Crema de branza cu sfecla rosie
Crema de branza cu sfecla rosie

Crema de branza cu sfecla rosie este o reteta de aperitiv rece ce se prepara foarte usor si foarte rapid, fiind perfecta atat de micul dejun, dar poate fi servita si ca aperitiv la o masa cu prietenii sau la o petrecere. Este gustoasa, usor picanta si aromata.
Gustul este suprinzator de placut prin combinarea branzei cu sfecla rosie, hrean si putin usturoi.
Pe cat de ciudata poate parea unora aceasta asociere, pe atat de placuta va fi surpriza gustativa oferita de crema de branza cu sfecla rosie.
Noi am mancat aceasta crema de branza cu sfecla rosie cu paine prajita, dar merge foarte bine si cu paine proaspata, cu cartofi copti sau cartofi prajiti, cu chipsuri.
O poti folosi si cu oua umplute ( daca am facut oua cu albusul colorat de sfecla, nu vad de ce sa nu inversez culorile si sa am o umplutura roz).
Ideea mea sper ca va place. Cu siguranta fetitele vor fi incantate de aceasta crema de branza de culoare roz.
Va pot lasa aici si alte idei de retete de aperitive cu sfecla rosie: salata de sfecla rosie cu maioneza si usturoi(musai sa o incercati!), oua umplute colorate natural in roz, hummus cu sfecla rosie, crostini cu sfecla rosie si pastrav afumat.
Daca vreti idei de alte tipuri de creme aperitiv va invit sa incercati crema de branza cu ardei copti, crema de fasole cu rosii uscate si ceapa verd, labneh sau muhammara – pasta picanta de ardei copti cu nuci.
Sigur, gasiti foarte multe idei pe blog, doar dati o cautare in categoria aperitive.
Crema de branza cu sfecla rosie este delicata, fina si placuta din punct de vedere estetic.
Ingredientele pentru aceasta reteta le puteti procura din orice magazin, cigar si in cele de la coltul blocului, asa ca daca v-am starnit curiozitatea dati o fuga si cumparati ce aveti nevoie, daca nu aveti deja in casa.
Daca nu gasiti crema de branza uscata ci una gen crema, veti avea nevoie de un supliment de cascaval ras sau telemea, desi o veti lasa la scurs intr-o sita minim 15 minute. „Suplimentul” se pune doar pentru a ajunge la consistenta dorita – ideal ar fi sa fie groasa, sa stea pe paine. In cazul in care se foloseste un supliment de branza se poate adauga mai mult hrean ras. Usturoi nu se pune in plus, el fiind folosit doar pentru aroma.
Va las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru crema de branza cu sfecla rosie.
INGREDIENTE:
250 g branza de vaci – uscata (genul perle)
50 g telemea
2 linguri smantana
50 g sfecla rosie fiarta sau coapta
1 lingurita varfuita hrean ras
1 catel mare usturoi
sare dupa gust
PREPARARE:
Sfecla rosie sau coapta, curatata de coaja va fi taiata felii sau cuburi. Am ras hreanul, apoi am curatat usturoiul.
Apoi am mixat pentru inceput branza de vaci cu telemea si smantana pana am o obtinut o crema fina.
Peste acestea am pus sfecla, sare si hreanul ras.
Am pus si catelul de usturoi si am continuat sa mixez crema pana am obtinut o pasta omogena, fina.
Sper ca va place aceasta crema de branza cu sfecla rosie.
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.
Multumesc, Alina Popa pentru poza si feedback.