File de pastrav cu piure de telina
File de pastrav cu piure de telina
INGREDIENTE:
Pentru piure de telina – 2 portii:
1 telina mare
1 ceapa de marime medie
2 linguri ulei de masline
2 linguri vin alb
1 cub de unt
sare
piper
Peste : file de pastrav, 4-5 linguri ulei de masline
PREPARARE:
Telina o punem la fiert. Intre timp calim ceapa taiata foarte marunt in uleiul de masline.
Peste aceasta turnam vinul si lasam sa fiarba 1 minut. Cand telina este fiarta o pasam.
Adaugam ceapa calita si untul, asezonam cu sare si piper si mixam pana se omegenizeaza compozitia.
Pentru a praji pestele nu trebuie decat sa incingem foarte bine uleiul, astfel incat sa nu se lipeasca.
Prajim patravul pe ambele parti 4- 5 minute.
Il punem peste pireul de telina si il servim cald.
Pofta buna!
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.
Ce reteta simpla si gustoasa!
Va multumesc!