Tarta spirala de legume, o reteta de vara gustoasa si frumoasa, inspirata de o poza vazuta anul trecut pe pagina de facebook “food photography”. Nu am mai gasit poza, asa ca am realizat o umplutura simpla, cu cea aveam prin casa, iar cele trei feluri de zucchini din gradina mea au ajuns in aceasta tarta delicioasa. Sper sa va placa ideea si o sa o pregatiti, chiar daca veti pierde ceva timp cu feliatul si aranjatul legumelor in tava, pentru ca este foarte gustoasa.
INGREDIENTE:
1 foaie aluat foietaj
1 zucchini galben subtire si lung
1 zuchhini verde subtire si lung
1 dovlecel romanesc subtire si lung
1 vanata lunga
250 g ricotta
2 oua
40 g parmezan ras foarte fin
sare
piper proaspat macinat
PREPARARE:
Intindem aluatul de foitaj, il punem in forma de tarta si il intepam cu furculita in cat mai multe locuri. Il coacem in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 15 minute, apoi il scoatem si il lasam 2-3 minute la temperatura camerei. In acest timp feliem legumele cat mai subtire. Fecare felie va fi taiata apoi in jumatate pe lungime.
Amestecam ricotta cu oua, parmezan, sare si piper. Punem compozitia peste aluatul de foietaj copt 15 minute, apoi aranjam legumele in spirala, alternand culorile.
Coacem tarta 45 minute in cuptorul preincalzit la 180°C, o lasam sa se raceasca, apoi o putem taia si manca.
Daca va place reteta, puteti sa ii dati share, iar daca o incercati va astept pozele pe pagina de facebook sau la office@divainbucatarie.ro. 🙂
Tarta pregatita de Mihaela Contiu: