a placut ce ati incercat. Multumesc!