fbpx

RETETE RECENTE

TARTA SPIRALA DE LEGUME

July 11, 2016 | CATEGORIA

tarta-spirala-de-legume

Tarta spirala de legume, o reteta de vara gustoasa si frumoasa, inspirata de o poza vazuta anul trecut pe pagina de facebook “food photography”. Nu am mai gasit poza, asa ca am realizat o umplutura simpla, cu cea aveam prin casa, iar cele trei feluri de zucchini din gradina mea au ajuns in aceasta tarta delicioasa. Sper sa va placa ideea si o sa o pregatiti, chiar daca veti pierde ceva timp cu feliatul si aranjatul legumelor in tava, pentru ca este foarte gustoasa.

TARTA-SPIRALA-DE-LEGUME-7

INGREDIENTE:

1 foaie aluat foietaj

1 zucchini galben subtire si lung

1 zuchhini verde subtire si lung

1 dovlecel romanesc subtire si lung

1 vanata lunga

250 g ricotta

2 oua

40 g parmezan ras foarte fin

sare

piper proaspat macinat

PREPARARE:

Intindem aluatul de foitaj, il punem in forma de tarta si il intepam cu furculita in cat mai multe locuri. Il coacem in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 15 minute, apoi il scoatem si il lasam 2-3 minute la temperatura camerei. In acest timp feliem legumele cat mai subtire. Fecare felie va fi taiata apoi in jumatate pe lungime.

TARTA-SPIRALA-DE-LEGUME-1TARTA-SPIRALA-DE-LEGUME-2

Amestecam ricotta cu oua, parmezan, sare si piper. Punem compozitia peste aluatul de foietaj copt 15 minute, apoi aranjam legumele in spirala, alternand culorile.

TARTA-SPIRALA-DE-LEGUME-3TARTA-SPIRALA-DE-LEGUME-4

TARTA-SPIRALA-DE-LEGUME-5TARTA-SPIRALA-DE-LEGUME-6

Coacem tarta 45 minute in cuptorul preincalzit la 180°C, o lasam sa se raceasca, apoi o putem taia si manca.

TARTA-SPIRALA-DE-LEGUME-7

Daca va place reteta, puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro. 🙂

Tarta pregatita de Mihaela Contiu:

tarta-legume-mihaela-contiu

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *