Tarta spirala de legume

11 iulie 2016Diva in Bucatarie

Tarta spirala de legume

Tarta spirala de legume, o reteta de vara gustoasa si frumoasa, inspirata de o poza vazuta anul trecut pe pagina de facebook „food photography”.

Nu am mai gasit poza, asa ca am realizat o umplutura simpla, cu cea aveam prin casa, iar cele trei feluri de zucchini din gradina mea au ajuns in aceasta tarta delicioasa.

Sper sa va placa ideea si o sa o pregatiti, chiar daca veti pierde ceva timp cu feliatul si aranjatul legumelor in tava, pentru ca este foarte gustoasa.

TARTA-SPIRALA-DE-LEGUME-7

Eu am folosit zucchini de doua culori si dovlecelul autohton pentru ca arata mai spectaculos.

In plus, aceste legume sunt mai dietetice.

Daca vrei sa faci aceasta tarta spirala de legume ai nevoie si de o crema care sa completeze gustul legumelor.

Am ales sa folosesc in crema ricotta pentru ca mi se pare ca merge cel mai bine cu aceste legume.

Am folosit aluat de foietaj cumparat, asa ca toate etapele de prelucrare au mers foarte rapid. Daca aveti rabdare si timp sa pregatiti in avans aluat de foietaj de casa, il puteti folosi pe acela.

Daca nu vreti ca aluatul de foietaj sa se umfle foarte tare puteti sa il intepati cu o furculita.

Eu am intepat aluatul pe fundul tartei, dupa ce l-am pus in forma, lasand doar marginile sa se umfle.

Trebuie sa aveti in vedere ca aluatul de foietaj nu se coace la temperatura mica, de preferat ar fi o temperatura constanta de 200-210° C, intr-un cuptor preincalzit.

Indiferent daca aveti aluat de foietaj de casa sau din comert, important este ca acesta sa fie complet dezghetat cand va fi folosit.

Daca iti plac tartele sarate cu aluat din foietaj poti sa incerci si tarta cu branza si sparanghel. Reteta o poti citi daca apesi aici.

Iti recomand sa incerci si pateurile primavera. Reteta lor este aici. 

Am pregatit si palmieri din foietaj cu dovlecei si mozzarella. Arata spectaculos si sunt savurosi. Reteta este aici. 

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru tarta spirala de legume:

Ingrediente tarta spirala de legume:

1 foaie aluat foietaj 400 g

1 zucchini galben subtire si lung

1 zuchhini verde subtire si lung

1 dovlecel romanesc subtire si lung

1 vanata lunga

250 g ricotta

2 oua

40 g parmezan ras foarte fin

sare

piper proaspat macinat

Mod de preparare tarta spirala de legume:

Intindem aluatul de foitaj, il punem in forma de tarta si il intepam cu furculita in cat mai multe locuri.

Il coacem in cuptorul preincalzit la 200-210°C timp de 20 minute, apoi il scoatem si il lasam 2-3 minute la temperatura camerei.

In acest timp feliem legumele cat mai subtire, cu o mandolina. Fecare felie va fi taiata apoi in jumatate pe lungime.

TARTA-SPIRALA-DE-LEGUME-1TARTA-SPIRALA-DE-LEGUME-2

Amestecam ricotta cu oua, parmezan, sare si piper.

Se pune compozitia cu branza peste aluatul de foietaj copt in prealabil.

TARTA-SPIRALA-DE-LEGUME-3TARTA-SPIRALA-DE-LEGUME-4

Se aranjeaza legumele in spirala, alternand culorile.

TARTA-SPIRALA-DE-LEGUME-5TARTA-SPIRALA-DE-LEGUME-6

Tarta se va coace timp de 45 minute in cuptorul preincalzit la 180°C.

Cand este gata  se scoate pe un gratar. Condensul din tava in timpul tacirii poate influenta textura blatului, asa ca ar fi  bine sa fie scoasa din tava.

Se lasa  sa se raceasca, apoi se poate taia.

TARTA-SPIRALA-DE-LEGUME-7

Daca va place reteta, puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro. 🙂

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Tarta pregatita de Mihaela Contiu:

tarta-legume-mihaela-contiu

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *