Tarta cu spanac si branza – tarta sarata – tarta aperitiv – retete gustoasa si foarte usor de facut. O puteti folosi pe post de gustare, mic dejun, aperitiv sau cina.
Tarta cu spanac si branza este printre tartele mele preferate! Am tarnsformat o reteta veche, dandu-i o noua forma. Este o placinta in forma de tarta, cu straturi in care branza si spanacul sunt scoase in evidenta separat.
Cred ca este una din cele mai simple retete de placinte de spanac si branza, cu o prezentare frumoasa si un gust extraordinar de bun.
Am folosit spanac congelat, caci se gaseste pe tot parcursul anului.
Am folosit telemea de vaca, dar o puteti schimba cu orice alta telemea sau chiar cu feta/ branza de capra, in functie de gusturi si ce aveti in casa.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru tarta cu spanac si branza.
INGREDIENTE:
400 g spanac congelat
1 ceapa
1 lingura cu varf de unt
3 foi de placinta
ulei pentru uns foile
4 oua
200 g telemea
100 g mozzarella
2 lingurite amidon
2 linguri smantana
sare
piper
PREPARARE:
Calim ceapa in unt topit.
Adaugam spanacul, il calim la foc mediu spre mic, pana se evapora apa. Luam de pe foc in acest moment si, punem peste spanac ceva mai mult de jumatate din cantitatea de branzeturi rase si amestecate cu 3 oua, amidon, sare si piper.
Foile de placinta unse cu ulei le punem intr-o tava cu diametrul de 22 cm. Marginile care depasesc inaltimea tavii le taiem cu o foarfeca, apoi le punem deoparte, pentru ca le vom folosi si pe acestea. Turnam amestecul de spanac cu branza in tava si il acoperim cu restul de branza.
Bucatile de foi de placinta ramase le aranjam in valuri, franjuri peste branzeturi (in functie de imaginatia fiecaruia), apoi le invelim cu 1 ou batut cu 2 linguri de smantana si un praf de sare. Coacem tarta in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 40-45 minute.
Este atat de buna, incat nu am rezistat sa astept, sa se raceasca! Trebuie sa va convingeti!!!
Pofta buna va doresc!
Neata, cat de bine arata!!! te pup
Multumesc, draga mea Dana!
Minunata!
Multumesc Edith!
Imi place cum arata !!! 100% ca este foarte bune 🙂
Mirela este ff buna!
Arata delicios! Sper sa le placa picilor mei….
Raluca, eu am noroc… copilul meu mananca spanac!
Delicioasa treaba!!!
Multumesc Anto!
Imi place atat de mult, ca nu o fac prea des…bizar, nu?…adica, daca o fac, nu ma las pana nu-i gata, toata!
Viviana si mie mi se intampla cu diverse alte retete…
Tarte sarate inca nu am facut , dar cu siguranta le voi incerca !!!
Adina, mie imi plac f mult!
În loc de motoarele ce pot pune, te rog?
Cred ca te referi la branza mozzarella. Poti folosi cascaval, gouda sau alta branza care se topeste.
Arata foarte bine!!!
Multumesc Simona!
N-am mancat niciodata, dar cred ca-i delicioasa. Pupici
Simona daca iti place spanacul atunci iti place si tarta aceasta!
Mmm, ce apetisanta!!Nu am facut dar cred ca e super buna!Pup!
Multumesc Licuta! Daca iti place spanacul musai sa o incerci! Pup
Arata foarte bine! Chiar poftesc la o feliuta, eu nu prea fac spanac fiindca iubitului meu nu-i place:(
Poate il conving macar cu tarta asta delicioasa! Pup!
Dana, nici sotul meu nu prea mananca spanac, dar am compania copilului… Pup
Alãturi de o supã cremã, este minunat! ai un premiu de ridicat pe blogul meu, pup:)
Multumesc Ramona! Pup
Delicioasa!
Multumesc Maya!
AM FACUT TARTA,A IESIT DEMENTIALA!!! TE IMBRATISEZ!!!
Draga mea, ma bucur tare ca iti place! Te imbratisez si iti doresc weekend placut!
multumesc mult pt aceasta reteta! este singurul preparat cu spanac pe care baiatul meu abia asteapta sa-l fac! l-am facut deja de vreo 5 ori 🙂
Atunci eu sunt tare bucuroasa! Mai am o idee pentru Paste, care s-ar putea sa ii placa.
La ce foloseste amidonul? E strict necesar?
Merci,
Dana
poti pune faina in loc de amidon.
Am facut tarta ieri, a iesit ex-ce-lent! Le-a placut si copiilor. Usor de facut, usoara la digestie, si foarte gustoasa 🙂
😉
Buna am o intrebare se face in forma de tarta sau doar o tava rotjnda cu pereti maininalti?
In orice tava, rotunda sau patrata, doar sa folositi hartie copt mai inalta decat tarta, sa fie scoasa usor dupa o coaceti.
Va multumesc pt raspunsul promt!Azi o voi prepara si revin cu rezultatul bun sau rau :))
Nu are cum sa nu iasa!!! Sper doar sa iti placa!
Am facut-o deja de vreo 4 ori de atunci,iar de fiecare data e gustoasa!!!! Va multumesc pt reteta. 🙂
Băiatul meu nu se atinge de spanac, dar de când am făcut această tartă mă pune să fac mereu. Dar eu fac cu aluat în locul foilor. Mulțumesc mult pt. idee!
Multumesc! 🙂