Tarta cu spanac si branza

19 ianuarie 2012Diva in Bucatarie

Tarta cu spanac si branza

Tarta cu spanac si branza tarta sarata – tarta aperitiv – reteta gustoasa si foarte usor de facut de placinta cu spanac si branza in forma de tarta.

O puteti folosi pe post de gustare, mic dejun, aperitiv sau cina.

Se prepara foarte usor si rapid.

Tarta cu spanac si branza este printre tartele mele preferate!

Am transformat o reteta veche, dandu-i o noua forma.

Este o placinta in forma de tarta, cu straturi in care branza si spanacul sunt scoase in evidenta separat.
Cred ca este una din cele mai simple retete de placinte de spanac si branza, cu o prezentare frumoasa si un gust extraordinar de bun.

Am folosit spanac congelat, caci se gaseste pe tot parcursul anului.
Branza aleasa de mine pentru reteta de tarta cu spanac si branza a fost telemea de vaca.

O puteti schimba cu orice alt tip de branza sarata (feta, branza de capra, etc), in functie de gusturi si ce aveti in casa.

Daca va plac placintele si tartele cu spanac va las mai jos cateva preparate ce au avut mare succes printre prietenii mei:

Retete tarte cu spanac

Tarta cu spanac si branza este savuroasa si are o sectiune frumoasa.

Textura, culorile si gustul ii vor cuceri si pe copii, asa ca ii poti imprieteni cu spanacul incepand cu aceasta reteta.

Daca vrei sa folosesti spanac proaspat vei avea nevoie de 1.2-1.5 kg.

Il vei spala, il curati de cozi, il oparesti si il toci. Cantaresti pentru a folosi cantitatea indicata de mine in lista de ingrediente.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru tarta cu spanac si branza.

Ingrediente:

400 g spanac congelat
1 ceapa medie
1 lingura cu varf de unt (cam 20g)
3 foi de placinta
ulei pentru uns foile
4 oua
200 g telemea
100 g mozzarella
2 lingurite amidon/faina
2 linguri smantana
sare
piper

Mod de preparare tarta cu spanac si branza:

Intr-un bol am amestecat branzeturile cu 3 oua, amidon, sare si piper.

Daca nu ai amidon in casa poti sa folosesti faina. Ai nevoie de un agent de ingrosare.

Am topit untul si am calit ceapa.

Am adaugat spanacul si am continuat sa calesc la foc mediu spre mic, pana s-a evoporat lichidul.

Am luat de pe foc si in acest moment am pus peste spanac putin mai mult de jumatate din cantitatea de branzeturi rase cu oua (cam 60%).

Am uns foile de placinta cu ulei, apoi le-am pus intr-o tava cu diametrul de 22 cm.

Poti folosi o forma cu diametrul de 20 cm daca vrei ca tarta cu spanac si branza sa iasa mai inalta.

Am taiat cu o foarfeca marginile ce depaseau inaltimea tavii  si le-am pus deoparte. Voi avea nevoie de ele.

Am turnat amestecul de spanac cu branza in tava, l-am netezit, apoi l-am acoperit cu restul de branzeturi amestecate cu oua.

Am aranjat bucatile de foi de placinta ramase in valuri/ franjuri peste branzeturi. Le pui in functie de inspiratie.

Le acoperi cu 1 ou batut impreuna cu 2 linguri de smantana si un praf de sare.

Am copt tarta cu spanac si branza in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 40-45 minute.

Este atat de buna, incat nu am putut sa astept sa se raceasca!

Am mancat o felie fierbinte. 🙂

Se poate manca calda, dar si rece.

Daca ramane o poti pastra in frigider si o incalzesti a doua zi.

Trebuie sa te convingi si tu ca este foarte gustoasa, asa ca iti doresc spor la gatit!

Te invit sa ma urmaresti si pe INSTAGRAM sau pe pagina de Facebook.

Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Arata foarte bine! Chiar poftesc la o feliuta, eu nu prea fac spanac fiindca iubitului meu nu-i place:(

    Poate il conving macar cu tarta asta delicioasa! Pup!

  2. multumesc mult pt aceasta reteta! este singurul preparat cu spanac pe care baiatul meu abia asteapta sa-l fac! l-am facut deja de vreo 5 ori 🙂

      1. Am facut tarta ieri, a iesit ex-ce-lent! Le-a placut si copiilor. Usor de facut, usoara la digestie, si foarte gustoasa 🙂

    1. In orice tava, rotunda sau patrata, doar sa folositi hartie copt mai inalta decat tarta, sa fie scoasa usor dupa o coaceti.

          1. Am facut-o deja de vreo 4 ori de atunci,iar de fiecare data e gustoasa!!!! Va multumesc pt reteta. 🙂

  3. Băiatul meu nu se atinge de spanac, dar de când am făcut această tartă mă pune să fac mereu. Dar eu fac cu aluat în locul foilor. Mulțumesc mult pt. idee!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *